Camins arran de mar

Si t'agrada combinar passejades amb banys al mar, estàs de sort: a les comarques de Barcelona trobaràs molts camins que et permeten explorar a peu la costa. Senyalitzats i abalisats, sovint també compten amb plafons informatius de les característiques de la ruta. Un autèntic esforç perquè ningú  es perdi i tothom pugui conèixer el valor paisatgístic i natural d'aquesta zona del Mediterrani.   

Un dels camins de ronda més bonics és el que uneix Calella amb Sant Pol de Mar. Antigament el feien servir pescadors, contrabandistes i guaites, però avui dia només hi trobaràs senderistes desitjosos de gaudir d'unes vistes privilegiades del mar. Especialment interessant és el Centre d'Interpretació del Far, ja que l'antiga vivenda dels faroners s'ha reconvertit en un museu on s'explica d'una manera molt divulgativa com funcionen aquestes construccions fonamentals per als navegants.

El Delta del Llobregat és un dels espais naturals més emblemàtics de Costa Barcelona i amaga racons que t'encantaran per la seva gran diversitat de flora i fauna. La ruta entre l'estany del Remolar i la platja de Viladecans permet observar fàcilment ocells aquàtics, mentre que el recorregut que va fins a les runes de la Caserna dels Carabiners és ideal per apreciar la vegetació típica d'un paisatge dunar. Un cop a la platja del Prat no et perdis el mirador de l'Estany de l'Illa, el més alt del delta, ni deixis de visitar el CRAM, un centre dedicat al rescat, a la curació i a la reintroducció de cetacis, tortugues i aus marines.

Entre Sitges i Vilanova i la Geltrú trobaràs un tram de costa molt atractiu. Es tracta de la Ruta de les Cales del Garraf, un recorregut que segueix el GR-92 i que et permetrà descobrir sorrals tranquils i aïllats. Un cop a Vilanova pots arribar-te a l’Espai Far  i admirar la seva col·lecció de fotografies, maquetes de barques, arts de pesca i estris d'oficis lligats al món del mar. No marxis sense visitar-ne el jardí: veuràs hèlices i àncores de galions, restes de naufragis i tamarindes de més de cent cinquanta anys d'edat!


Més informació:

Turisme del Maresme
Ruta de Calella a Sant Pol de Mar
Centre d'Interpretació del Far de Calella
Turisme del Baix Llobregat
Delta del Llobregat
Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM)
Turisme del Garraf
Ruta de les Cales del Garraf
Espai far