2 rutes pel camí del Monestrell


Seguint de l'embassament de Foix, una ruta en 2 etapes, de Sant Sadurní d'Anoia a Sant Pere Molanta i d'aquesta població molt propera a Vilafranca fins a Castellet. A més de paratges naturals d'interés també passaràs per joies del patrimoni cultural com el monestir de Sant Sebastià i el conjunt arqueològic d'Olèrdola.

1. De Sant Sadurní d'Anoia a Sant Pere Molanta

Etapa que surt del centre de Sant Sadurní d'Anoia i que passa per altres nuclis urbans del Penedès, com Lavern, Sant Sebastià dels Gorgs i les Gunyoles. Gairebé 6 hores d'excursió entre paisatges de vinyes i parades obligades d'interès patrimonial com el monestir de Sant Sebastià i l'església de Sant Pere. Sant Sebastià dels Gorgs és un conjunt arquitectònic amb parts romàniques i gòtiques que es pot visitar a la població d’Avinyonet i que és bé d’interès nacional des de l’any 2000, mentre que Sant Pere combina elements típicament romànics amb d’altres propis de l’arquitectura àrab, com ara les teules corbes. Després de tres quarts de passejada, et trobaràs la Masia de Can Fàbregues de Cantallops, del segle XVI, i les boniques bodegues de Can Ràfols dels Caus, situades als peus del vessant interior del massís del Garraf.

2. De Sant Pere Molanta a Castellet

Etapa de 5 hores i mitja de recorregut que t'has de prendre amb temps perquè tens parada obligada al conjunt arqueològic d'Olèrdola, una joia molt representativa de l’evolució històrica de la comarca en els segles. Combina restes prehistòriques, vestigis de l’Edat del Bronze, un poblat iber, una fortificació romana i una ciutat medieval amb construccions romàniques i tombes antropomòrfiques. També té una de les seus del Museu Arqueològic de Catalunya (MAC). Després de la visita, passaràs per Santa Margarida i els Monjos i per l'església romànica de Sant Esteve abans d'arribar al final de la ruta a Castellet i la Gornal, on cal pujar al poble per gaudir del magnífic conjunt arquitectònic format pel poble, el castell i l'església de Sant Pere.


Plus d'information :

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.