Hospitals d’animals

Ja saps què has de fer si algun cop, mentre passeges pel bosc, et trobes una tortuga ferida? Doncs el mateix que si veus un dofí massa a prop de la platja: trucar immediatament a qualsevol dels centres de recuperació de fauna amenaçada que hi ha a les comarques de Barcelona. Però, per fer-ho, hauràs de saber quins són, no? Segueix llegint! 

Costa Barcelona, el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya de Masquefa s'encarrega de guarir els animals de la fauna autòctona que, per diverses raons, ens podem trobar lesionats o desvalguts. Però la seva gran importància en la protecció de les espècies va més enllà de la feina que fa com a hospital d'animals. El CRARC tracta de rehabilitar completament les tortugues, els llangardaixos i la resta dels seus petits pacients, de manera que puguin tornar al seu entorn natural el més aviat possible i amb plenes garanties de supervivència. Si et ve de gust participar en les jornades d'alliberament que normalment organitza el centre, consulta la seva agenda!

Un dels referents internacionals en el rescat, la curació i la recuperació de la fauna marina es troba a la platja del Prat de Llobregat. El Centre de Recuperació d'Animals Marins disposa d'unes instal·lacions úniques a escala europea per al tractament de cetacis, tortugues i aus marines, i un equip de persones preparat per a l'acció a favor de les espècies les 24 hores, 365 dies l'any, a tot el litoral català. A més, el CRAM acostuma a organitzar visites molt ben preparades que permeten observar els animals que s'hi estan recuperant sense molestar-los, i deixa la porta oberta a qui vulgui apadrinar-los. Pensa-t'ho! Vols ser el padrí d'una tortuga?

  • Un altre hospital d'animals molt important és la masia Fuives. Situada en una reserva natural del Berguedà, porta quaranta anys lluitant per la conservació i la recuperació del ruc o guarà català.


Weiterführende Informationen:

Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya
Centre de Recuperació d'Animals Marins
Centre Mundial del Ruc Català

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal