Foire de la Puríssima de Sant Boi

Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat
06/12/2019 - 08/12/2019 Sant Boi de Llobregat

Modernité et tradition. La Foire de l'Immaculée Conception de Sant Boi de Llobregat vous fait découvrir le passé et le présent du village.

La Foire de l'Immaculée Conception de Sant Boi de Llobregat est un rendez-vous incontournable pour tous les habitants de la zone. Si vous y allez, vous aurez l'impression de parcourir l'histoire du village. La Foire accueille une exposition multisectorielle avec différents espaces où vous pourrez trouver depuis des reconstitutions d'anciens métiers et des visites théâtralisées jusqu'à des produits technologiques de dernière génération et des décorations de Noël. N'oubliez surtout pas d'acheter de la charcuterie ou des légumes des potagers du Llobregat.

 Web

Pièces jointes


Semi-marathon Ciutat de Vilanova

Mitja Marató Ciutat de Vilanova
15/12/2019 Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú a également décidé de participer à la fièvre runner. Tous les mois de décembre, elle organise le semi-marathon Ciutat de Vilanova.

Un millier de coureurs participent déjà au semi-marathon Ciutat de Vilanova. Une course qui compte pour le Challenge de semi-marathons Grand Prix Diputació de Barcelone, et qui a lieu tous les mois de décembre. Si vous êtes amateur de running et si vous ne connaissez pas Vilanova i la Geltrú, c'est une bonne occasion de découvrir la ville. Le matin, vous pouvez courir et l'après-midi, faire du tourisme !

 Web

Pièces jointes


Fête du moût de La Ràpita

Festa del Most de la Ràpita
02/11/2019 - 10/11/2019 Santa Margarida i els Monjos

Lorsque la vendange est à l'abri, en cave, et que tout est prêt pour la sortie du premier moût de fermentation, la Fête du moût de La Ràpita commence.

Où?

La Ràpita

La Fête du moût de La Ràpita est le point culminant d'une année de travail. Lorsque les vendanges sont finies et que le raisin est en cave, prêt à être foulé, le coup d'envoi de deux week-ends de célébrations est donné. Outre les traditionnelles dégustations, vous y trouverez également un concours de taille de ceps en moins de 20 minutes, un gymkhana de tracteurs ou un corremost dans les rues du village. Venez à l'une des fêtes vinicoles les plus représentatives du Penedès

 Web


Festivalet

14/12/2019 - 15/12/2019 Barcelone

Le Festivalet (Petit Festival) rassemble des artistes catalans et étrangers qui viennent montrer et vendre leurs produits artisanaux ou faits localement, à petite échelle. Un endroit idéal pour acheter des cadeaux de Noël directement aux créateurs. Ne manquez pas l’occasion !

Où?

Musée maritime de Barcelone

Av. Drassanes s/n -

Le Festivalet est une foire qui propose des produits élaborés par des créateurs et artisans indépendants réputés dans le secteur. Il est divisé en différentes sections : produits, gastronomie et matériaux.

Un endroit idéal pour trouver un cadeau original lors des fêtes de fin d’année : produits de décoration pour la maison, sacs, bijoux, accessoires, livres, et toutes sortes de matériaux, pour ceux qui préfèrent élaborer leurs cadeaux eux-mêmes à la maison.

 Web

Pièces jointes


Badanadal

Badanadal a Manlleu
08/12/2018 - 07/01/2019 Manlleu

Emmenez vos enfants dans l'un des Parcs de Noël les plus complets de Catalogne. Venez vivre Noël sur la glace au Badanadal !

 

Les propositions phare du Badanadal de Manlleu sont sans aucun doute les patinoires et les toboggans de glace. De prime abord, ils semblent n'être là que pour les petits, mais qui n'aime pas chausser des patins et essayer de garder l'équilibre sur la glace ? Ce parc de Noël complète l'offre avec un chapiteau climatisé où sont proposés des jeux et des ateliers, mais aussi Idea't, la foire de Noël et d'artisanat. 

 Web

Pièces jointes


La Llacuna Emmurallada

21/09/2019 La Llacuna

El poble de la Llacuna és un dels més rics en patrimoni de la comarca de l’Anoia. Vine a visitar-lo!

Où?

Nucli Antic

Plaça Major, 2 -

A més de jaciments arqueològics, la granja cistercenca d’Ancosa i el castell de Vilademàger, destaca el nucli emmurallat del poble, nascut a redós d'un camí trashumant antic i diversos dominis eclesiàstics que podreu descobrir en aquesta visita guiada.

 Web

Pièces jointes


L'arquitectura modernista a Vic

06/10/2019 - 27/10/2019 Vic

Inclou l'entrada a la casa Masferrer.

Où?

Centre històric de Vic

Dates: diumenges 6, 13, 20 i 27 d'octubre
Trobada a les 12h a l'Oficina de Turisme
Preu: 4€ adults / menors de 12 anys gratuït

 Web

Pièces jointes


Nit d'estels cal castell de Burriac

21/09/2019 Vilassar de Dalt
Vine a mirar els estels des d'un emplaçament únic: el castell de Burriac. Excursió familiar fins al castell i observació dels estels i els planetes amb telescopi. No t'ho perdis!

Si t'agraden els estels i tens ganes de caminar una mica, no et perdis aquesta activitat d'observació del cel des d'un lloc únic, el castell de Burriac. 

A les 20 h: Pujada nocturna familiar a Burriac amb la secció excursionista de La Massa.

De 22 a 23.30 h: Introducció al coneixement del cel, observació dels astres a ull nu i de planetes amb el telescopi.

Aquesta activitat forma part del programa Viu el parc!

Pièces jointes


Trobada d'Instagram #ElCorredorÉsMoltMés

#ElCorredorÉsMoltMés
13/10/2019 Dosrius

T'agrada la fotografia? i la natura? Vine a la 3a trobada d'instagramers de l'any que organitza BCN+ el proper 13 d'octubre al Parc del Montnegre i el Corredor!

Où?

Parc del Montnegre i el Corredor

Barcelona és molt més conjuntament amb la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona organitzen la trobada d'instagram #ElCorredorÉsMoltMés. Podreu fotografiar i gaudir de la natura en un itinerari familiar que us portarà fins al Santuari del Corredor, l'escenari de la Gran Festa Viu el Parc al Montnegre i al Corredor on hi trobareu activitats de teatre entre natura, tallers i actuacions musicals entre d'altres.

 

Programa -en construcció

  • 09:00h Acreditacions. 
  • 09:30h Acte de benvinguda i esmorzar.
  • 10:00h Itinerari pel parc.
  • 13:00h Finalització de la trobada al Santuari del Corredor on s'hi celebra la Gran Festa Viu el Parc.

*Tota la informació detallada la rebreu per email abans del dia de la trobada.

 

>> bases del concurs <<
>> INSCRIPCIONS << 

 

 Web

Pièces jointes


Itinerari guiat pel camí de Miramar

29/09/2019 Viladecans

Itinerari guiat pel camí de Miramar.

Où?

Camí de Miramar

Caminarem resseguint la serra de Miramar contemplant la seva natura i descobrint els seus masos antics així com les seves històries, algunes de ben curioses.

 Web

Pièces jointes


Visita guiada al Castell de Rubió

22/09/2019 Rubió

Entre els castells d'Ardesa i Maçana, el Castell de Rubió enllaça la Conca d'Òdena i l'altiplà de Calaf...

Où?

Castell de Rubió

C/ del Castell, s/n -

Amagat entre les serres de Rubió i les Malloles, el castell de Rubió esdevingué una peça clau per a l'expansió cap a la Segarra, però sobretot, un bon refugi pels Cardona, Claramunt i Castellolí. Però foren els Timor-Boixadors els que deixaren la seva petja: l'església fortificada de Santa Maria i el retaule gòtic del Mestre de Rubió.

 Web

Pièces jointes


Bolets al Berguedà

mercat del bolet de Cal Rosal
21/09/2019 Bagà
Descobreix els bolets al Berguedà amb una activitat divulgativa per conèixer-los millor, un taller de cultiu de gírgoles i la visita al mercat del bolet de Cal Rosal.

Si t'agraden els botlets, tenim una proposta perfecta per aquest dissabte al Berguedà. 

Sortida guiada: Fongs a fongs! - dissabte 21 de setembre 10.30 al Parc de Bagà

Activitat de micologia, inclou una xerrada divulgativa sobre els fongs i un taller pràctic de cultiu de gírgoles que els participants es podran endur a casa.

I si vols endur-te bolets a casa, passa pel mercat del bolet de Cal Rosal que des de l'11 de setembre està obert cada dia i fins a finals de novembre. Si vols menjar bolets, aquí en trobaràs els millors!

 Web

Pièces jointes


Visita guiada al Castell d'Òdena

22/09/2019 Òdena

Veniu i descobriu un dels castells més rellevants de la Conca d'Òdena i de l'Anoia.

Où?

Castell d'Òdena

C/ La Torre, 2 -

El Castell d’Òdena, des de la muntanya de guix, originà al segle X el poble d’Òdena. A partir d’ell, la Conca d’Òdena es va anar configurant com un territori controlat des dels diversos castells que hi podreu albirar: Montbui, Claramunt, Castellolí, Ardesa…
Dins de les seves muralles, que resistiren invasions d’hongaresos i sarraïns, va començar a créixer el poble i també un dels llinatges nobiliaris més importants de la comarca de l’Anoia.

 Web

Pièces jointes


Visita els Espais Naturals del Riu

Espais naturals del riu
22/09/2019 El Prat de Llobregat

Els Espais Naturals del Riu, incloent el darrer tram i la desembocadura del Llobregat, són un ambient privilegiat per a conèixer el delta.

Où?

Espais Naturals del Riu

Espais Naturals del Riu -

Els Espais Naturals del Riu de Cal Tet, un indret privilegiat per la gran diversitat d’ambients naturals, des de prats humits pasturats per cavalls i estanys plens d’ànecs fins a pinedes litorals i platges naturals.

El segon i quart diumenge de cada mes es faran dues visites guiades gratuïtes per a conèixer aquest valuós espai que sortiran del punt d’informació i tindran una durada de un hora i mitja. Les visites són a les 10 i a les 12 hores.

No cal inscripció prèvia, nombre màxim de participants 25 persones/visita.

 Web

Pièces jointes


Festa Major d'Esplugues

La Rajoleta d'Esplugues
19/09/2019 - 22/09/2019 Esplugues de Llobregat
Per Sant Mateu és la Festa Major d'Esplugues i els museus de la ciutat fan portes obertes. Una oportunitat per conèixer el passat industrial de la ciutat i descobrir com es feien abans les rajoles.

En motiu de la Festa Major d'Esplugues, el museu Can Tinturé i la Rajoleta fan portes obertes i activitats per apropar petits i grans al passat industrial de la ciutat i aprendre com es feien abans les rajoles.

Dissabte 21 de setembre, d’11 a 13 H PINTANT PLATS
Jardins de Can Tinturé
Per apropar als infants a la ceràmica medieval, us proposem un taller de pintura, en el que faran la seva pròpia versió dels tradiconals plats de ceràmica. • Accés obert i lliure

Dissabte 21 de setembre, 20 H QUINQUE SENSIBUS
Museu Can Tinturé
Experiència sensorial a l’exposició temporal La Ceràmica en temps de La Catedral del mar. Us proposem un vespre molt especial, un experiència sensorial que ens traslladarà a la vida en l’edat mitjana. Olors, sons i sabors de temps llunyans inundaran la primera planta museu en una estona de jocs i diversió amb la cuina medieval com protagonista. · Activitat per a públic adult · Places limitades · Inscripció prèvia a partir de l’1 de setembre al 93 470 02 18 · Preu: 3 euros

Diumenge 22 de setembre a partir de les 11 H ESPLUGUES CIUTAT CERAMISTA
Visites guiades gratuïtes Can Tinturé i La Rajoleta A través de la col·lecció de Salvador Miquel coneixerem l’evolució estètica de la rajola de mostra per enllaçar amb la producció industrial de ceràmica arquitectònica de l’antiga fàbrica Pujol i Bausis, “La Rajoleta”.

Museu de Ceràmica “La Rajoleta” 11 i 13 h Museu Can Tinturé 12 h · Activitat gratuïta

Pièces jointes


Fête et Marché au champignon à Cal Rosal

11/09/2019 - 30/11/2019 Olvan

Vous saurez que la saison des champignons est arrivée, parce que les ramasseurs de champignons d'Olvan sont au marché de Cal Rosal.

Chaque année, profitant de la richesse des bois du Berguedà, les chercheurs de champignons de la zone montent le Marché au champignon de Cal Rosal. Durant près de deux mois, ils s'installent à Olvan pour vendre leurs trouvailles. Vous pouvez y aller juste pour en acheter, mais ils proposent également des activités intéressantes. Que diriez-vous d'une excursion pour apprendre aux plus petits à reconnaître et à respecter les champignons ? 

 Web

Pièces jointes


Crèche vivante du Bages

Pessebre Vivent del Bages
21/12/2019 - 06/01/2020 Fonollosa

Plus de 5 000 personnes visitent chaque année la Crèche vivante du Bages. Et vous, l'avez-vous déjà vue ?

Où?

Torres de Fals

Torres de Fals est le cadre de la Crèche vivante du Bages. Les environs du château se transforment en décor réel d'un parcours qui associe scènes statiques et scènes en mouvement. Vous y verrez un marché, la charpenterie de Nazareth et la grotte de la nativité entre autres. Puis vous vous retrouverez au milieu des bergers, qui vous offriront du pain grillé à l'ail, de l'huile, de la mistelle et de la saucisse de Falls. Vous aurez sûrement envie d'y retourner !

 Web

Pièces jointes


Les Pastorets de Mataró

Els Pastorets de Mataró
22/12/2019 - 02/02/2020 Mataró

Plus de 300 personnes participent aux Pastorets de Mataró. Venez assister à une représentation qui est une référence dans les comarques de Barcelone.

Où?

Sala Cabanyes

Carrer de la Riera, 110-120 -

Les Pastorets de Mataró réunissent tous les ingrédients nécessaires pour en faire un spectacle grand format. Orchestre et chants en direct, danses, changements spectaculaires de scénographie, personnages bons, méchants, dramatiques et comiques, effets spéciaux de feu, de son et lumière et projections. Ne ratez pas un spectacle qui perpétue l'esprit du début du XXe siècle, associé à la force et au rythme que réclame le public du XXIe siècle.

 Web

Pièces jointes


UlissesFest

El plat d'Ulisses
20/09/2019 - 21/09/2019 Premià de Dalt

Encara no coneixes la troballa del Plat d'Ulisses? Patrimoni, esport, gastronomia i espectacles es donen de la mà per descobrir-te el patrimoni de Premià de Dalt a UlissesFest!

Où?

plaça de l’Espolsada

Premià de Dalt reivindica el seu patrimoni amb l'UlissesFest, un esdeveniment adreçat a tots els públics per donar a conèixer una important troballa: el plat d’Ulisses, que data del segle IV–V dC, trobat mitjançant les intervencions arqueològiques realitzades al jaciment de Can Verboom, l’any 1999.

El plat és una peça cabdal del patrimoni del municipi que il·lustra dos passatges de “L’Odissea” d’Homer. D’una banda, Ulisses lligat al seu vaixell i temptat per les sirenes i, de l’altra, Ulisses al temple de Circe.

Activitats patrimonials

A banda d'actuacions musicals, hi hauran dues actuacions de recreació i reconstrucció històrica teatralitzades, “Legio II Traiana fortis – Cohors i Barcinonum” i “Ornatrices Barcinonenses”. Ambdós esdeveniments acostaran el públic a la vida de la Roma antiga, com ara la vida quotidiana de les dones patrícies i diferents aspectes de la vida militar de les legions romanes.

Cursa Ulisses Atac

Dissabte 21 de setembre torna una nova edició d’aquesta cursa única. És una cursa combinada amb cronoescalada i descens amb sortides individuals cada 30’’. Els corredors/es són els veritables protagonistes lluitant contra el crono emulant l’Ulissses.

Consulta el programa d'actes.

 Web

Pièces jointes


Festival d'hiver de bières artisanales

Festival Cerveses Artesanes de Vilanova
14/12/2019 Vilanova i la Geltrú

Venez goûter les meilleures bières au Festival d'hiver de bières artisanales de Vilanova i la Geltrú.

Où?

Museu del Ferrocarril

Plaça Eduard Maristany, s/n -

Savez-vous quelles bières il faut boire quand il fait froid ? Fest-t'hi, autrement dit le Festival d'hiver de bières artisanales de Vilanova i la Geltrú, aspire à vous faire découvrir les variétés qui s'associent le mieux avec cette époque de l'année. Avec une vingtaine de producteurs invités, venus de toute la Catalogne et de toute l'Espagne, le festival vous montre comment les brasseurs travaillent pour élaborer les bières les plus adaptées à chaque saison. 

 Web

Pièces jointes