4 escapades termals

A les comarques de Barcelona, els beneficis per a la salut de les aigües termals són ben coneguts des de l'època de l'Antiga Roma. Però va ser al segle XIX quan es van construir els bells balnearis d'estil modernista que encara funcionen, donant servei a qualsevol qui vulgui aprofitar les seves propietats terapèutiques i relaxants úniques. A l'interior de la província o al costat del mar, et presentem quatre viles on gaudir d'un plaer mil·lenari que torna a estar a l'última i que t'ajudarà a reconnectar i a cuidar-te. Ja ho deien els romans: mens sana in corpore sano.

1. Arenys de Mar 

A 50 metres de la platja i cinc metres sobre el nivell del mar, l'històric Balneari Titus és una de les joies d'Arenys de Mar. Molt apreciat per les seves aigües clorurades sòdiques, especialment indicades per tractar el reumatisme i les malalties osteoarticulars, l'establiment té una piscina termal exterior amb unes vistes esplèndides del litoral.  

 

2. Caldes d'Estrac 

A quatre passes d'Arenys de Mar trobem el Balneari de Caldetes, un temple termal de titularitat pública amb aigües que s'escalfen i mineralitzen a 3.000 metres de profunditat. Això garanteix la puresa de la seva piscina brollador… i l'eficàcia de les seves propietats! Segons els metges, les aigües de Caldes d'Estrac són ideals per regenerar la pell, estimular el sistema immunitari i potenciar la sensació de benestar general. 

3. Caldes de Montbui

La tradició balneària de Caldes de Montbui es remunta a l'època romana, quan s'hi van construir els primers banys medicinals. Però el més interessant és que alguns dels seus vestigis s'han preservat i al Balneari Broquetas encara s'hi conserva una autèntica sauna romana del segle II. Si t'agrada l'arquitectura, l’Hotel Balneari Termes Victoria t'encantarà, ja que la galeria de banys té una volta original del segle XVIII. A més, disposen d'un nou espai premiat com el millor spa de 2023 a Catalunya, l'Espai Cel que no és altra cosa que els antics dipòsits termals que des del s. XVIII es feien servir per refredar l'aigua i que ara s'han convertit en set piscines per gaudir totes les sensacions termals. El Balneari Vila de Caldes t'atraparà amb la seva façana modernista i la llarga llista d'il·lustres visitants, que inclou Pablo Picasso, Joan Miró i Manolo Hugué, entre altres personalitats. I als Banys Termals El Safareig podràs banyar-te al mateix lloc on la gent rentava la roba a mitjans del segle XX. Són un espai públic, així que pren nota: el preu d'entrada no és gens de car!

4. La Garriga

Les aigües termals de la Garriga també les coneixien bé els romans, que en gaudien amb fins terapèutics i de relax. L'exclusiu Centre Termal de l'Hotel Blancafort actualitza aquesta tradició i ofereix tractaments innovadors que són especialment indicats per combatre l'estrès, alleujar contractures i fractures i millorar les afeccions de la pell. I les Termes La Garriga, situades en un edifici modernista totalment restaurat, et captivarà el seu ambient de pau i tranquil·litat on l'aroma de les flors del jardí es fusiona amb fluir constant de les aigües mineromedicinals! A més, la seva piscina exterior és espectacular…


More information:

Turisme d'Arenys de Mar
Turisme de Caldes d'Estrac
Turisme de Caldes de Montbui
Turisme de La Garriga

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal