5 paisatges de tardor

Tardor, també dita rerevera, la fresca comença a omplir l'ambient i la llum declina cada jorn més prest. Són els dies en què molts arbres van despullant-se del fullam, o tinten les copes d'ocres i vermells. Sens dubte, un moment extraordinari per fer una visita als boscos, no només per caçar-hi bolets o recollir les castanyes que ja han caigut a terra, sinó per gaudir plenament d'un paisatge captivador, cromàticament insuperable. T'indiquem cinc d'aquests indrets fantàstics a les comarques de Barcelona. 

1. Serra del Catllaràs

Els espessos boscos de la serra de Catllaràs, situada al nord de la comarca del Berguedà, amb exemplars de pi roig, alzines, roures i faigs, són especialment bonics entre setembre i desembre. La fageda de les Espinedes llueix arbres centenaris de més de 30 metres d'alçada, i és potser el punt més bucòlic de la serra. Pots fer un itinerari, a peu o amb BTT, entre La Nou del Berguedà i Malanyeu per conèixer part dels boscos i omplir-te els ulls de panoràmiques espectaculars.

2. Fageda de la Grevolosa

Quan més atractives són les fagedes és a la rerevera, i la de la Grevolosa no n'és l'excepció! La trobem a la serra dels Llancers, entre les comarques d'Osona i de la Garrotxa. Hi ha arbres de més de 40 metres de llargada i d'1 metre de diàmetre, i si vols viure la definició de la paraula "calma" en primera persona, aquest és el teu lloc!

3. El Ter a les Masies de Voltregà

Però durant la tardor no només són els arbres i els boscos, els elements de la Natura que canvien. És també una estació magnífica, si les pluges són generoses, de veure els rius ben vius, i d'observar ocells que comencen a enlairar el vol cap a terres més càlides. En aquest sentit et recomanem una caminada a la vora del Ter al seu pas per les Masies de Voltregà, on a més a més podràs conèixer alguns meandres del riu i les illes de les Gambires i Gallifa. 

4. Rutes vitivinícoles de Subirats

I si encara no ens hem endinsat gaire en l'època tardorenca, de segur que som a temps de veure els ceps amb els raïms lluents a punt per ser collits. A Subirats, municipi de l'Alt Penedès amb més superfície dedicada al conreu del raïm per a la producció de vi i de cava, hi trobaràs 9 rutes que sumen 34 quilòmetres senyalitzats amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia. Són aptes per fer a peu, amb bicicleta o amb cavall! 

5. Montseny

Si el Parc Natural del Montseny ja és magnífic en qualsevol moment de l'any, a la tardor la varietat de la seva flora el converteix en un espectacle visual sublim. Tant se val anar pels voltants de Fontmartina o de Viladrau, caminar prop del pantà de Santa Fe o enfilar-se al Matagalls. Tot allò que vas aprendre a l'escola sobre la natura i la tardor ho trobaràs reflectit al Montseny.

Ja saps que pots visitar el parc sense fum, sense benzina, sense buscar aparcament i sense embussos? Visita el parc amb el servei d'autobusos i practica el turisme sostenible.


Дополнительная информация :

Parc Natural del Montseny
Osona Turisme
Enoturisme Penedès
Turisme del Berguedà

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal