Oleoturisme, paisatges i experiències úniques a través de l'oli

Submergeix-te en la cultura de l’oli a les comarques de Barcelona i descobreix perquè aquest or líquid és molt més que un ingredient culinari. Visita indrets on l’autenticitat dels paisatges s’entrellaça amb una història mil·lenària del cultiu de l’olivera per mostrar-te tota la tradició, el sabor i la passió per l’oli. No et perdis l’oportunitat de viure experiències úniques i degustar una varietat d’olis d’alta qualitat, cadascun amb el seu propi caràcter que el fan únic.

A les comarques de Barcelona, pots trobar més de 50 productes alimentaris singulars, que tenen unes característiques pròpies i excepcionals i que es troben arrelats a un territori concret. L’oli és un dels productes singulars de la Xarxa de Productes de la Terra que es produeix a diverses zones, fruit del treball, una arrelada tradició i l’amor per la terra.

Et ve de gust tastar i conèixer més sobre aquest elixir daurat? Molts dels productors ofereixen experiències d’oleoturisme a les seves finques. És una gran oportunitat per aprendre a diferenciar entre sabors, entendre el procés de producció i degustar els seus matisos únics.


Passeja entre oliveres i vinyes per Oller del Mas

A la comarca del Bages trobaràs diverses experiències ben completes: pots dormir entremig d’oliveres al Celler Migjorn, fer una ruta en 4x4 entre vinyes, oliveres i barraques de vinya a Oller del Mas o fer un tast de vins i olis a Collbaix Celler el Molí al cor del Geoparc de la Catalunya Central.


Glamping al Celler Migjorn

Al Vallès Occidental entre els termes d’Ullastrell i Abrera descobriràs Can Morral del molí, una finca familiar amb oliveres centenàries i autòctones de la varietat Becaruda, on podràs fer un tast d’aquesta varietat d’oli produït de forma ecològica. Al Baix Llobregat, també podràs tastar l’oli d’Olesa de Montserrrat, un oli suau, dolcenc que realça el sabor dels aliments. L’oli Oulesa és premsat al molí d’oli del municipi obert per a visites concertades durant la campanya de recollida de les olives.


Tast d'olis a Masia Can Viver

El Vallès Oriental amaga un tresor, l’oli vera, i podràs descobrir-lo tot coneixent el procés de producció d’aquesta varietat i degustar el seu sabor afruitat i amb aromes secundàries de menta i fulla. A Masia Can Viver podràs passejar entre oliveres i relaxar-te, respirar aire pur i gaudir d’una experiència única que combina la cultura, la història i la gastronomia a través de l’oli d’oliva extra verge.


Tast de vins i olis al Collbaix Celler El Molí

Ara ja ho saps, deixa’t seduir per l’aroma de les oliveres que ornen els camps mentre aprens de la mà de productors locals els secrets ancestrals de la producció de l’oli i les seves varietats. Endinsa’t als paisatges plens d’història, amb vistes panoràmiques impressionants i dona’t l’oportunitat de connectar amb la terra per degustar el sabor irresistible de l’oli de casa nostra.


Més informació:

El Rebost del Bages
Guia de L’oli del Bages
Fira de l’oli d’oliva d’Ullastrell
Productors el Vallès Occidental
Catàleg de productors del Vallès Oriental
Fira de l’Oli del Vallès Oriental i el Mercat del pa artesà