Prohibit no tocar

Hi ha llocs que inspiren. Pobles i ciutats amb museus molt atractius on podràs gaudir del ric patrimoni cultural i científic de les comarques de Barcelona sense aglomeracions ni cues infinites. Si hi vas sol, amb un amic o amb la teva parella, l'experiència serà, per descomptat, més concentrada i atenta. Però si decideixes portar-hi els nens, podreu intercanviar curiositats i maneres de percebre. Les vostres perspectives canviaran per sempre!

Els qui han rebatejat a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona com el "Museu més gran de Catalunya" no s'equivoquen. La seva oferta d'espais de divulgació és tan àmplia que sembla una caixa de Pandora! A la Colònia Industrial Sant Corneli, per exemple, el Museu de les Mines de Cercs conté tantes històries que, un cop comenceu a sentir-les, voldreu quedar-vos-hi tot el dia. I el mateix us passarà si us acosteu a Cardedeu i visiteu el Museu-Arxiu Tomàs Balvey: les aventures col·leccionistes de l'últim membre d'una nissaga d'apotecaris, els secrets de les plantes remeieres i la màgia de fer licors d'herbes faran bategar el cor a petits i grans.  

Uns altres museus que emocionaran als teus fills són els de ciència i natura. A Granollers, el Museu de Ciències Naturals és un oasi tranquil on podreu aprofundir en família en àmbits com la zoologia, la botànica i la geologia. Els avenços científics i tècnics es donen la mà al Vapor Aymerich, Amat i Jover, una antiga fàbrica tèxtil de Terrassa que és avui la seu central del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. I al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat no us podeu perdre el Museu de les Matemàtiques, un espai dedicat a mostrar la part més lúdica d'aquesta ciència exacta.

Si sou més aviat amants de les arts, us trobareu com a casa al Molí Paperer de Capellades. Durant la visita, podreu fabricar paper artesanal amb eines i maquinària originals, i descobrireu, entre d'altres coses, que el paper no es fa només dels arbres. I al Museu de l'Estampació de Premià de Mar podreu aprendre a estampar teixits amb colors naturals i les mateixes tècniques que s'utilitzaven en temps dels indians.

  • Trobaràs més propostes interessants per fer en família a la web de Barcelona és molt més.


Més informació:

Xarxa de Museus Locals
Museu de les Mines de Cercs
Museu-Arxiu Tomàs Balvey
Museu de Ciències Naturals
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Museu de les Matemàtiques
Molí Paperer
Museu de l'Estampació