Parató

Aquest celler propietat dels Elías, una antiga nissaga de viticultors, compta amb un terreny de 100 hectàrees, la majoria de les quals plantades de vinya. La família Elías va arribar al Pla del Penedès l'any 1975, va comprar la finca de Can Respall de Renardes i va edificar-hi un celler. La intenció era recuperar la tradició viticultora familiar, que provenia del barri barceloní de Sants, on elaboraven vins amb el raïm de les vinyes que conreaven a la muntanya de Montjuïc abans de la Guerra Civil. El celler penedesenc conserva alguns detalls arquitectònics de l'antic celler de Sants, com ara l'antiga porta del número 59 del carrer Sagunt o la placa del carrer. Per la seva banda, l'antic celler de la masia Can Respall ha estat reconvertit en una agradable zona de degustació.Parató forma part del consorci Vinya-Celler-Masia, a l'entorn del qual s'agrupen diversos cellers que fan tot el procés a la mateixa finca. La seva producció actual és d'unes 150.000 ampolles anuals de vi i cava.Les varietats de raïm que conreen als seus terrenys són les blanques macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay, i les negres cabernet sauvignon, pinot negre, ull de llebre i carinyena. La visita fa un recorregut comentat pel celler, avui dia ampliat amb diverses naus, la història de la família i les caves subterrànies. Sobre un mapa es poden veure les quatre finques de vinya de què disposen actualment entre el Pla del Penedès, Font-rubí i Torrelavit.
Varietat del Celler
Cabernet sauvignon
Carinyena (samsó)
Chardonnay
Macabeu
Parellada
Pinot noir
Ull de llebre
Xarel·lo (pansa blanca)
Denominació d'Origen
Penedès
Cava
Segells i certificacions Compromís Biosphere

Al mapa