La muntanya màgica

Si busques un lloc amb bonics paisatges de muntanya a prop de Barcelona, el Parc Natural del Montseny et sorprendrà. Declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO i ubicat a Costa Barcelona, aquest massís ha estat l'escola d'excursionisme de bona part dels catalans, l'espai on molts aficionats al senderisme s'han penjat la motxilla a l'esquena per primera vegada. Però, a banda de fer llargues travesses o passejades curtes, el Montseny ofereix mil i una opcions per gaudir-ne.

Per començar a descobrir el Parc Natural del Montseny, és recomanable que t'apropis als centres i punts d'informació i demanis tot allò que necessitis en funció dels teus interessos. Si ets amant de la fotografia, per exemple, t'indicaran els millors indrets per capturar la bellesa d'uns boscos que canvien de vestit segons l'estació de l'any o el racó perfecte per admirar el Turó de l'Home, el cim més alt del parc. 

Però si la teva curiositat està més relacionada amb la flora i la fauna autòctones del Montseny, t'interessaran més les sortides de descoberta, unes activitats pensades per donar a conèixer l'espai natural i els tresors que hi ha. Aquestes jornades donen la benvinguda a un públic divers, així que porta-hi els nens i deixa que es diverteixin mentre identifiquen arbres, observen animals i aprenen a detectar-ne petjades i rastres. La canalla també gaudirà molt a l'Espai Montseny de Viladrau, on podreu fer un recorregut pel món imaginari i màgic del massís, i escoltar llegendes de bandolers i de dones d'aigua que s'amaguen als gorgs.

La gastronomia és un altre dels atractius principals del parc natural, amb una bona oferta de restaurants on tastar l'extraordinària cuina del Montseny quan se us obri la gana. Especialment a la tardor, quan les taules s'omplen de plats elaborats a base de bolets, carn de senglar, castanyes o cireretes d'arboç. Però la primavera també és bon moment per visitar les fondes dels municipis del Montseny i degustar-hi deliciosos formatges i el millor xai. 

  • Coneixes el programa "Viu el Parc"? És una proposta de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona que et permet gaudir d'activitats plàstiques, escèniques, musicals i literàries al bell mig de la natura. Consultal'agenda a la seva web!  
  • Durant la nostra visita o estada en el medi natural, siguem curosos i mantinguem una bona actitud. Parcs naturals sí, però amb civisme.


Més informació:

Parc Natural del Montseny
Espai Montseny