Cruïlla d'aigües

El Baix Llobregat és una comarca ideal per als amants de l'aigua, ja que es fa difícil trobar un racó on no se senti el cabal del riu o les onades del mar. Al triangle que formen les poblacions de Collbató, Castelldefels i el Prat descobrim coves, gorgs, aiguamolls i platges de gran valor natural, a més de mines, colònies tèxtils, pous i rescloses ben interessants des del punt de vistahistòric i cultural. Et presentem alguns dels punts turístics més destacats d'un territori que, de ben segur, et sorprendrà.  

L'aigua és, justament, la responsable d’haver creat els impressionants paisatges càrstics que es poden admirar durant la visita a les Coves del Salnitre de Collbató. El recorregut, d'uns 500 metres de longitud, segueix els conductes més espaiosos de la cavitat i permet apreciar les diferents generacions d'estalactites i estalagmites que s'amaguen a l'interior de la muntanya de Montserrat.

A pocs quilòmetres de distància, entre Sant Andreu de la Barca i Corbera de Llobregat, trobem un altre itinerari interessant resseguint la riera que hi ha entre els dos pobles. Es tracta  del Camí de Can Palet, una passejada en plena natura que et porta a espais de gran bellesa, com el gorg de la Mola d'en Valls, el pou de glaç o l'aqüeducte.

Santa Coloma de Cervelló hauríem de fer una aturada a la Colònia Güell, ja que es tracta de la colònia modernista més gran de Catalunya. Allà hi vivien els treballadors de la fàbrica de vellut i panes propietat de la família Güell, i no hauries de marxar sense abans visitar la Cripta Gaudí: és una construcció tan singular que la UNESCO l'ha declarat Patrimoni de la Humanitat. 

Els espais protegits del delta del Llobregat són la darrera parada d'aquesta ruta de nord a sud de la comarca. En aquest entorn d'aiguamolls, pinedes, dunes i platges, pots gaudir de la immensa riquesa biològica d'una reserva natural amb prop de 1.000 hectàrees. 

  •  T'has quedat amb ganes d'estirar la tovallola? Cap problema! Al Baix Llobregat hi ha 15 quilòmetres de platges fantàstiques.


Més informació:

Mapa de tops turístics del Baix Llobregat
Turisme del Baix Llobregat
Coves del Salnitre de Collbató
Parc Natural de Montserrat
Colònia Güell i Cripta Gaudí
Delta del Llobregat