Fiestas tradicionales, actividades culturales, acontecimientos deportivos, itinerarios guiados en la naturaleza... Si quieres estar al día de todo lo que pasa en las comarcas de Barcelona, ¡no te pierdas nuestra agenda!

Oliba Episcopus: Camins

07/07/2018 - 27/10/2018 Monestir de Santa Maria de l’Estany

Descobreix els camins europeus de l’any 1000 recorreguts pel bisbe, des dels comtats catalans als viatges a Roma i també els camins del saber: imaginar a Oliba carregat de còdexs en els seus viatges, veritables tresors a l’època, trànsit d’idees i via de l’aprenentatge espiritual.

 

Amb motiu dels 1.000 anys de l'episcopat del bisbe Oliba es realitzen diferents actes per commemorar-ho. 

Les propostes s’organitzen en diferents municipis de les comarques de Barcelona durant els mesos de juliol a octubre. Consulta la pàgina web per conèixer en detall el programa i les activitats. 

Aquest any, descobreix Oliba!

 

DATES

18 d’agost | 22 hores | Monestir de Santa Maria de l’Estany
Camins. L’Estany

 

29 de setembre | 21:30 hores | Monestir de Sant Joan de les Abadesses i Palau de l’Abadia
Mil anys d’absència

 

27 d’octubre | 20:00 hores | Catedral de Vic
Pau i Treva

 

 

 Web


Festival Santa Florentina

Festival de Música Clàssica de Santa Florentina
07/08/2018 - 24/08/2018 Arenys de Munt

Arenys de Munt engega una nova edició del Festival de Música Clàssica de Santa Florentina, el referent musical i cultural més important del Maresme. No et perdis l'excel·lent recull d'interpretacions!

Dónde?

Castell Jalpí

El Festival de Música Clàssica de Santa Florentina, després de setze anys celebrant-se a Canet de Mar, i tres anys a Caldes d'Estrac, es celebra ara a Arenys de Munt, concretament al Castell Jalpí.

El programa del festival es caracteritza per una aposta per joves intèrprets que han demostrat la seva excel·lent qualitat i projecció. 

 Web

Documentos adjuntos


Fiesta de la Cabra de Oro

09/08/2018 - 10/08/2018 Moià

Nacida de una leyenda, la Fiesta de la Cabra de Oro de Moià cuenta el hallazgo de un tesoro.

Cuenta la leyenda que si encuentras la cabra de oro tendrás una fuerza sobrehumana y una gran virilidad. La noche antes de la Fiesta de la Cabra de Oro, los habitantes de Moià van al castillo de Clarà y, entre todos, buscan la figura a partir de un juego de noche. Al día siguiente, la bajan al pueblo y la entregan al señor feudal, quien la había pedido a cambio de perder su derecho de pernada con las doncellas más hermosas. Pero la avaricia puede más que su palabra y los vecinos del pueblo se le reprochan tirándole piedras. ¡Eso si, de cartón!

 Web

Documentos adjuntos


Visita a la Mina d'Aigua del Masnou

12/08/2018 El Masnou

El Masnou et convida a fer una visita guiada gratuïta per les mines d’aigua del poble. Descobreix-ne el seu passat en família! 

Dónde?

Plaça d'Ocata, s/n -

A través de la visita s'explica un sistema complex de galeries que servia per subministrar aigua a la població local. Es va començar a excavar al Masnou (antics termes municipals d'Alella i Teià) a partir del segle XVIII per captar i recollir l'aigua que es filtrava al subsòl i canalitzar-la fins als dipòsits i els safareigs de les cases. Per a l'activitat cal inscripció prèvia al Museu Municipal de Nàutica del Masnou al telèfon 935 571 830 o museu.nautica@elmasnou.cat.

 Web

Documentos adjuntos


Visita a la Mina d'Aigua del Masnou

11/08/2018 El Masnou

El Masnou et convida a fer una visita guiada gratuïta per les mines d’aigua del poble.

Dónde?

Plaça d'Ocata, s/n -

A través de la visita s'explica un sistema complex de galeries que servia per subministrar aigua a la població local. Es va començar a excavar al Masnou (antics termes municipals d'Alella i Teià) a partir del segle XVIII per captar i recollir l'aigua que es filtrava al subsòl i canalitzar-la fins als dipòsits i els safareigs de les cases.

Per a l'activitat cal inscripció prèvia al Museu Municipal de Nàutica del Masnou al telèfon 935 571 830 o museu.nautica@elmasnou.cat.

 Web

Documentos adjuntos


Noche de Brujas

Nit de Bruixes a Gualba
04/08/2018 Gualba

Un recorrido nocturno te llevará allá donde la leyenda dice que las brujas de Gualba causaban maldades.

Una caminata nocturna, apta para todas las edades, te lleva a descubrir el lugar donde dicen que habitaban las brujas y los brujos de Gualba: la poza Negra. Cuenta la leyenda que uno de los lugares más encantadores del Montseny servía a las brujas que adoraban al diablo como escondinte donde crear sus hechizos en contra de los habitantes de Gualba. La Noche de Brujas te descubre una ruta por los bosques de la zona mientras escuchas las leyendas sobre estas mujeres que tenían a la población atemorizada.

 Web

Documentos adjuntos


Festival de Música Antigua de los Pirineos

05/08/2018 Pobles del Berguedà

Música antigua, arquitectura románica y Pirineos son los tres conceptos que mezcla el Festival de Música Antigua de los Pirineos.

Si durante el verano pasas unos días en el Pirineo, ojea el programa del Festival de Música Antigua de los Pirineos. Muchos pueblos del Berguedà participan en esta propuesta que acerca la música de la edad media a los espectadores actuales. Propuestas de gran y pequeño formato, conciertos espectaculares e intimistas, repertorios conocidos y grandes descubrimientos. Músicos nacionales e internacionales tocan en lugares donde el románico y la naturaleza se encuentran para recrear la mágia de los Pirineos.  

 

 Web

Documentos adjuntos


Festival de Música Antigua de los Pirineos

29/06/2018 - 26/08/2018 Pobles del Berguedà

Música antigua, arquitectura románica y Pirineos son los tres conceptos que mezcla el Festival de Música Antigua de los Pirineos.

Si durante el verano pasas unos días en el Pirineo, ojea el programa del Festival de Música Antigua de los Pirineos. Muchos pueblos del Berguedà participan en esta propuesta que acerca la música de la edad media a los espectadores actuales. Propuestas de gran y pequeño formato, conciertos espectaculares e intimistas, repertorios conocidos y grandes descubrimientos. Músicos nacionales e internacionales tocan en lugares donde el románico y la naturaleza se encuentran para recrear la mágia de los Pirineos.  

 

 Web

Documentos adjuntos


Oliba, fundador del Monestir de Montserrat

Montserrat
07/04/2018 - 03/11/2018 Montserrat

Visita guiada per conèixer millor l’abat Oliba, a través de diferents representacions, que alguns dels millors artistes catalans han plasmat en diferents àmbits del Santuari i la Basílica de Montserrat

Dónde?

Monestir de Montserrat

Aquest recorregut ens permetrà una doble lectura: per una banda, recordar la figura d’Oliba i, per l’altra, visitar espais tan emblemàtics com la Sagristia o el Cambril de la Mare de Déu de Montserrat.

Començarem la visita a l’espai audiovisual “Montserrat, portes endins”. Aquesta exposició us permetrà descobrir els aspectes més significatius de Montserrat, conèixer l’abat Oliba, parlar de la fundació de Montserrat i veure l’evolució d’aquell petit cenobi fins arribar al monestir i santuari d’avui dia, convertit en referent universal. El recorregut continua pel Santuari i entrarem també a la Basílica, destacant les representacions que anirem trobant de l’abat Oliba. 

La visita inclou l’obsequi del llibre: “Esbós biogràfic del compte, abat i bisbe Oliba”.

Aquesta visita es realitza cada primer dissabte de mes fins al novembre de 2018.

L'horari de l'activitat és a les 16 h i té una durada d'1 h i 30 minuts.

El punt de trobada per realitzar la visita és l'Oficina d'Informació del Monestir de Montserrat.

El preu de la visita és de 15 €.

 Web

Documentos adjuntos


La Factoria de l'Aigua

03/03/2018 - 29/07/2018 Cornellà de Llobregat

Deixa aflorar la creativitat i la imaginació, crea els teus propis invents o prototips amb materials quotidians i resol en família els reptes que t'esperen al Museu de les Aigües. 

 

Dónde?

Museu de les Aigües

Ctra. de Sant Boi, 4-6 -

La Factoria de l’Aigua és un espai de tinkering (una metodologia d’aprenentatge derivada del moviment Maker, Do It Yourself, etc.) on els usuaris, mitjançant l’assaig-error, poden crear els seus propis invents o prototips amb materials quotidians i donar-los nous usos a la vegada que resolen reptes relacionats amb l’aigua.

És un espai nou del Museu que pretén ser un lloc de trobada per fer aflorar la creativitat i la imaginació. No t'ho pensis més i visita'l!


Diumenges i festius de 11 a 13 hores.
Preu: Activitat gratuïta. 
Activitat familiar recomanada per a infants a partir de 6 anys.
Places limitades, no es fan reserves.
Més informació: tel. 93 342 35 38/ info@museudelesaigues.cat
 

 Web

Documentos adjuntos


Jocs i dracs al museu!

01/07/2018 - 30/08/2018 Vic

Acompanyats per un educador, coneixeu el drac del museu qui us guiarà per un viatge a la recerca d'altres dracs amics. Observant, escoltant, jugant i passejant descobrireu alguns dels contes que s'amaguen en les diferents obres d'art.

Dónde?

Museu Episcopal de Vic

Plaça del bisbe Oliva, 3 -

Un recorregut ple de sorpreses per tota la família! 

Activitat per a famílies amb infants de 3 a 10 anys. Tots els dijous i diumenges de juliol i agost a les 10.30 hores.
Preu: 4€ per participant

 

 Web

Documentos adjuntos


Manresa universal, la ciutat de Sant Ignasi

29/07/2018 - 30/09/2018 Manresa

La ruta recorre indrets marcats per anècdotes, llegendes i simbolisme en record al fundador de la Companyia de Jesús.

 

Dónde?

Recorregut amb inici al Centre d’Acollida de Pelegrins i finalització a l’Espai 1522

Via Sant Ignasi, 40 -

Es visiten espais com La Cova, l'antiga Escola de Sant Ignasi o l'actual Espai 1522. Sant Ignasi de Loiola és la personalitat que ha donat més projecció internacional a la ciutat de Manresa. Va ser aquí on va descobrir la seva vocació religiosa i on es va inspirar per escriure els Exercicis Espirituals.


La visita del 29 de juliol és gratuïta, prèvia inscripció, amb motiu de les Festes de Sant Ignasi i inclou una degustació.

 Web

Documentos adjuntos


Fiesta de la Siega i el Trillo en Santa Eulàlia de Riuprimer

28/07/2018 Santa Eulàlia de Riuprimer

Vuelve a ver cargas en Santa Eulàlia de Riuprimer. Cada año, el pueblo recupera la tradición agrícola con la Fiesta de la Siega y el Trillo.

No se sabe cuando se trilló por primera vez en Santa Eulàlia de Riuprimer, porque los orígenes se pierden en la historia. Lo que sí se sabe es que las últimas cargas se vieron en los años 60. Hasta 1997, cuando se decidió recuperar estas labores del campo con la Fiesta de la Siega y el Trillo. Un acontecimiento que te descubre como trabajaban los payeses hasta hace 50 años.

 Web

Documentos adjuntos


Fem Camí 18

12/10/2018 - 14/10/2018 Sant Sadurní d'Anoia

Gaudeix de l'experiència de viure la terra, el paisatge i la cultura amb els habitants de l'Alt Penedès.

Segueix l'itinerari d'El Camí on, acompanyat de gent i entitats locals, coneixeràs de primera mà la terra de l'Alt Penedès així com la seva cultura, tradicions, festes i història.

Tres dies farcits de vivències t'esperen per familitzar-te amb la zona. No t'ho pensis més!

 Web

Documentos adjuntos


La Verema del Cava

La Verema del Cava. Foto: Maria Rosa Ferré
31/08/2018 - 30/09/2018 Pobles i ciutats de l'Alt Penedès

No et perdis La Verema del Cava! 11 cellers de l'Alt Penedès s'agrupen per oferir-te un ampli ventall d'experiències enoturístiques úniques! La verema es viu al Penedès.

Un selecte grup de cellers elaboradors de Cava t'ofereixen activitats enoturístiques molt especials: Agustí Torelló Mata, Codorníu, Covides, Freixenet, Giró Ribot, Juvé & Camps, Llopart, Segura Viudas, Sumarroca, Torelló i Vilarnau t'obren les seves portes!

Del 31 d'agost al 30 de setembre, vine a viure la verema al capvespre, o sota la lluna d'estiu, o a ple migdia amb visites guiades i tasts comentats de raïm, most i Cava, sortides amb bicicletes, sopars entre les vinyes, trepitjades de raïm, esmorzars de pagès, sortides amb carruatges i un bon grapat més d'activitats molt especials.

Treu l'agenda i busca quines t'interessen. Hi ha activitats per tots els gustos i les places són limitades. Afanya't i reserva la teva!

 

Consulta l'ampli programa d'activitats a la pàgina web.

Foto: Maria Rosa Ferré 

 Web

Documentos adjuntos


Exposició 'Romànic al Montseny'

30/06/2018 - 19/08/2018 Sant Pere de Vilamajor
Coneix el patrimoni arquitectònic del romànic al massís del Montseny amb una exposició única i inèdita.

Dónde?

La Mongia de Vilamajor

Església, 3 -

Aquesta exposició amb fotografies d'alt valor estètic reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al Montseny.
Policromies, talles, arquitectura, història i paisatge: una rigorosa tasca fotogràfica, que també inclou una ressenya històrica de cada temple.

Horari: dissabtes i diumenges, de 10 h a 14 h.
Accés: gratuït
Trobareu més informació aquí.

 Web

Documentos adjuntos


Llàgrimes de Sant Llorenç

Observatori Astronòmic de Castelltallat
11/08/2018 Sant Mateu de Bages

Viu la pluja d'estels més famosa de l'any a l'Observatori Astronòmic de Castelltallat! Una jornada d'allò més especial per observar el fenomen de les llàgrimes de Sant Llorenç.

A finals de la primera quinzena d’agost, a l’Observatori de Castelltallat fan una sessió especial per observar el fenomen de la pluja d’estels.

Horari: dissabte de 22h a 1h

No cal fer reserva prèvia.

Per a més informació, consulteu la pàgina web.

FOTO: Jordi Fraxanet

 Web

Documentos adjuntos


Fiesta Mayor de Igualada

20/08/2018 - 27/08/2018 Igualada

La Fiesta Mayor de Igualada es una de las más antiguas de Cataluña. ¡Vive la tradición de Sant Bartomeu!

Documentada el año 1388, Igualada tiene una de las fiestas mayores más antiguas de Cataluña. La celebra en honor a Sant Bartomeu, patrón de la ciudad, que hoy en día aún protagoniza una procesión. Tiene todos los ingredientes de una fiesta mayor tradicional. No faltan los gigantes, los cabezudos, el correfoc ni la actuación castellera. No te pierdas la celebración si quieres ver el baile de los Cercolets, típico de las localidades vinícolas y que Igualada ha recuperado recientemente. 

 Web

Documentos adjuntos


Fiesta del Caballo

18/08/2018

Disfruta del mundo ecuestre del presente y del pasado en la Fiesta del Caballo de Vilanova i la Geltrú.

Vilanova i la Geltrú prepara exhibiciones y espectáculos para todas las edades para disfrutar del mundo ecuestre. Es la Fiesta del Caballo que da a conocer la hípica y la doma actuales, pero también los carruajes y los usos de estos animales en el pasado. Programada en verano también es un recuerdo para las fiestas de los Tres Tombs de invierno y por eso, en la celebración, también se escoge el abanderado del año siguiente.

 Web

Documentos adjuntos


Fiesta del Árbol Frutal de Moià

17/08/2018 Moià

La fiesta mayor de Moià tiene un acto inalterable desde 1905: la Fiesta del Árbol Frutal. 

"Quién ama un árbol ama una persona". Con este lema, el tenor de Moià Francesc Viñas creó la Fiesta del Árbol Frutal en 1905. Quería fomentar la protección de la naturaleza con el rito colectivo de plantar árboles. La celebración, que coincide con la fiesta mayor, sigue inalterable. En marzo, los niños plantan árboles en alguna zona cercana al pueblo y, en agosto, una personalidad catalana destacada planta un árbol rememorando la creación de la fiesta.

 Web

Documentos adjuntos