Els millors restaurants del Camí


L’any 2022 tindrà lloc la commemoració del 500è aniversari de l’estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa. Amb motiu d’aquesta celebració, l’Ajuntament de Manresa ha impulsat el projecte Manresa 2022, que és una aposta estratègica per dinamitzar l’economia i millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Dins d’aquesta iniciativa, la gastronomia és una de les peces clau per potenciar el comerç, la restauració, l’hoteleria i el turisme, i per ampliar l’oferta gastronòmica de Manresa i el Bages

El 2016, el consistori va crear un grup de treball, del qual formen part la Fundació Alícia i restaurants i professionals de la gastronomia catalana. Després d’un llarg procés de recerca i documentació històrica, l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa i la Fundació Alícia van crear el brou del pelegrí, amb aromes d’arrels, herbes i bolets dels boscos del Bages. També van recuperar el vi bullit o el dolç del pelegrí.

Al novembre es van impulsar les primeres Jornades Gastronòmiques del camí Ignasià, en les quals van participar trenta restaurants de tota la comarca. Tots van oferir alguns dels plats de fa cinc segles i van tenir una bona acceptació per part dels comensals. 

D’aquesta trentena de restaurants, en destaca l’Ó, situat dins del Món Sant Benet. És un restaurant guardonat amb una estrella Michelin el 2013 i capitanejat pel xef Jordi Llobet. El Mirador de Montserrat, de Santpedor, fundat el 1969, és una bona mostra de cuina tradicional amb tocs d’avantguarda. Al centre de Manresa, hi ha La Cuina, especialitzat en carns i marisc. Al parc de l’Agulla, entre la capital del Bages i Sant Fruitós, es troba Casa L’Agulla, una masia del segle XIX que excel·leix en l’oferta gastronòmica. I a Sallent cal ressenyar l’Ospi, referenciat a la Guia Michelin, amb el cuiner Òscar Piedra al capdavant.

L’Oficina de Turisme de Manresa assegura que fins al 2022 se seguiran impulsant accions gastronòmiques a diferents restaurants de la comarca vinculats amb el camí Ignasià.  

HO SABIES?

Vins des d’Euskadi fins a Manresa
Una peça clau per potenciar la gastronomia ignasiana és el vi. Josep Pelegrín, millor sommelier d’Espanya 2016 i arrelat al Bages, és un expert en la matèria i en diferents ocasions ha participat en tastos de vins, procedents de raïms conreats a territoris per on transcorre el camí Ignasià, des de Loiola (Azpeitia, Euskadi) fins a Manresa.


Weiterführende Informationen:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.