Hiking

Una excursió clàssica que ens porta des de Barcelona fins al Monestir de Montserrat passant per Collserola, el Vallès, el Llobregat i Montserrat.

El Sender de Montserrat GR 6 és un sender de gran recorregut de 57 km de longitud que comença a la ciutat de Barcelona, al Laberint d’Horta, i finalitza al Monestir de Montserrat. El recorregut avança a través de la serra de Collserola, la plana del Vallès, la vall del Llobregat i el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. La ruta està senyalitzada sobre el terreny amb les marques blanques i vermelles habituals dels GRs.

L’itinerari entre Barcelona i Montserrat és una excursió clàssica que es pot estructurar en tres  etapes, tot i que també hi ha excursionistes que l’aborden en una única i exigent jornada senderista. Durant la ruta passem per les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Bages i podem visitar elements d’interès com l’arbre monumental del Pi d’en Xandri, el Monestir romànic de Sant Cugat o les Coves del Salnitre a Collbató.

 

Més informació

Etapa 1
Del Laberint d’Horta a les Fonts
22,3 km | +601 m /  -564 m

Etapa 2
De les Fonts a Olesa de Montserrat
19,9 km | +800 m / -904 m

Etapa 3
D’Olesa de Montserrat al Monestir de Montserrat
15 km | +1.216 m / -602 m

The hundred-peak mountain

Montserrat mountain is one of the cultural, spiritual and religious symbols of Catalonia – a place where people go to see the shrine of the Black Madonna and the children of the choir singing the Virolai hymn. But Montserrat is also a natural park with its own personality: provided by the dozens of rounded needles that characterise its line of summits.

View

Rutes destacades

Routes close to Barcelona

Discover them on our Wikiloc profile

Download the BCN+ Routes app (in Catalan)

There are plenty of routes close to Barcelona, and now there’s an app to explore them 

 

Butlletí setmanal

Subscribe you at the weekly newsletter

 

It gets on Thursdays the best plans, paths at the nature and singular activities near of Barcelona.

Subscribe you