5 pícnics per gaudir del Berguedà

El Berguedà t'ofereix un munt de possibilitats per a passar el dia, un cap de setmana... La millor destinació si vols gaudir de la natura, fins i tot a l'hora de dinar. Siguis on siguis, sempre pots fer un pícnic en una de les moltes àrees habilitades que hi ha. En trobaràs per tota la comarca, a la muntanya i a prop dels pobles. Te'n proposem cinc. Recorda d'emportar-te sempre la brossa.
 

1. Àrea recreativa de la Plana Rodona (Berga)

A la serra d'Ensija, al terme municipal de Berga, trobaràs aquesta gran àrea de pícnic dins del mateix bosc. Té vuit taules de fusta molt separades entre elles; hi ha molta ombra, tot i que a aquesta altitud refresca tot l'any. Hi ha sis barbacoes repartides en tres blocs de dos; no tenen graelles, així que les hauràs de portar de casa. Hi ha molt d'espai per a jugar, descansar i passejar. També té una font i una petita construcció oberta on et podràs aixoplugar si et sorprèn el mal temps.

GPS: 42° 7'38.19"N    1°49'9.24"E

2. Àrea recreativa de Font Terrers (Gósol)

Al Parc Natural del Cadí Moixeró, a tocar del mític Pedraforca, hi ha aquesta àrea de pícnic envoltada de prats. Hi trobaràs sis taules de fusta, un bloc de sis barbacoes i una font, però no té ni una ombra! Tot i ser molt a prop de Gósol, tindràs la sensació d'estar aïllat del món! La zona d'aparcament és utilitzada com a punt de sortida per fer excursions pels voltants. 

GPS: 42°14'54.89"N    1°39'51.02"E

3. Àrea recreativa de Riugréixer (Bagà)

Al Parc Natural del Cadí Moixeró, als afores de la bonica vila medieval de Bagà, hi ha aquesta àrea de pícnic al costat del riu de Gréixer. Consta de vuit taules de fusta ben separades, a l'ombra o al sol. Hi ha quatre barbacoes al centre de l'esplanada. A més del riu, també hi passa un  petit canal. Estareu envoltats d'aigua per tres bandes!

GPS: 42°16'9.62"N    1°51'1.18"E

4. Àrea recreativa de la Pineda, (la Pobla de Lillet)

Als peus de la serra del Catllaràs, entre la Pobla de Lillet i Sant Jaume de Frontanyà, hi ha aquesta àrea de pícnic que, com el nom indica, es troba en una pineda. L'espai disposa de sis taules de fusta, un bloc de cinc barbacoes i lavabos. Per costat passa l'Arija, un riu on podràs remullar els peus, que queda  molt accessible des de la zona de taules.

GPS: 42°14'15.58"N    2° 0'7.94"E

5. Àrea de pícnic de l'ermita de Sant Marc (Gironella)

Als afores de la població trobaràs aquesta bonica ermita del segle XVIII construïda on anteriorment n'hi havia una del segle X. Només té dues taules de fusta i una font, però l'espai és ampli i té bones vistes. Pots fer passejades pels voltants i gaudir de la tranquil·litat de l'indret.

GPS:  42° 1'7.43"N    1°52'37.80"E

  • Aquest és un més d'una sèrie d'articles sobre les àrees de pícnic de les comarques de Barcelona, escrits per Marta Dachs, creadora del blog Som de pícnic.


Plus d'information :

Turisme del Berguedà
Turisme de Bagà

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal