2 rutes per pujar a castells


Si necessites fites per sortir a caminar, et proposem 2 rutes fins a un castell. Un magnífic al·licient per a petits i grans que et permetran contemplar el camí recorregut i el seu paisatge. A l'Anoia, terra de castells, una ruta circular fins al Castell de Claramunt molt ben conservat i que podràs visitar. I al Bages, comença la Ruta de la sal des del Castell de Cardona, protagonista de la nostra història i que no només pots visitar, sinó també allotjar-t'hi. 

1. De Vilanova del Camí a l'ermita Collbàs i castell de Claramunt

Ruta circular des de Vilanova del Camí a l'ermita de Collbàs amb parada obligada al Castell de Claramunt, una talaia medieval sobre la comarca de l'Anoia que conserva una impressionant aspecte de fortalesa i que es pot visitar. L’any 2009, el castell de Claramunt va rebre el guardó Catalunya Nostra en la categoria de “castells públics”, que premia les millors propostes de restauració i dinamització dels castell del país. De fet, és en aquest indret que se celebren festes tan populars com l’Aplec del Castell, al maig, o el festival de música Anoia Folk, al juliol.

Quan enfilis per la serra de Collbàs, també toparàs amb l'ermita de la Mare de Déu de Collbàs que data del segle XIII. En total, són unes 4 hores i mitja que també pots fer en bicicleta.

2. De Cardona a Súria 

Primer tram d'aquesta Ruta de la sal que s'inicia a Cardona, al seu castell i parador de turisme, i que en poc més de 4 hores et portarà fins a Súria. El castell de Cardona és un imponent conjunt fortificat documentat ja al segle VIII que es pot visitar. Durant la visita, destaca l’església de Sant Vicenç, obra cabdal de l’arquitectura catalana de l’època, i la torre de la Minyona, que encara queda dempeus. Allà mateix, també hi ha altres dependències adjacents que, entre d’altres, acullen el parador de turisme de Cardona.

Durant el trajecte que et proposem, també passaràs per les necròpolis de la Vinya de la Guitarra, la de Can Banyes, la colònia industrial del Palà de Torroella així com per paratges increïbles com la serra de Castelltallat. Si vols completar el dia, a Cardona també podràs visitar el Parc Cultural de la Muntanya de Sal que permet recórrer fins a 500 metres de les galeries d’unes antigues mines de sal.


Weiterführende Informationen:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.