Fires i festivals medievals a prop de Barcelona

Una de les formes més comunes de reviure l'època medieval a Catalunya i Barcelona és apropar-se al seu vast llegat romànic i gòtic. Però el que molts no saben és la quantitat de fires medievals que es poden gaudir al llarg de l'any en molts municipis ben a tocar de Barcelona.

Els paisatges i els monuments ens evoquen sovint l'època medieval. En les últimes dècades, molts pobles han posat en marxa fires i festes per donar vida al seu llegat històric. Et proposem fer-ne un tast en alguna de les iniciatives següents:


Festa Medieval de Badalona

Et sorprendrà, per exemple, conèixer la Festa Medieval de Badalona, a només 10 quilòmetres de Barcelona, que ja porta més de vint edicions i se celebra cada any durant el mes d'abril al port de la ciutat, on es rememoren els saquejos pirates del segle XV i es poden comprar productes artesanals a la fira medieval.


Mercat Medieval de Vic

Molt més conegut, és clar, és el Mercat Medieval de Vic, que se celebra al desembre i és un pretext perfecte per comprar a les seves parades artesanes els embotits i altres productes de la terra i, per descomptat, conèixer un dels centres històrics amb més encant de Catalunya. Música, balls, espectacles, recreació d'un mercat del segle XV han ajudat també a fer que sigui tota una referència.


Villamagore Medieval

La principal peculiaritat del Vilamagore Medieval, que se celebra durant el mes de novembre a Sant Pere de Vilamajor, són les obres de teatre al carrer. Els comerciants del que fou el mercat més gran de la comarca i una bruixa engabiada són alguns dels principals protagonistes en aquest petit poble del Vallès.


Fira Medieval i Festa de la Sal de Cardona

A Cardona els concerts d'època posen música al mercat medieval d'artesans i menestrals durant la Fira Medieval i Festa de la Sal que se celebra durant el mes de juny. Si vols saber què era el dret d'Aimines, no et perdis la fira que t'explica tots els secrets sobre l'extracció de la sal.


Fira Medieval d'Oficis de Súria

El Poble Vell de Súria és l'escenari ideal per a gaudir de la Fira Medieval d'Oficis de Súria, que té lloc durant el mes de novembre. Als paradistes, artesans i tallers s'han anat sumant amb el pas del temps diversos espectacles històrics com danses, rondalles, cants, joglars i cavallers.


Fira del Bosc Medieval de Canyamars

A Dosrius, durant la Fira del Bosc Medieval de Canyamars que pots visitar a mitjans del mes d'octubre, podràs assistir a una caça de bruixes i una emboscada medieval de lladres que no et deixaran indiferent. Compte no t'espantis! Per si de cas, pots vestir-te d'època per traslladar-te fins al segle X. La tradició de camperols llençant verdures a les bruixes exhibides et recordaran aquells abusos als quals mai hauríem de tornar.


Sarroca Medieval

També a l'octubre pots veure com cavallers, mercaders i artesans medievals cobren vida entre el conjunt monumental de Sant Martí de Sarroca, un petit i preciós poble del Penedès. L'exposició de roba històrica i el campament medieval acaben d'obrir-te una porta per viatjar en el temps.


Weiterführende Informationen:

Mercat Medieval de Vic
Villamagore Medieval
Fira Medieval i Festa de la Sal de Cardona
Fira Medieval d'Oficis de Súria
Fira del Bosc Medieval de Canyamars
Sarroca Medieval

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal