Turisme rural amb encant

Moltes persones somien amb anar-se’n de vacances al camp. Volen allotjar-se en plena natura, degustar plats típics, descobrir oficis tradicionals i la vida de poble. Ets una d'elles? Continua llegint! Trobaràs una selecció de propostes per fer turisme rural sostenible a les comarques de Barcelona. 

1. Fes estada en allotjaments que respectin el medi ambient

Masies, cases de poble, càmpings, albergs i refugis… A pocs quilòmetres de la Barcelona metropolitana trobaràs una àmplia oferta d'allotjaments rurals per a tots els gustos, ocasions i pressupostos. I el millor és que són molts els que es mostren fermament compromesos amb els principis ecològics i no utilitzen energies fòssils en les seves instal·lacions, optant per alternatives sostenibles i autosuficients com les plaques fotovoltaiques, les calderes de biomassa o les bombes de calor geotèrmiques. Alguns establiments, fins i tot, han vist oficialment reconeguda la seva defensa del medi ambient amb el segell per la sostenibilitat Biosphere o la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), dues distincions que només s’atorguen als allotjaments 100% verds. 

2. Descobreix l'autèntica vida de camp

Si, a més d'allotjar-te en un entorn rural, et ve de gust gaudir intensament de la vida de camp, acosta't a les explotacions agrícoles i ramaderes dels pobles i informa’t de les activitats que organitzen regularment per donar a conèixer els seus productes i les seves tasques quotidianes. A les comarques d'Osona, Moianès, Bages i Lluçanès podràs esquilar ovelles, munyir vaques o recollir bolets, i, depenent de l’època de l’any, podràs fer les rutes del pa i de la llet del Lluçanès, entre altres activitats. Al Maresme i el Vallès Oriental descobriràs els avantatges de consumir productes locals i de temporada i podràs aprendre a conrear fruites i verdures en diversos horts ecològics.

3. Gaudeix de la gastronomia local

En tots els pobles de les comarques de Barcelona es menja de luxe per un preu correcte, ja sigui en municipis del litoral, de la plana o de la muntanya. Però si la teva passió per la taula és comparable a la teva passió per la cuina, aprofita la visita per comprar els millors productes locals en els mercats de pagès que s'organitzen setmanalment a tot el territori. Els mercats de Manresa, Calaf i el Parc Agrari del Baix Llobregat són especialment famosos, però si t'agraden les places amb animals vius, no deixis d'acostar-te al mercat de Vic. És una cita gairebé obligada per als cuiners professionals i amateurs.


Més informació:

El teu viatge a les comarques de Barcelona
Rutes Benvinguts a pagès per a tot l'any