Randonnée pédestre

Una excursió clàssica que ens porta des de Barcelona fins al Monestir de Montserrat passant per Collserola, el Vallès, el Llobregat i Montserrat.

El Sender de Montserrat GR 6 és un sender de gran recorregut de 57 km de longitud que comença a la ciutat de Barcelona, al Laberint d’Horta, i finalitza al Monestir de Montserrat. El recorregut avança a través de la serra de Collserola, la plana del Vallès, la vall del Llobregat i el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. La ruta està senyalitzada sobre el terreny amb les marques blanques i vermelles habituals dels GRs.

L’itinerari entre Barcelona i Montserrat és una excursió clàssica que es pot estructurar en tres  etapes, tot i que també hi ha excursionistes que l’aborden en una única i exigent jornada senderista. Durant la ruta passem per les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Bages i podem visitar elements d’interès com l’arbre monumental del Pi d’en Xandri, el Monestir romànic de Sant Cugat o les Coves del Salnitre a Collbató.

 

Més informació

Etapa 1
Del Laberint d’Horta a les Fonts
22,3 km | +601 m /  -564 m

Etapa 2
De les Fonts a Olesa de Montserrat
19,9 km | +800 m / -904 m

Etapa 3
D’Olesa de Montserrat al Monestir de Montserrat
15 km | +1.216 m / -602 m

La montagne des cent cimes

La montagne de Montserrat est un des symboles culturels, spirituels et religieux de Catalogne. Un lieu où l'on va pour aller voir le sanctuaire, la Moreneta (la Vierge Noire) et les enfants de l'Escolania entonner le Virolai. Mais Montserrat est aussi un parc naturel qui a sa propre personnalité : celle que lui donnent les dizaines d'aiguilles arrondies qui dessinent la ligne de cimes.

Voir

Rutes destacades

Routes à proximité de Barcelone

Découvrez-les à travers notre profil de Wikiloc

Téléchargez l’appli Routes BCN+ (en catalan)

Les alentours de Barcelone sont farcies de routes. Cette appli vous permettra de les découvrir 

 

Butlletí setmanal

Souscris-toi au bulletin hebdomadaire

 

Il reçoit chaque jeudi les meilleurs plans, routes à la nature et activités singulières près de Barcelone.

Souscris-toi