Fiesta de los Tonis en Taradell

Festa dels Tonis de Taradell
10/01/2020 - 12/01/2020 Taradell

En Osona, los Tres Tombs (Tres Vueltas) tienen nombre propio: son las fiestas de los Tonis. Taradell es el primer municipio catalán que las celebra.

La Fiesta de los Tonis de Taradell es una celebración centenaria que honra a San Antonio Abad, patrón de los animales. Se celebra en este municipio desde 1780 y a pesar de la evolución tecnológica del campo que en los años 60 puso en peligro su continuidad, la comisión organizadora trabajó para no perder la tradición. Y aún más, desde 1995, se dedicó a recuperar carruajes y herramientas del campo y ahora dispone de una colección de referencia en Cataluña. 

 Web

Documentos adjuntos


Planetari familiar: la història de la reina Cassiopea i la princesa Andròmeda

23/11/2019 Granollers

El cel de la tardor amaga la història de la reina Cassiopea i la princesa Andròmeda. Voleu conèixer-la?

Dónde?

Museu de Ciències Naturals de Granollers ''La Tela''

C/ Palaudàries, 102. Jardins Antoni Jonch Cuspinera -

Sessions de tarda a 16.45h, 17.30h i 18.15h

Infants menors de 12 anys, 1 euro i adults, 3 euros

Reserves: a partir de 15 dies abans de l'activitat ja podeu fer la vostra reserva al 938709651 de 9 a 14h i de 16 a 19h o bé escrivint a reserves@museugranollersciencies.org

Places limitades. Per confirmar la reserva cal que arribeu deu minuts abans de l'inici de la projecció. No és permesa l'entrada un cop iniciada la sessió.

 Web

Documentos adjuntos


Feria del Aceite de Vera a Bigues i Riells

Fira de l'Oli de Vera a Bigues i Riells
18/01/2020 Bigues i Riells

Cata y compra el aceite de Vera en la Feria del Aceite de Bigues i Riells. ¡Una variedad que te encantará!

Ligeramente afrutado, picante y amargo, el aceite de Vera se caracteriza para tener un equilibrio excelente. Los olivos de variedad Vera se encuentran, entre otros, en el Vallès Oriental y Bigues i Riells es uno de los principales productores. Con el objetivo de preservar la producción de este aceite de gran calidad, la Feria del Aceite de Vera lo da a conocer entre sus visitantes. Cátalo, conoce sus propiedades y cómpralo directamente a los productores.

 Web

Documentos adjuntos


Les colònies industrials del Berguedà

Colònies industrials del Berguedà
23/11/2019 - 24/11/2019 Gironella, Olvan i Puig-reig

Les colònies industrials del Berguedà t'obren les seves portes aquest cap de setmana. Vine i reviu la seva història a través de visites guiades i teatralitzades que et faran viatjar en el temps.

En el marc de les  VII Jornades de les colònies industrial, el cap de setmana pots viatjar en el temps i descobrir com el vivia i treballava en les colònies industrial del Berguedà.

Dissabte 23 de novembre

11.00h GRAN VISITA TEATRALITZADA AL MUSEU DE LA COLÒNIA VIDAL de Puig-reig
a càrrec del Museu de la colònia Vidal i del grup Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada.
Cal fer inscripció al telèfon 938 290 458 

16.00h VISITA GUIADA A LA COLÒNIA DE CAL PONS, Puig-reig. 

19.00h AL KONVENT, CAL ROSAL. FIL, ESPECTACLE TÈXTIL. 

Diumenge 24 de novembre

11.00h VISITA TEATRALITZADA A LA TORRE DE L’AMO DE VILADOMIU NOU, Gironella.
 

 Web


Taller de decoracions nadalenques amb taps de suro

01/12/2019 Sant Pau d'Ordal

Visita al celler (per a petits i grans), tast de vins i taller de decoracions nadalenques amb taps de suro.

Dónde?

Celler Albet i Noya

Can Vendrell de la Codina, s/n -

Taller de manualitats per fer decoracions nadalenques amb taps de suro. Els més petits es podran fer les seves pròpies peces per endur-se a casa, així com també col·laboraran en l'arbre de nadal que, durant aquestes festes, presidirà la botiga i centre de visites d'Albet i Noya.

 Web


Visita guiada teatralitzada a l'antic monestir de Sant Ponç

01/12/2019 Cervelló

Veniu i descobriu l'antic Priorat de Sant Ponç, una joia del romànic llombard del segle XI.

Dónde?

Església de Sant Ponç

L'església es troba en excel·lent estat de conservació i és una de les mostres romàniques més importants de Catalunya.
Arquitectònicament està molt ben proporcionada, de planta basilical amb transsepte, un absis central i dues absidioles, culminada amb un campanar de dues plantes. Conserva petits fragments de pintura mural, presumptament originaris. S'hi poden veure les restes del forn utilitzat en el procés de fosa de les primeres campanes.

 Web

Documentos adjuntos


Trobada Instagram Museu de les Aigües

01/12/2019 Cornellà de Llobregat
Si t'agrada la fotografia i el patrimoni industrial vine a l'última trobada d'instagram de l'any de @BCNmoltmes i coneixeràs de primera ma el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat!

Dónde?

Museu de les Aigües

Barcelona és molt més conjuntament amb el Museu de les Aigües de Cornellà organitzen la trobada d'instagram #MuseuAigüesÉsMoltMés

Un espai per divulgar el coneixement sobre l’aigua ubicat a l’antiga Central Cornellà, construïda l’any 1909 i encara en funcionament. En aquest museu podràs conèixer el paper extraordinari de l’aigua en la història de la humanitat, i com ha evolucionat la tècnica perquè avui arribi a les llars de l’àrea metropolitana de Barcelona. El museu està envoltat d’uns jardins amb caràcter propi, que compten amb una joia del modernisme: la reconstrucció de la Cascada que s’havia trobat a la Casa Vicens, dissenyada per Antoni Gaudí.

 

Programa (provisional)

  • 10:00h Acreditacions. 
  • 10:30h Benvinguda i esmorzar
  • 11:00h Inici de la visita per les instal·lacions
  • 13:00h Presentació Igersmap i entrega de premis a l'auditori
  • 14:00h Finalització de la trobada

*Tota la informació detallada la rebreu per email abans del dia de la trobada.

 

Participa en el concurs fotogràfic utilitzant les etiquetes  #MuseuAigüesÉsMoltMés, #BCNmoltmes, #MuseuAigües#dibacat, pots guanyar un vol en globus per a dues persones. Pots publicar tantes imatges com vulguis fins el 15 de desembre!

Important! totes les persones amb perfil a Instagram s'han d'inscriure individualment per poder participar en el concurs fotogràfic. Els acompanyants afegits a cada inscripció compten per fer reserva de plaça però no poden participar en el concurs*.
Una vegada feta la inscripció rebreu un email automàtic confirmant la vostra participació. 
>> INSCRIPCIONS << 
>> BASES CONCURS FOTOGRÀFIC << 

*Exemple: un grup de 4 persones, de les quals 2 tenen perfil a instagram i dues no: cal que es facin 2 inscripcions per separat i cada un afegeix 1 acompanyant.
 

Documentos adjuntos


Tres Tombs de Igualada

Els Tres Tombs d'Igualada
19/01/2020 Igualada

Según los romanos, que el ganado díese tres vueltas alrededor de un templo, tenía poderes curativos. En Igualada, aún celebran la fiesta.

Carros de leña, de paja, de leche, carros de bomberos, de barrer las calles o incluso de servicios funerarios. Si quieres ver toda esta variedad de carruajes antiguos, no faltes a los Tres Tombs de Igualada. El Gremi de Traginers de la capital de la Anoia organiza una de las desfiladas más grandes, que tiene como particularidad el acompañamiento de la música de la Patera, un antiguo baile de la ciudad. ¡Llega temprano si quieres tener un buen sitio!

 Web

Documentos adjuntos


Tradicionàrius- Festival de Folk Internacional

Tradicionàrius Barcelona
10/01/2020 - 03/04/2020 Barcelona

Con más de treinta años de trayectoria, el Tradicionàrius es la muestra de música tradicional de los países catalanes más importante.

Si estás en Barcelona y eres amante de la música tradicional, estás de suerte. El Festival Tradicionàrius te ofrece un extenso programa de conciertos, bailes y distintas actividades. Siempre con el objetivo de dar visibilidad a la música tradicional, su programación no te decepcionará. Encontrarás las propuestas más inovadoras y experimentales, pero también las que ya son un clásico, como El Folk en los Mercados, con conciertos entre paradas. 

 Web

Documentos adjuntos


Concurso de Astilladores

26/01/2020 Torrelles de Llobregat

¿Sabes como se astilla la leña? ¡Ven al Concurso de Astilladores de Torrelles de Llobregat y toma nota de los expertos!

Reciben una pila con cuatro troncos de diferentes diámetros. Deben astillarlos en cuatro partes y apilarlos en el mínimo tiempo posible. Las herramientas que deben utilizar son una maza de madera, unas cuñas y una hacha. Son las normas del Concurso de Astilladores de Torrelles de Llobregat. Ven a ver el arte de astillar, una práctica que poco a poco va desapareciendo debido al adelanto tecnológico.

 Web

Documentos adjuntos


Visita guiada al Castell de Miralles

24/11/2019 Santa Maria de Miralles

Descobreix el castell bressol dels Cervelló en una nova visita guiada.

Dónde?

Castell de Miralles

Encimbellat al bell mig de la serra de Miralles-Queralt, aquest fou un dels castells més antics de l'Anoia. Bressol dels Cervelló, la seva posició estratègica va fer que fou cobejat per nobles i reis de totes les èpoques. Fins i tot, pel mateix Lluis XIII de França.

 Web

Documentos adjuntos


Visita guiada al Castell de Rubió

24/11/2019 Rubió

Entre els castells d'Ardesa i Maçana, el Castell de Rubió enllaça la Conca d'Òdena i l'altiplà de Calaf...

Dónde?

Castell de Rubió

C/ del Castell, s/n -

Amagat entre les serres de Rubió i les Malloles, el castell de Rubió esdevingué una peça clau per a l'expansió cap a la Segarra, però sobretot, un bon refugi pels Cardona, Claramunt i Castellolí. Però foren els Timor-Boixadors els que deixaren la seva petja: l'església fortificada de Santa Maria i el retaule gòtic del Mestre de Rubió.

 Web

Documentos adjuntos


Visita guiada al Castell d'Òdena

24/11/2019 Òdena

Veniu i descobriu un dels castells més rellevants de la Conca d'Òdena i de l'Anoia.

Dónde?

Castell d'Òdena

C/ de la Torre, 2 -

El Castell d’Òdena, des de la muntanya de guix, originà al segle X el poble d’Òdena. A partir d’ell, la Conca d’Òdena es va anar configurant com un territori controlat des dels diversos castells que hi podreu albirar: Montbui, Claramunt, Castellolí, Ardesa…
Dins de les seves muralles, que resistiren invasions d’hongaresos i sarraïns, va començar a créixer el poble i també un dels llinatges nobiliaris més importants de la comarca de l’Anoia.

 Web

Documentos adjuntos


Vallbona, Parada i Fonda

23/11/2019 Vallbona d'Anoia

Envoltada pel camí Ral, Vallbona d'Anoia va crèixer entre Piera i el congost de Capellades. Hostalers, vidriers i bandolers esperaven els viatgers.

Dónde?

Nucli Antic

C/ Major, 110 -

En aquesta visita guiada per Vallbona d’Anoia, recorrerem els seus carrers per descobrir-ne els orígens medievals, la seva evolució moderna, amb artesans dedicats a la producció de vidre blau i, és clar, els diversos hostals i fondes que, des del segle XV i fins avui, esquitxen el seu traçat urbà.

 Web

Documentos adjuntos


Fiesta de los Trajineros de Balsareny

Els Traginers de Balsareny
14/02/2020 - 16/02/2020 Balsareny

Si te preguntas como era la vida a principio del siglo XX, no puedes faltar a la Fiesta de los Trajineros de Balsareny.

La desfilada de caballerías, la benedicción de los animales y el baile en la plaza son el origen de la Fiesta de los Trajineros de Balsareny. Pero con los años ha crecido y ahora, también puedes ver las carreres de caballos, mulas y asnos, descubrir algunos de los oficios del mundo del trajinero y probar productos artesanales. ¡Balsareny hace perdurar la vida antigua y tú estás invitado! 

 Web

Documentos adjuntos


Cicle Cava-Jazz

18/01/2020 - 23/05/2020 Font-rubí

¿Te gusta  el jazz, los blues  y el cava? Un año  más tienes la oportunidad de disfrutar del ciclo Cava Jazz que se celebra  en  Guardiola de Font-rubí

Dónde?

Sala de actos del Centro Recreativo de Guardiola de Font-rubí

Avinguda de Catalunya, 45 - Tel. 938 97 93 98

Desde mediados de noviembre hasta finales de mayo, figures y bandas musicales de renombre internacional nos traen: jazz, blues.... y todo tipo de sonidos y ritmos transformados en buena música.

Conciertos y actuaciones llenos de momentos brillantes e inolvidables, que no te puedes  perder saboreando una copa... Un maridaje perfecto de música y cava. ¡Aprovecha la  ocasión!

Comissión de Fiestes de Font-rubí

 Web

Documentos adjuntos


La Corrida

La Corrida de Puig-reig
19/01/2020 Puig-reig

Los tradicionales Tres Tombs tienen nombre propio en Puig-reig. Se llaman la Corrida. ¿Sabes por qué?

Cómo marca la tradición, por San Antonio hay que rendir homenaje a los trajineros y a los animales. Y es por eso que las caballerías son las principales protagonistas de la fiesta de la Corrida de Puig-reig. En este pueblo del Berguedà aprovechan también para reivindicar una de las industrias con más nombre en el municipio, la de los embutidos, con una feria. El momento más espectacular llega por la tarde, cuando los caballos, las mulas y los burros ponen emoción con las carreras, también llamadas corridas.

 Web

Documentos adjuntos


Baile de los Garrofins

19/01/2020 - 20/01/2020 Moià

Si vas a Moià por San Sebastián, no te pierdas el Baile de los Garrofins. Es único en Cataluña.

La vestimenta de los bailarines del Baile de los Garrofins ya te hará intuir la particularidad de esta danza que Moià baila por San Sebastián. Visten unas barretinas larguísimas y rellenas que dan nombre al baile. Tanto en los vestidos como en los sombreros llevan cascabeles cosidos que suenan con los movimientos de la danza. El baile se puede ver en dos ocasiones: durante la vigilia y por la fiesta. No te pierdas la danza en la iglesia; ¡es la más emotiva!

 Web

Documentos adjuntos


Baile del Cirio de Taradell

20/01/2020

¡El vestuario de los bailarines del Baile del Cirio de Taradell te fascinará! Sus orígenes datan del siglo XVIII.

Taradell realiza el Baile del Cirio como símbolo del traspaso de los poderes de la Fiesta de San Sebastián. Al tratarse de una danza ceremoniosa, los hombres visten gambeto, un abrigo largo típico de los días de fiesta, y sombrero de copa; y las mujeres, vestido largo y mantelina blanca. Las tres parejas que administran la fiesta traen un cirio que, al ritmo de la música, traspasan a las parejas que la administrarán el año siguiente. ¡Disfruta de una muestra de cultura popular que ha pasado de generación en generación!

 Web

Documentos adjuntos


Tres Tombs de Vilanova

Els Tres Tombs de Vilanova
17/01/2020 Vilanova i la Geltrú

Sólo hay un día al año en el que en las calles de Vilanova hay más animales que personas: cuando se celebran los Tres Tombs.

Carruatges i carros de pagès engalanats i tirats per cavalls, mules i ases envaeixen la ciutat de Vilanova i la Geltrú per celebrar la festa dels Tres Tombs. Com mana la tradició donen tres voltes a l'església en sentit contrari de les agulles del rellotge. Si hi vas a veure'ls passar, no marxis sense les postres: el Tortell de Sant Antoni típic de la ciutat i fet a base de massapà amb una figureta d'animal a l'interior.

Carruajes y carros de agricultores engalanados y tirados por caballos, mulas y asnos invaden la ciudad de Vilanova i la Geltrú para celebrar la fiesta de los Tres Tombs. Cómo manda la tradición dan tres vueltas a la iglesia en sentido contrario de las agujas del reloj. Si vas a verlos pasar, no marches sin los postres: la Torta de San Antonio típica de la ciudad y hecha a base de mazapán con una figurita de animal en el interior.

 Web

Documentos adjuntos


El Boletín turístico actualmente sólo se publica en catalán.

Puedes consultar muchas de las actividades de la agenda en castellano en esta página.