Les estrelles de la cuina

A les comarques de Barcelona menjaràs molt bé. És igual que t'asseguis a la cuina de les àvies, les fondes de tota la vida, els petits restaurants de muntanya, les llotges de peix de la costa o els mercats a l'aire lliure: a tot arreu gaudiràs d'un mosaic d'aromes, colors i sabors capaç de seduir els paladars més exigents. Però si vols gaudir d'una experiència gastronòmica del més alt nivell, reserva taula a qualsevol dels restaurants guardonats per la Guia Michelin. D'opcions no te'n faltaran! Cada any, molts establiments de la província veuen reconeguda la seva activitat amb alguna estrella.

Barcelona té dos dels pocs restaurants del món amb tres estrelles a la Guia Michelin. Un és l'Àbac del xef Jordi Cruz, i l'altre és el Lasarte de Martín Berasategui, tots dos a la ciutat de Barcelona. La guia de restaurants més antiga i famosa del món no regala els seus guardons, així que pensa en alguna d'aquestes opcions la propera vegada que vulguis sopar en un restaurant de vint-i-un botons.

Les dues estrelles ja les tenen  sis restaurants de la capital catalana: l'Enoteca de Paco Pérez, el Moments de Raül Balam, el restaurant Disfrutar dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, el Cocina Hermanos Torres, restaurant del germans Torres, el Cinc Sentits, del xef Jordi Artal, i l’Angle, de Jordi Cruz. Segons els exigents inspectors anònims de la Guia Michelin, aquests establiments excepcionals els semblen prou sorprenents com per apropar-s'hi.   

La llista dels restaurants de les comarques de Barcelona mereixedors d’una estrella Michelin és més llarga. Destaquen dos establiments d'Osona (Can Jubany i Fonda Sala), dos del Berguedà (Els Casals i Estany Clar), L'Ó de Sant Fruitós de Bages, el Lluerna de Santa Coloma de Gramenet i el Tresmacarrons del Masnou, entre d’altres.

  • A les comarques de Barcelona hi ha tot un món culinari reconegut internacionalment. Descobreix el llistat complet de restaurants amb estrella a la pàgina web de la Guia Michelin.
  • Guia Michelin actualitza els guardons cada any. Aquest article s’ha elaborat amb les estrelles de 2021. 


Més informació:

Cercador de restaurants amb estrella a la Guia Michelin