Foire moderniste de Canet de Mar

Mercat Modernista a Canet de Mar
13/09/2019 - 15/09/2019 Canet de Mar

Coutumes, habits, esprit…, revivez les années du modernisme avec la Foire moderniste de Canet de Mar !

Aimeriez-vous voir le Canet de Mar d'il y a un siècle, lorsque le modernisme prenait son envol ? C'est possible, chaque année au mois de septembre, grâce à la Foire moderniste de Canet. Des visites guidées du patrimoine architectural de l'époque, des démonstrations de métiers et des scènes théâtralisées dans le centre-ville vous mettront dans l'ambiance moderniste en un clin d'œil. Alors, vous venez ? 

 Web

Pièces jointes


Trobada d'Instagram #CanetÉsMoltMés

Canet de Mar
14/09/2019 Canet de Mar

T'agrada la fotografia? i el modernisme? Vine a la segona trobada d'instagramers de 2019 organitzada per Barcelona és molt més a Canet de Mar coincidint amb la Fira Modernista!

Où?

Canet de Mar

T'agradaria veure i fotografiar com era Canet de Mar fa 100 anys? És possible cada mes de setembre amb la Fira Modernista de CanetReviu els costums i l'esperit dels anys del modernisme! 

 

Programa 

  • 09:00h Acreditacions.
  • 09:30h Benvinguda institucional i esmorzar.
  • 10:00h Grup A: recorregut modernista per Canet amb el trenet / Grup B: visita a l’Escola de Teixits i temps lliure per la fira.
  • 11:30h Grup A: visita a l’Escola de Teixits i temps lliure per la fira / Grup B: recorregut modernista per Canet amb el trenet.
  • 13:00h Finalització de la trobada a la platja, on se celebrarà un vermut modernista.

 

 

>> Aquí podreu consultar les bases del concurs <<
>> INSCRIPCIONS a partir del dia 30 d'agost<< 

 

+info

https://www.barcelonaesmoltmes.cat/web/agenda/-/fira-modernista-de-canet-de-mar
https://canetdemar.cat/firamodernista.php


Organitza: Barcelona és molt més amb la participació del Consorci de Promoció Turística del Maresme, i l'Ajuntament de Canet de Mar amb la col·laboració de l'agència de comunicació Kiribatis.

Concurs fotogràfic:el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme és l'entitat que organitza i gestiona el concurs fotogràfic #CanetÉsMoltMés amb el suport de l'Ajuntament de Canet de Mar.

HASHTAGS: #CanetÉsMoltMés #BCNmoltmes #turismecanet #wowMaresme
 

Pièces jointes


Art Ecclesia

18/08/2019 Veciana

Visita guiada per descobrir el Centre d’Interpretació del Patrimoni Religiós de l’Anoia, gaudint de les immillorables vistes sobre l'altiplà de Calaf!

Où?

Art Ecclesia

Segur -

Al nucli de Segur, del municipi de Veciana, descobrireu a l’antiga església de Santa Maria, el Centre d’Interpretació del Patrimoni Religiós de l’Anoia, un espai especial des d’on iniciar un viatge de descoberta del patrimoni religiós comarcal recorrent-lo des del romànic fins al barroc, tot això mentre gaudiu de les immillorables vistes sobre l’altiplà de Calaf.

 Web

Pièces jointes


Visita guiada al Castell de Montbui

11/08/2019 Santa Margarida de Montbui

Descobreix els elements patrimonials i naturals més rellevants del cim de la Tossa de Montbui amb aquesta visita guiada.

Où?

Castell de Montbui

El castell de Montbui, documentat ja al segle X, s'erigeix dominant al cim de la Tossa de Montbui i des d'allí controla la Conca d'Òdena.
Aquest va ser un dels castells més rellevants en el control de la frontera i encara avui conserva una notable església romànica dedicada a Santa Maria, a més de la singular torre mestra del castell.

 Web

Pièces jointes


Visita guiada a l'església de Santa Margarida

03/08/2019 Santa Margarida de Montbui

Deixa't sorprendre per l'Església de Santa Margarida, un edifici eminentment barroc però amb elements del renaixement napolità!

Où?

Església de Santa Margarida

Plaça Major, s/n -

Al bell mig de la plaça Major de Montbui s’alça l’església de Santa Margarida, un edifici barroc amb elements renaixentistes i un imponent campanar. Un cop al seu interior, però, la sorpresa és majúscula: la volta estrellada del presbiteri i el mausoleu dels comtes de Plasencia us hi esperen, juntament amb altres elements que fan d’aquest espai una proposta interessant.

 Web

Pièces jointes


Tous Medieval

10/08/2019 Sant Martí de Tous

T'atreveixes a descobrir els secrets d'aquest poble mil·lenari? Recorre Sant Martí de Tous amb aquesta visita guiada.

Où?

Nucli Antic

Major, 1 -

Sant Martí de Tous és un municipi de la comarca de l’Anoia amb molts elements a descobrir: és encara un municipi rural ple d'història i de llegenda.
Amb la proposta Tous Medieval, podràs descobrir els secrets d’aquest poble mil·lenari recorrent els carrers del “Poblet”, el castell de Tous i l’església de Sant Martí, on s’amaguen alguns dels millors secrets de Tous.

 Web

Pièces jointes


La Llacuna Emmurallada

17/08/2019 La LLacuna

El poble de la Llacuna és un dels més rics en patrimoni de la comarca de l’Anoia. Vine a visitar-lo!

Où?

Nucli Antic

Plaça Major, 2 -

A més de jaciments arqueològics, la granja cistercenca d’Ancosa i el castell de Vilademàger, destaca el nucli emmurallat del poble, nascut a redós d'un camí trashumant antic i diversos dominis eclesiàstics que podreu descobrir en aquesta visita guiada.

 Web

Pièces jointes


Visita guiada al Castell de Vilademàger

04/08/2019 La Llacuna

Controlant l'altiplà de la Llacuna, i les serres que l'envolten, Vilademàger esdevé el Castell Solitari.

Où?

Castell de Vilademàger

Situant-se entre el Penedès i l'Anoia, el Castell de Vilademàger esdevingué el punt central dels dominis dels Cervelló, que bastiren la Baronia de la Llacuna a partir d'aquest punt, centrant-se en un territori que abraçava el Penedès, l'Alt Camp, la Conca de Barbarà i l'Anoia... Però no va arribar tot alhora, sino que a Vilademàger podrem veure com les coses, millor a poc a poc...
Recomanem dur aigua i barret.

 Web

Pièces jointes


Visita guiada al Castell de Jorba

11/08/2019 Jorba

Alterós sobre el poble de Jorba i ven visible des de l'autovia, el Castell de Jorba encara aguaita els viatgers...

Où?

Castell de Jorba

Com fa mil anys, el Castell de Jorba encara vigila els camins que s'enfonsen en la Segarra. Guerrers i diplomàtics foren els seus senyors, però els senyors més rellevants de Jorba no foren precisament els homes si no les dones d'aquest llinatge que mostraren un caràcter especial, sempre.
Descobriu aquestes dones de caràcter en aquesta visita guiada.

 Web

Pièces jointes


Visita Sant Esteve de Tavèrnoles

18/08/2019 Tavèrnoles

Visita guiada a l'església romànica de Sant Esteve de Tavèrnoles (s. XI), una de les joies de l'art romànic a la comarca d'Osona.

Où?

Església de Sant Esteve de Tavèrnoles

Església, 1 -

Visita guiada a l'església romànica de Sant Esteve de Tavèrnoles (s. XI), on es relacionen els orígens i la història de l'edifici amb els del municipi i la comarca d'Osona.

 Web


Visita guiada a l'Ermita de Sales

15/09/2019 Viladecans

Vine a conèixer l’Ermita i la seva exposició “Sales: Lloc, ermita i història de Viladecans.

Où?

Ermita de Sales

Pla de les Deodates s/n -

El 15 de setembre a les 11h i 12h visita guiada a l’Ermita de Sales. Vine a conèixer l’Ermita i la seva exposició “Sales: Lloc, ermita i història de Viladecans.

Lloc: Pla de les deodates s/n

Visita gratuïta. Aforament limitat.
Cal inscripció prèvia al correu patrimonicultural@viladecans.cat o bé al 937077290.

 Web


Igualada Medieval

18/08/2019 Igualada

Igualada, capital de l'Anoia, és coneguda pel tèxtil i l'adoberia, però molt abans, ja era un nucli medieval rellevant.

Où?

Nucli Antic

Garcia Fossas, 1 -

Descobriu, amb aquesta visita guiada, els orígens medievals d'Igualada, una vila que envoltada per castells i senyors feudals, va ser capaç d'esdevenir la capdavantera de la Conca d'Òdena. Envoltada de muralles, no només era un punt clau, sinó que esdevingué un dels principals mercats de l'Anoia que, amb el pas dels segles, va anar creixent i evolucionant.

 Web

Pièces jointes


Actuació Castellera. Festa dels Màrtirs Street'19

03/08/2019 Vilafranca del Penedès

Torna la festa dels Màrtirs Street i amb ella la seva actuació castellera

Où?

Plaça Vall del Castell

Plaça Vall del Castell -

Aquest any, a la Festa de Màrtirs Street, podràs veure en acció els Castellers de Barcelona i els Xicots de Vilafranca. Una bona oportunitat de veure les evolucions d'aquestes colles en plena temporada.

 Web

Pièces jointes


Posta de sol al campanar

03/08/2019 Vilafranca del Penedès

Gaudeix de la millor talaia de Vilafranca: història, paisatge, posta de sol i vi

Où?

Campanar

Plaça del campanar -

Visita guiada de l'església de Santa Maria realitzant un recorregut per l'edifici: la sala de l’Àngel Penell; la sala on habitaven els monjos responsables dels tocs de les campanes i que actualment ocupa el rellotge d’engranatges de l’any 1929; la sala de les campanes religioses i finalment la terrassa de les campanes horàries on la visita toca al seu fi sense oblidar, coincidint amb la posta de sol, l’hora de la degustació d’una copa de vi en aquest esplèndid mirador.

 Web

Pièces jointes


Figurins de cinema

08/09/2019 Terrassa

Una visita a l’exposició “Vestits de pel·lícula” ens servirà per endinsar-nos al món del disseny d’indumentària per a cinema.

Où?

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

Salmerón, 25 -

Visita familiar i taller infantil. 

Guiats per l’Ariadna Simó, els nens i les nenes podran caracteritzar un personatge de pel·lícula o imaginari a partir del disseny dels seus vestits i complements. Per a infants a partir de 5 acompanyats d’un adult. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat/93 731 52 02.


Activitat familiar gratuïta. Inscripció prèvia fins el dijous anterior a: inscripcions@cdmt.cat/93 731 52 02. Places limitades.

 Web

Pièces jointes


Vallbona, parada i fonda

24/08/2019 Vallbona d'Anoia

Envoltada pel camí Ral, Vallbona d'Anoia va crèixer entre Piera i el congost de Capellades. Hostalers, vidriers i bandolers esperaven els viatgers.

Où?

Nucli Antic

Major, 110 -

En aquesta visita guiada per Vallbona d’Anoia, recorrerem els seus carrers per descobrir-ne els orígens medievals, la seva evolució moderna, amb artesans dedicats a la producció de vidre blau i, és clar, els diversos hostals i fondes que, des del segle XV i fins avui, esquitxen el seu traçat urbà.

 Web

Pièces jointes


Visita guiada al Castell de Miralles

15/08/2019 Santa Maria de Miralles

Descobreix el castell bressol dels Cervelló en una nova visita guiada.

Où?

Castell de Miralles

Encimbellat al bell mig de la serra de Miralles-Queralt, aquest fou un dels castells més antics de l'Anoia. Bressol dels Cervelló, la seva posició estratègica va fer que fou cobejat per nobles i reis de totes les èpoques. Fins i tot, pel mateix Lluis XIII de França.

 Web

Pièces jointes


De Picasso a Dalí

05/07/2019 - 13/10/2019 Sitges

El Museu de Maricel acull una exposició que mostra fins a quin punt el context europeu d’entre guerres va marcar als artistes catalans.

Où?

Museu de Maricel

C/ Fonollar, s/n -

L’exposició Realisme(s) a Catalunya presenta pintures dels mateixos Picasso i Dalí, junt amb altres peces d’artistes com Joaquim Sunyer, Alfred Sisquella, Josep de Togores, Ángeles Santos o Joan Miró. És una iniciativa dels Museus de Sitges, el Museu de Valls i el Museu de la Garrotxa (Olot), impulsada a través de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya.

 Web

Pièces jointes


Concours de chiens de berger de Castellar de n'Hug

25/08/2019 Castellar de n'Hug

« Jau Coloma » (couché ! Coloma), « Passa cap allà » (Va par là)... Voulez-vous entendre ces ordres de vive voix ? Venez au concours de chiens de berger de Castellar de n'Hug.

C'est le pari sans équivoque qu'a fait ce village du Berguedà pour préserver un métier en danger d'extinction, celui de berger. Chaque dernier dimanche d'août, Castellar de n'Hug rassemble les plus grands bergers de Catalogne, mais aussi d'Espagne et d'Europe, pour participer au concours de chiens de berger. Un spectacle où les bergers et leurs bêtes font étalage d'habilité et de compréhension mutuelle, exprimant ainsi l'esprit de la vie en montagne.

 Web

Pièces jointes


Ruta del Mar

11/08/2019 Mataró

La ruta permet descobrir la vinculació de Mataró amb el mar: la seva història marítima i naviliera, l'entorn natural de la costa, etc.

Où?

Ermita de Sant Simó

Ctra. Nacional-II davant de la plaça de Sant Simó -

Horari: 11 d'agost a les 19h.
Inscripció: No cal inscripció prèvia.
Organització: Ajuntament de Mataró.
Més informació i reserva de visites per a grups: Oficina de Turisme. La riera, 48. Tel. 93 758 26 98. turisme@ajmataro.cat

 Web

Pièces jointes