Ball de Faixes

Ball de Faixes de Sant Martí de Tous
10/11/2018 Sant Martí de Tous

L'acte més esperat de la festa major de Sant Martí de Tous és l'espectacular Ball de Faixes. El coneixes?

És un dels pocs balls que queden al país i el més singular de la comarca de l'Anoia. El Ball de Faixes de Sant Martí de Tous es balla cada 11 de novembre. És una dansa molt vistosa en què els balladors van teixint una xarxa amb les seves faixes fent ponts, ziga-zagues o cargols. En un moment sembla que les faixes estiguin a punt d'estrangular el capità, però de cop i volta, fa un salt i es posa a sobre de la xarxa de faixes. No te'l perdis en directe, és espectacular!

 Web

Documentos adjuntos


Most Festival Penedès

Most Penedès Festival
07/11/2019 - 17/11/2019 Vilafranca del Penedès

Brinda mientras ves una pel·lícula. ¡Ven al Most Festival Penedès!

Producciones audiovisuales relacionadas con la cultura de la viña, del vino y del cava. Es la selección de proyecciones que ofrece el Most Festival Penedès, un acontecimiento que une creación audiovisual con creación vinícola. Ven a ver películas sobre vino mientras descubres los principales atractivos enoturísticos del Penedès y asistes a una cata de vinos. ¡Buen vino y buen cine están asegurados!

 Web

Documentos adjuntos


Festival de Cine de Montaña

15/11/2019 - 24/11/2019 Torelló

¿Te gusta la montaña? Ven a ver los mejores films del año al Festival de Cine de Montaña de Torelló.

Dónde?

Teatre Cirvianum

Plaça Nova, 10 -

Montaña y naturaleza. Son los requisitos que necesitan las películas que se proyectan en el Festival de Cine de Montaña de Torelló. Cada año compiten los mejores films de esta temática. Expediciones, reportajes de naturaleza, de deportes de aventura, documentales ecológicos... Si eres un fan de este género, no te pierdas uno de los festivales más importantes del mundo sobre montañismo.

 Web

Documentos adjuntos


Feria de Perot Rocaguinarda d'Olost

Fira d'en Rocaguinarda d'Olost
10/11/2019 Olost

Revive los episodios del mundo de bandoleros con la Feria de Perot Rocaguinarda de Olost!

Se conoce como Robin Hood a la catalana y, junto con Serrallonga, es uno de los bandoleros más populares. Perot Rocaguinarda tuvo una vida estrechamente ligada a Olost y sus bosques. El pueblo le dedica una feria donde se relatan los episodios más significativos. Ven a pasar un día en el que las calles de este pueblo del Lluçanès retroceden cuatro siglos. No marches sin visitar el Espacio Rocaguinarda, donde se explica con detalle la vida del bandolero. 

 Web

Documentos adjuntos


Mercado del Cava y la Tapa

Mercat del Cava i la Tapa de Sant Pere de Ribes
19/10/2019 - 20/10/2019 Sant Pere de Ribes

Si te gusta la buena comida y el buen beber, no te pierdas el Mercado del Cava y la Tapa de Sant Pere de Ribes.

Restauradores de Sant Pere de Ribes y pequeños productores de cava del Garraf, el Penedès y la Anoia no faltan a la cita del Mercado del Cava y la Tapa. Una propuesta que te sorprenderá con las mejores tapas y los mejores cavas de la zona. Bebe y come mientras disfrutas de las actuaciones que las entidades han preparado para la ocasión.

 Web

Documentos adjuntos


Maratón del Mediterráneo

20/10/2019 Castelldefels i Gavà

Si te gusta correr al lado del mar, la Maratón del Mediterrani es una prueba que no te puedes saltar.

Dónde?

Canal Olímpic

Correr la Maratón del Mediterráneo es obligatorio. La mayor parte de su trazado transcurre bordeando el mar entre los municipios de Castelldefels y Gavà. Es una prueba que te ofrece tres recorridos: 10 km, 21 km y la maratón por equipos, así se adecúa a las posibilidades de todos los participantes. Si te animas, también correrás por el Canal Olímpico de Cataluña, donde encontrarás la salida y la meta de la carrera. 

 Web

Documentos adjuntos


Fiesta del Hielo

Festa del Glaç de Lliçà d'Amunt
26/10/2019 - 27/10/2019 Lliçà de Vall

Sube al carro del tiempo y descubre la importancia del hielo siglos atrás. ¡Ven a la Fiesta del Hielo de Lliçà!

Lliça de Vall te lleva a los siglos XVII y XVIII para descubrir los pozos de hielo. Estas construcciones en los bosques, que antes acumulaban hielo fácilmente, servían para abastecer el hielo que necesitaban para conservar los alimentos. Talleres, rutas y charlas te adentrarán en el mundo de los pozos de hielo para que entiendas mejor la vida cotidiana del pasado.

 Web

Documentos adjuntos


Feria de Queso de Pastor y Leche Cruda de Cataluña

06/10/2019 Olost

Como buena tierra de rebaños, Olost celebra la Feria del Queso de Pastor y Leche Cruda de Cataluña.

Todos los queseros que participan en la Feria de Quesos de Pastor y Leche Cruda de Cataluña, en Olost, tienen una cosa en común: elaboran su producto a partir de la leche de su propio rebaño. Esta producción sigue un método totalmente tradicional y consigue quesos 100% artesanos. Pastores de toda Cataluña te ofrecen quesos de vaca, de oveja, de cabra e, incluso, de búfala. ¡No te los pierdas!

 Web

Documentos adjuntos


Visita de posta de sol al campanar

27/07/2019 Vilafranca del Penedès

Gaudeix de la millor talaia de Vilafranca: història, paisatge, posta de sol i vi.

Dónde?

Campanar

Plaça del campanar -

Visita guiada realitzant un recorregut per les antigues dependències d'aquest característic edifici: la sala de l'Àngel Penell; la sala on habitaven els monjos responsables dels tocs de les campanes i que actualment ocupa el rellotge d'engranatges de l'any 1929; la sala de les campanes religioses i finalment la terrassa de les campanes horàries on la visita toca al seu fi sense oblidar, coincidint amb la posta de sol, l'hora de la degustació d'una copa de vi en aquest esplèndid mirador.

 Web

Documentos adjuntos


Desde mi ventana

28/07/2019 Cardona

Un concert teatralitzat que sorgeix de l’admiració per la música dels compositors Benk Pasek and Justin Paul.

Dónde?

Auditori Valentí Fuster

Avda. Rastrillo, 1 -

Després d’estrenar-se a Madrid i Barcelona, presentem aquesta commovedora història de sis joves que miren per la finestra, observant allò que passa a l’altra banda del vidre i alhora, el reflex del que passa al seu interior i de la passió i inquietud d’una generació de joves intèrprets de teatre musical per cantar i arrencar un projecte personal junts.
Compra d’entrades: www.cardonaturisme.cat
Compra d’entrades presencialment a l’Oficina de Turisme.

 Web


Jornades Europees del Patrimoni. Visita especial Exposar el patrimoni tèxtil

13/10/2019 Terrassa

El Museu Tèxtil se suma a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) per mostrar al públic interessat com es prepara una peça tèxtil...

Dónde?

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

C/ Salmerón, 25 -

Una peça tèxtil en la seva diversitat de tipologia: teixits, vestits, complements… per a ser exposada. Es tracta de què llueixi perfecta i en les màximes condicions de seguretat per a la seva conservació.

 Web

Documentos adjuntos


Conte i taller familiar. Art i moda: els vestits de Sonia Delaunay

06/10/2019 Terrassa

Una activitat que inclou un conte i un treball sobre disseny, formes i colors a partir de l’obra de Sonia Delaunay.

Dónde?

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

C/ Salmerón, 25 -

Una artista visual molt trencadora que va fer incursions en el món de la moda. Ens situarem a París, a inicis del segle XX, en plena època de les avantguardes, moment en què la creativitat i l’experimentació van generar moviments artístics sorprenents que en aquesta sessió acostarem als infants. Per a nens i nenes a partir de 5 anys acompanyats d’un adult.

 Web

Documentos adjuntos


Secrets de Museu. Monogràfic sobre complements del vestit (XVII-XX)

28/09/2019 Terrassa

El fons del museu conserva peces originals de diverses èpoques que mostrarem fent un recorregut per la seva història.

Dónde?

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

C/ Salmerón, 25 -

Sabates, guants o bosses són d’ús habitual, però n’hi ha d’altres que han variat la seva funció, com els barrets o els bastons, o que fins i tot han desaparegut, com el carnet de ball. Comentaris a càrrec de la conservadora Mercè López. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat /93 731 52 02.

 Web

Documentos adjuntos


Xerrada divulgativa. Cinema i moda

22/09/2019 Terrassa

En el marc de l’exposició “Vestits de pel·lícula” us oferim una sessió durant la qual es visionaran fragments de pel·lícules i s’explicarà com ha canviat la nostra forma de vestir al llarg de la història amb l’ajuda del cinema. A càrrec de Rosa Rubio, modista, professora de l’Escola de la Llar i aficionada al cinema.

Dónde?

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

C/ Salmerón, 25 -

Més informació a: auladidactica@cdmt.cat/93 731 52 02.

 Web

Documentos adjuntos


Inauguració exposició “C-1313” d’Olga Olivera-Tabeni

15/09/2019 Terrassa

L’exposició “C-1313” és un projecte d’investigació, reflexió, diàleg i producció artística contemporània al voltant del que va significar la construcció de l’embassament de Rialb. Un projecte ple de contradiccions des del drama que significaria per a les persones que es van veure obligades a abandonar les seves cases i terres, fins a les noves situacions que se’n generarien: nou moviment immobiliari i econòmic, activitats de lleure, grups de pesca, etc.

Dónde?

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

C/ Salmerón, 25 -

Una nova artista contemporània ocupa la sala de l’Espai Zero durant dos mesos aproximadament.

 Web

Documentos adjuntos


Visita familiar i taller infantil. Figurins de cinema

08/09/2019 Terrassa

Una visita a l’exposició “Vestits de pel·lícula” ens servirà per endinsar-nos al món del disseny d’indumentària per a cinema.

Dónde?

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

c/ Salmerón, 25 -

Guiats per l’Ariadna Simó, els nens i les nenes podran caracteritzar un personatge de pel·lícula o imaginari a partir del disseny dels seus vestits i complements. Per a infants a partir de 5 anys acompanyats d’un adult.

 Web

Documentos adjuntos


Vallbona, parada i fonda

27/07/2019 Vallbona d'Anoia

Envoltada pel camí Ral, Vallbona d'Anoia va crèixer entre Piera i el congost de Capellades. Hostalers, vidriers i bandolers esperaven els viatgers.

Dónde?

Nucli Antic

C/ Major, 110 -

En aquesta visita guiada per Vallbona d’Anoia, recorrerem els seus carrers per descobrir-ne els orígens medievals, la seva evolució moderna, amb artesans dedicats a la producció de vidre blau i, és clar, els diversos hostals i fondes que, des del segle XV i fins avui, esquitxen el seu traçat urbà.

 Web

Documentos adjuntos


Visita guiada al Castell d'Òdena

28/07/2019 Òdena

Veniu i descobriu un dels castells més rellevants de la Conca d'Òdena i de l'Anoia.

Dónde?

Castell d'Òdena

C/ de la Torre, 2 -

El Castell d’Òdena, des de la muntanya de guix, originà al segle X el poble d’Òdena. A partir d’ell, la Conca d’Òdena es va anar configurant com un territori controlat des dels diversos castells que hi podreu albirar: Montbui, Claramunt, Castellolí, Ardesa…
Dins de les seves muralles, que resistiren invasions d’hongaresos i sarraïns, va començar a créixer el poble i també un dels llinatges nobiliaris més importants de la comarca de l’Anoia.

 Web

Documentos adjuntos


Visita guiada al Castell de Rubió

28/07/2019 Rubió

Entre els castells d'Ardesa i Maçana, el Castell de Rubió enllaça la Conca d'Òdena i l'altiplà de Calaf...

Dónde?

Castell de Rubió

C/ del Castell, s/n -

Amagat entre les serres de Rubió i les Malloles, el castell de Rubió esdevingué una peça clau per a l'expansió cap a la Segarra, però sobretot, un bon refugi pels Cardona, Claramunt i Castellolí. Però foren els Timor-Boixadors els que deixaren la seva petja: l'església fortificada de Santa Maria i el retaule gòtic del Mestre de Rubió.

 Web

Documentos adjuntos


Jean Bouin

24/11/2019 Barcelona

Es una de las primeras carreras sobre asfalto de Europa y la más veterana de España. ¿Aún no has corrido la Jean Bouin?

Desde 1920 han participado en la Jean Bouin de Barcelona más de medio millón de corredores. Es un clásico del atletismo amateur y profesional que todo aficionado al running tendría que correr al menos una vez a la vida. Hay más de 10 carreras para que puedas participar tanto si eres amateur, escolar, veterano o federado. ¿Vas a decir que no a una prueba que te da la oportunidad de disfrutar tanto del deporte popular como del atletismo de élite por las calles de Barcelona?

 Web

Documentos adjuntos