Les petjades del llegat romà

Un llegat amb més de 2.000 anys d'història. Les comarques de Barcelona són encara testimonis de l'esplendor que va viure l'Imperi Romà, ciutats i vil·les romanes que et mostraran el modus vivendi, costums i quotidianitats del poble romà. Un immens llegat que es reflecteix en els singulars jaciments, museus i festivitats.

Les comarques de Barcelona t'ofereixen l'oportunitat de descobrir la importància i singularitat del patrimoni de la civilització romana i quina és l'herència que han rebut els nostres pobles i ciutats.

Aquests són els jaciments arqueològics més significatius: Mons Observans, en els termes de Montmeló i Montornès del Vallès, un assentament militar des d'on s'exercien les funcions polítiques i administratives. La Fornaca a Vilassar de Dalt, terrisseria romana on hi ha els forns més ben conservats del món. I el conjunt arqueològic de la Cella Vinaria a Teià, del qual  destaquen els cellers de producció de vi de l'època romana.

I no t'oblidis de recórrer les termes romanes i conèixer la importància que rebia la higiene. Sabies que a Sant Boi de Llobregat hi ha els banys privats més ben conservats de Catalunya? O que les aigües dels banys termals de Caldes d'Estrac emergeixen d'una galeria subterrània al bell mig de la població? I que pots provar les propietats terapèutiques i relaxants de l'aigua mineromedicinal fent-te un bany a El Safareig de Caldes de Montbui?

T'has quedat amb ganes de saber-ne més?

  • Habitualment, la Magna Celebratio de Badalona et convida a final d'abril a viure com ho feien els romans durant uns dies. Aprofita per descobrir l'antiga ciutat romana de Baetulo emplaçada al subsòl del Museu de Badalona.
  • I el primer cap de setmana de juny, participa en els Ludi Rubricati, les jornades romanes de recreació històrica que se celebren a Sant Boi de Llobregat.


More information:

Museu de Badalona
Museu de Sant Boi de Llobregat
Turisme de Vilassar de Dalt
Mons Observans
Parc Arqueològic Cella Vinaria
Caldes de Montbui
Caldes d'Estrac

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal