5 rutes circulars sorprenents


T'animes a fer una volta? Les rutes circulars et permeten gaudir de paisatges diferents des del principi fins al final. Ni tornes pel mateix camí ni t'has de preocupar d'on has deixat el cotxe. Perquè puguis escollir on t'agradaria anar, et proposem 5 rutes circulars per 5 comarques, totes sorprenents.

1. Sender de Tona

Una ruta pels qui tenen ganes de caminar, són una mica més de 6 hores fins al turó de la Muntanyola passant per l'ermita de Sant Esteve. Si t'agrada la bicicleta, aquesta ruta és per caminants i per ciclistes que vulguin descobrir la comarca d'Osona. Si decidiu acabar la jornada amb un tomb per Tona, també podeu pujar el turó que domina la vila. A dalt, gaudireu d’unes vistes espectaculars de la plana de Vic i podreu veure de prop les restes de l’antic castell de Tona i l’església romànica de Sant Andreu.

2. Ronda Codinenca

Una proposta familiar i senzilla, una volta circular d'unes 3 hores de duradaal voltant de Sant Feliu de Codines que s'endinsa pels boscos de la riera de Vallbona i torna a la població vorejant els cingles del Perer. Una proposta per descobrir la comarca del Vallès Oriental. Per completar la visita, podeu consultar els horaris de visita d’un dels espais més emblemàtics de Sant Feliu: el Cim de les Àligues, un centre que permet conèixer de prop aquests magnífics ocells a través de visites comentades i també de vols en llibertat que es desenvolupen en un mirador natural davant de tots els visitants.

3. Camí del Samsó

Una proposta a la comarca de l'Alt Penedès, el Camí del Samsó recorre l'alta conca del riu Foix i de la riera de Pontons, una excursió de 5 hores de durada per un entorn rural entre vinyes, masies, boscos i petites poblacions. Se surt de la plaça de la Vila de Torrelles de Foix i poca estona després es topa amb l’ermita de Sant Joan de la Muntanya que val la pena apropar-s’hi tant per la riquesa arquitectònica –és un edifici romànic del segle XI– com per la panoràmica que ofereix. Passat el coll de la Creu de Sapera, hi ha Les Dous, àrea recreativa amb unes fonts de 35 dolls envoltats per un gran salt d’aigua i un berenador on poder dinar i passar el dia.

4. Ruta del Sol blau

Proposta per gaudir d'unes magnífiques vistes de la comarca del Baix Llobregat de 5 hores de durada, una ruta pels turons que envolten la població de Torrelles de Llobregat. El punt de partida és la plaça de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, però un cop se surt de l’entramat urbà ja es troba una masia, la de Can Reinal. Un dels moments més espectaculars de la ruta és, una mica més endavant, quan es puja al cim del Puig de Vicenç que ofereix una panoràmica sobre el delta del Llobregat, el Garraf, Collserola i Barcelona.

5. Batalla dels Prats de Rei

Ruta circular per la comarca de l'Anoia que ressegueix els principals escenaris d'una de les batalles més rellevants de laguerra de 1714, una excursió de més de 4 hores de durada pels camins on van lluitar més de 57.000 homes a principis del segle XVIII. La batalla dels Prats de Rei va tenir lloc el 1711, tres anys abans de la caiguda de Barcelona. Hi va participar un gruix important de les tropes i comandaments del país. Després de quatre mesos, el mariscal Starhemberg va obligar l’exèrcit borbònic a fugir a Lleida, però el conflicte que va acabar el 1714 amb la derrota de Catalunya i la pèrdua de les llibertats nacionals del país. El setge de la capital és un dels episodis més cruents. De fet, la Diada Nacional de Catalunya se celebra cada 11 de setembre perquè va ser un dia com aquest que la ciutat va caure a mans de les tropes de Felip V. A Els Prats de Rei també podeu visitar el Museu Josep Castellà on descobrireu la història de l’antic poblat ibèric i de la vila roma de Sigarra. .


Plus d'information :

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.