De shopping per Barcelona


Artesania, decoració, complements, joies, gastronomia… Busquis el que busquis, ho pots trobar a les Barcelona Unique Shops. Botigues singulars que ofereixen una experiència de compra única on pots trobar dissenyadors treballant al seu taller, tastar i provar productes, comprar marques locals o descobrir comerços amb més de 100 anys d’història. Avui descobrim quines són algunes d’aquestes botigues amb el Barcelona Genuine Shops Tour de Turisme de Barcelona.

Ho fem a partir de l’experiència que han viscut en Carles i la Cris, del blog de viatges en català wetravel.cat. S’han unit a un dels grups del tour que es fa cada divendres a la tarda i aquí ens ofereixen un llistat d’algunes de les botigues que han visitat.

Barcelona Genuine Shops Tour

 • 15.30h Inici del tour a l’oficina d’informació turística de Turisme de Barcelona de la plaça Sant Jaume
 • 18.30h Final del tour a la botiga Etnia Barcelona amb una sorpresa

* La majoria de les botigues que anomenem formen part de les Barcelona Unique Shops, però les hem dividit en funció del producte que venen o la particularitat que ofereixen. No segueixen l’ordre del tour.

El Barcelona Genuie Shops Tour passa pels carrers del Born

Botigues d’artesania

A les botigues d’artesania i regals de Barcelona trobaràs regals i souvenirs originals i fets a mà que reflecteixen la identitat de la ciutat.

 • Dualart. És un petit taller de joieria amb molt encant. Dues artesanes dissenyen les seves pròpies col·leccions. Són peces exclusives i també en fan per encàrrec. A l’aparador combinen les seves joies amb creacions d’altres artesans i cada mes ofereixen una exposició diferent. Una bona opció si vols fer un regal artesanal.

Les artesanes del taller de joieria Dualart que es visita al Barcelona Genuie Shops Tour

 • Centre d’Artesania de Catalunya. No és una visita que incloguin en tots els tours, però nosaltres el vam fer durant la setmana de l’Artesania i vam tenir l’oportunitat de veure la seu dels artesans certificats a Catalunya. Aquí hi ha una mostra d’objectes que ajuden a projectar la imatge de Catalunya al món. Des d’artesania utilitària fins a peces abstractes i de disseny. Un lloc a tenir en compte si vols fer un regal artesà amb empremta catalana.
El Centre d'Artesans de Catalunya

Botigues gastronòmiques

A les botigues Gurmet i de queviures de Barcelona trobaràs delicatessen exclusius i d’elaboració artesanal. Alguns dels establiments d’aquesta categoria també ofereixen degustacions in situ.

 • Be chocolat by Michel Clément. Un local petit però acollidor on tenen l’obrador a la vista per veure com elaboren tots els productes. Com diu el seu nom, la xocolata és l’estrella i elaboren els diferents productes amb cacau provinent de tot arreu del món, però sempre amb certificat de sostenibilitat. Michel Clément, maitre xocolater belga amb 20 anys d’experiència, ha creat aquest concepte de botiga obrador on és possible degustar les seves creacions. Un autèntic paradís pels amants de la xocolata.

Les creacions de Be Chocalat que es veuen al Barcelona Genuie Shops Tour

 • Oleoteca La Chinata. L’oli d’oliva verge extra és el fil conductor d’aquesta marca que neix el 1932 a Extremadura. L’establiment ofereix un espai degustació amb olis procedents de diferents punts de la península ibèrica, però també d’altres productes elaborats amb olives com l’olivada. Productes gourmet i sibarites que comparteixen botiga amb una línia de cosmètica també basada en l’oli d’oliva. Un espai que no et pots perdre, si vols fer un regal combinant gastronomia i cosmètica.
L'Oleoteca La Chinata, una altra de les botigues que es visita al Barcelona Genuie Shops Tour

Botigues emblemàtiques i centenàries

Podrien ser museus, però són botigues que fa més de 100 anys que estan en funcionament. Les botigues emblemàtiques i centenàries ens transporten a èpoques passades dins espais que han mantingut la seva essència.

 • La Manual Alpargatera. Hi han comprat famosos com Ralph Lauren o Catherine Zeta Jones i també són els responsables de confeccionar les espardenyes de gal·la dels Mossos d’Esquadra. L’any 1941 van obrir amb la idea de convertir l’espardenya en un objecte de disseny i no només en un calçat popular. Encara avui segueixen elaborant espardenyes amb productes naturals i de manera artesanal. A la botiga es pot veure part del taller i la manera com confeccionen aquest producte tan present en la identitat catalana. Molts el consideren també un lloc imprescindible a visitar a Barcelona, i nosaltres recomanem fer-hi una visita si vols fer un regal autèntic a un enamorat del calçat.

Les espardenyes de la Manual Alpargatera, un regal autèntic del Barcelona Genuie Shops Tour

 • Confiteria la Colmena. Fa més de 150 anys que aquesta pastisseria elabora caramels de farigola, romaní, menta o mel de forma artesana. Sens dubte són l’especialitat d’aquesta botiga centenària igual que el torró de crema cremada. Ara també s’hi troben tots els dolços típics de la pastisseria catalana, però l’olor que segueix perfumant la botiga i part de la plaça de l’Àngel són els caramels artesans. De visita obligada si has de fer un regal ben dolç.
La Confiteria la Colmena, una botiga centenària que es visita al Barcelona Genuine Shops Tour

Botigues de museus

A les botigues de museus trobaràs productes relacionats amb els artistes, autors i dissenyadors presents a les col·leccions dels museus de la ciutat.  

 • Laie Museu Picasso. En el tour no s’hi entra directament, però hi passem pel davant mentre ens ensenyen els patis dels antics palauets barcelonins i ens expliquen la importància de les botigues de museus com a llocs per mostrar productes singulars i únics de Barcelona. A la botiga del Museu Picasso s’hi venen llibres i una amplia gamma d’objectes relacionats amb l’obra de Picasso i amb l’art del segle XX. Si has de fer un regal a algú que no pot concebre la vida sense l’art, aquesta és la teva botiga.
Les botigues de museus, al Barcelona Genuine Shops Tour

Botigues úniques

Aquí s’hi engloben tot tipus de botigues (gastronomia, disseny, artesania, complements...), però les Barcelona Unique Shops tenen un denominador comú: són singulars i ofereixen una experiència de compra única.

 • Cuco vegan fashion. Complements de moda sostenible. A aquesta botiga hi trobem bosses, carteres i altres complements elaborats amb materials 100% vegetals. No fan servir cap material d’origen animal en cap punt del procés de confecció i tampoc plàstics, perquè consideren que no seria sostenible vetllar pel benestar dels animals però no fer-ho pel seu hàbitat. A més, part dels beneficis de la botiga són destinats a associacions que lluiten pel bé dels animals. Una botiga ideal, si vols fer un regal a un pro animalista obsessionat amb la moda.

Cuco vegan fashion, una botiga compromesa del Barcelona Genuine Shops Tour

 • Sabon. En aquesta botiga no només podràs comprar productes cosmètics basats en ingredients naturals i sals minerals del Mar Mort, sinó que també podràs viure una experiència sensorial única gràcies a la font que tenen instal·lada al mig de la botiga per provar els seus productes. Les propietats terapèutiques i relaxants dels minerals del Mar Mort són mundialment conegudes; així que si has de fer un regal a algú que ha tingut un any molt estressant, aquest és el teu lloc.

L'experiència de provar els productes de Sabon al Barcelona Genuine Shops Tour

 • Etnia Barcelona. Ulleres amb disseny fet a Barcelona. Aquesta marca d’una família local ha crescut molt en els últims 10 i es poden trobar els seus dissenys a molts òptiques, però la seva seu es troba en ple Born, a tocar de la Basílica de Santa Maria del Mar. Per fer les ulleres no utilitzen plàstic, sinó materials orgànics i més difícils de trencar i el procés de producció té un punt artesanal i únic. Ves-hi si vols regalar unes ulleres, de sol o de veure-hi, amb segell barceloní. A més, us direm un secret, la ruta guiada per les Barcelona Genuine Shops acaba en aquesta botiga amb una sorpresa que us agradarà molt. Fins aquí podem llegir ;)

Les ulleres Etnia formen part de Barcelona Unique Shop

Per on va la ruta?

La ruta surt de la plaça Sant Jaume i passa per diferents carrers emblemàtics del barri gòtic, fins que arriba a la plaça de l’Àngel i travessa cap al Born. A part de les botigues on entrem, durant el tour també ens assenyalen altres botigues singulars, com la centenària Cereria Subirà. Com que portem una àudio guia, durant tot el recorregut ens van explicant curiositats i fets històrics o culturals dels carrers per on es passa. Així, que a part de ser una ruta de botigues, també té la seva part cultural. Ens sembla una ruta súper complerta, que no només es fixa en el comerç sinó també en la cultura. Un imprescindible per descobrir botigues amb caràcter entre els carrers més històrics de Barcelona!

El Barcelona Genuine Shops Tour passa pel Gòtic i el Born

Informació pràctica

 • El tour surt cada divendres a les 15.30h de l’oficina d’informació turística de Turisme de Barcelona de la plaça de Sant Jaume, però cal reservar-la.
 • Té un preu de 25 euros i inclou les 3 hores de guiatge, tots els detalls i productes que donen a provar a les diferents botigues que es visiten i també un llibret amb descomptes als establiments que formen part de les Barcelona Unique Shops.
 • Podeu reservar el tour en aquest enllaç.


Plus d'information :

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.