A peu entre vinyes

les cinc denominacions d'origen del vi i el cava que hi ha a les comarques de Barcelona pots fer de tot: aprendre a distingir entre un vi jove i un vi de criança, participar en les tasques diàries d'un celler, descobrir les diferents varietats de raïm, dormir en una finca vitivinícola... I, si t'agrada caminar, també pots seguir qualsevol dels itineraris senyalitzats que transcorren entre vinyes. Se t'acut una manera millor de passar el cap de setmana?

A l'Alt Penedès, els camins del vi i el cava són recorreguts que et fan conèixer les diferents varietats de vinya que existeixen a la comarca i t'acompanyen a diversos indrets d'interès de la zona. Tens opcions per a tots els gustos.

La DO Alella és la terra de la pansa blanca, la varietat de raïm pròpia d'aquesta zona de producció i cultura vitivinícola que s'enfila des de la plana vallesana i la costa del Maresme pels turons de tres parcs naturals: Serralada de Marina, Serralada Litoral i el Montnegre i el Corredor. La DO Alella es troba a les portes de Barcelona i ofereix diverses rutes enoturístiques per gaudir de tots els seus tresors.

I al cor del Bages, concretament a les Valls del Flequer, s'ha creat una ruta per visitar el conjunt de tines de pedra seca que antigament s'utilitzaven per fer vi a les vinyes que quedaven molt lluny dels pobles. El recorregut surt del poble de Pont de Vilomara i circula a banda i banda d'un torrent, enmig d'un paisatge extraordinari que et deixarà sense paraules.


Weiterführende Informationen:

Enoturisme a l'Alt Penedès
Enoturisme a Alella
Rutes enoturístiques al Bages

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal