Bojos pels trens

La locomotora a vapor és, sens dubte, un dels invents més importants de la història de la humanitat, una poderosíssima màquina capaç de transportar persones i mercaderies amb rapidesa, seguretat i economia. Un autèntic regal de la Revolució Industrial que, avui dia, encara fascina grans i petits. Us presentem 5 destinacions on gaudir en família del màgic món del ferrocarril.

1. Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú 

Quan el 1972 es va celebrar a Vilanova i la Geltrú el XIX Congrés de Modelistes Europeus del Ferrocarril, ningú s'imaginava que els vehicles exposats es quedarien a la capital del Garraf i serien l'origen del Museu del Ferrocarril de Catalunya. Un museu que avui disposa d'una col·lecció de locomotores de tracció de vapor molt completa, amb algunes de les màquines més antigues que es conserven a Espanya, un bogie que pertanyia a un dels primers cotxes de viatgers nord-americans. 

2. Museu del Tren en Miniatura a Igualada

La vostra afició se centra, més aviat, en les maquetes? Cap problema: a Igualada hi ha el Museu del Tren en Miniatura, una joia museística amb centenars de reproduccions de locomotores de totes les èpoques. Peces ben escollides que us sorprendran per les seves dimensions importants i un nivell de detall que no és fàcil de veure. 

3. Tren del Ciment entre la Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug

Vosaltres el que voleu és pujar a un tren antic, gaudir de les vistes i sentir el vent a la cara? Apropeu-vos doncs a la Pobla de Lillet i agafeu el Tren del Ciment, la línia que històricament enllaçava la fàbrica de ciment de Castellar de n'Hug amb l'estació de Guardiola de Berguedà. El viatge té un recorregut de 3,5 kilòmetres i dura uns 20 minuts, però us recomanem que us ho prengueu amb calma i us atureu als Jardins Artigas, la tercera parada del recorregut. Dissenyats a principis del segle XX per Antoni Gaudí, el seu valor arquitectònic i natural és inapel·lable!

4. Cremallera del Monestir de Montserrat

Si voleu vistes privilegiades... per què no agafeu el Cremallera de Montserrat en la propera escapada que pugueu fer a la basílica cristiana? Us deixa còmodament al bell mig del santuari, però abans us permet admirar la bellesa increïble de la muntanya. Si teniu temps, aprofiteu el viatge per conèixer el museu que hi ha a l'antic edifici de l'estació de Monistrol-Vila, ja que s'hi pot visitar una exposició sobre la història del trenet que té prou gràcia.

5. Fira Ferroviària a Mataró

Sabíeu que el primer tren que va circular a la península ibèrica ho va fer el 28 d'octubre de 1848 entre Barcelona i Mataró? Doncs sí! La fita va ser possible gràcies a la passió i la perseverança d'un indià, Miquel Biada i Bunyol, que va voler connectar la seva ciutat natal amb la capital de Catalunya. El projecte va ser un èxit i, per retre-li homenatge Mataró organitza cada any una lluïda Fira Ferroviària. Aprofiteu l'oportunitat per pujar al tren tripulat que s'instal·la a la plaça, fer els tallers infantils de modelisme ferroviari i visitar la mostra de maquetes.    


Més informació:

Fira Ferroviària a Mataró
Museu del Ferrocarril a Vilanova i la Geltrú
Museu del Tren en Miniatura a Igualada
Tren del Ciment entre la Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug
Cremallera del Monestir de Montserrat

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal