Capellades de pedra, paper i aigua

L'abundància d'aigua és l'element més característic de Capellades, un poble situat al marge dret del riu Anoia. L'aigua va modelar les cingleres on vivien els neandertals en èpoques prehistòriques i va afavorir la instal·lació de nombrosos molins paperers a partir del segle XVII. I avui dia aquesta mateixa aigua és la que atrau molts visitants, encantats de descobrir els pous, fonts, safareigs i basses que es troben escampats pels carrers d'aquesta vila de dimensions mitjanes. Saps quins són els principals atractius d’una de les destinacions turístiques imprescindibles de les comarques de Barcelona?

1. La bassa 

La bassa és un dels punts d'aflorament natural de l'aqüífer que hi ha a cavall de les comarques de l'Alt Penedès i l'Anoia. Diuen que hi brolla un cabal de 12 milions de litres diaris i deu ser la pura veritat, a jutjar per la immensitat d'aquest dipòsit construït a l'aire lliure.

2. Museu Molí Paperer de Capellades

Al costat de la bassa hi ha el Museu Molí Paperer, on podràs esbrinar-hi per què Capellades es va convertir en un dels principals centres de fabricació de paper durant els segles XVIII i XIX. També hi aprendràs el procés de producció artesanal d'aquest material importantíssim i tindràs l'oportunitat de posar a prova les teves mans elaborant paper amb eines i maquinària del període preindustrial.

3. Un nucli antic amb molta aigua 

Els carrers tradicionals d'aquesta vila de la comarca de l'Anoia són plens d’elements que recorden la presència constant de l'aigua: el Rec del Corronaire, el safareig públic, la font del Carquinyoli i el parc de la Font Cuitora, un dels llocs emblemàtics de Capellades.

4. NEAN - Parc Prehistòric de Capellades 

T'interessa la prehistòria? A la Cinglera del Capelló hi ha el NEAN - Parc Prehistòric de Capellades, amb una vintena de jaciments arqueològics d'èpoques diverses en un marc natural de gran bellesa. Especialment rellevants són les excavacions que s'estan fent a l'àrea de l'Abric Romaní, ja que porten llum a com eren i com vivien els neandertals que s'hi van establir ara fa entre 120.000 i 40.000 anys.


Plus d'information :

Capellades
Museu Molí Paperer de Capellades
NEAN - Parc Prehistòric de Capellades i Abric Romaní
Turisme de l'Anoia

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal