6 miradors esplèndids

Des d'un lloc elevat, contemplant grans extensions, hom té una doble i singular sensació: per un costat, el sentir-te important d'abastar tant espai amb la mirada; per l'altre, notar la petitesa de l'ésser humà en la immensitat de la natura. En tot cas, és un goig per als sentits albirar els infinits colors, les planes i les muntanyes que fan vida al territori. T'indiquem sis llocs privilegiats per gaudir de panoràmiques.

1. Santuari de Queralt

Hi ha qui l'ha batejat com "el balcó de Catalunya". Amb aquest sobrenom ja et pots imaginar que des del Santuari de Santa Maria de Queralt la panoràmica és colpidora, amb una vista a vol d'ocell de Berga, que queda just als peus, però sobretot molt més enllà, amunt i avall del riu Llobregat i cap a les muntanyes pirinenques. Lloc també de visita imprescindible des del punt de vista històric i patrimonial. 

2. Ullastrell

Situat en una carena, aquest petit poble prop de Terrassa és un mirador fantàstic des de qualsevol dels seus carrers, ja sigui cap al Vallès Occidental, cap al Baix Llobregat, o cap a una fotogràfica imatge de la muntanya de Montserrat. Ara, si vols tenir una panoràmica de 360 graus, vés fins al mirador, més amunt de l'església, on trobaràs un poema que va citant els molts municipis que des d'aquest lloc es poden veure. 

3. Castell de Balsareny

Molts dels nostres castells estan situats en punts elevats i amb un abast visual de l'entorn excepcional. Del gran nombre que podríem haver triat per destacar en aquest article, ens n'hem acabat decantant per un parell. L'un és el de Balsareny, privat però visitable, i des del qual es poden veure les planes bagenques, Montserrat, els Pirineus...

4. Castell de Boixadors

El segon castell amb unes vistes fenomenals que volem esmentar és el de Boixadors, als afores de Sant Pere Sallavinera, a l’Alta Anoia, dominant l'altiplà de Calaf. Tot un espectacle! 

5. Tavertet

A més de ser un municipi que val la pena conèixer pels seus carrers i cases de pedra, des de Tavertet gaudiràs de la imatge escarpada i vertiginosa de les cingleres del Collsacabra i de la vista aèria de l'embassament de Sau.

6. Miravinya El Circell

Al Puig de la Mireta de Les Gunyoles, al terme d'Avinyonet del Penedès, hi ha el mirador El Circell, el primer dels cinc miradors del projecte Miravinya de Penedès Turisme. Des d'aquí, la visió de 360 graus permet contemplar des del mar fins als Pirineus, però sobretot els magnífics paisatges penedesencs.

  • Tots aquests llocs tenen en comú, a més de les vistes excepcionals, que, si no ho vols, no caldrà que et cansis per arribar-hi. A tots s'hi pot accedir amb vehicle motoritzat!


Weiterführende Informationen:

Santurari de Santa Maria de Queralt
Turisme de Berga Ajuntament d'Ullastrell
Castell de Balsareny
Turisme de Tavertet
Penedès Turisme
Alta Anoia

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal