5 rutes circulars sorprenents

Les rutes circulars permeten gaudir de paisatges diferents des del principi fins al final. Ni tornes pel mateix camí ni t'has de preocupar d'on has deixat el cotxe. Perquè puguis escollir on t'agradaria anar, et proposem cinc rutes circulars per cinc comarques, totes sorprenents.

1. Sender de Tona 

Una ruta per als qui tenen ganes de caminar, són una mica més de sis hores fins al turó de la Muntanyola passant per l'ermita de Sant Esteve. Si t'agrada la bicicleta, aquesta ruta és per a caminants i per a ciclistes que vulguin descobrir la comarca d' Osona. Si decideixes acabar la jornada amb un tomb per Tona, també pots pujar el turó que domina la vila. A dalt, gaudiràs d’unes vistes espectaculars de la plana de Vic i podreu veure de prop les restes de l’antic castell de Tona i de l’església romànica de Sant Andreu. És el Sender de Tona

2. Ronda Codinenca

Una proposta familiar i senzilla, una volta circular d'unes tres hores de durada al voltant de Sant Feliu de Codines que s'endinsa pels boscos de la riera de Vallbona i torna a la població vorejant els cingles del Perer. La Ronda Codinenca, una proposta per descobrir la comarca del Vallès Oriental. Per completar la visita, podeu consultar els horaris de visita d’un dels espais més emblemàtics de Sant Feliu: el Cim de les Àligues, un centre que permet conèixer de prop aquests magnífics ocells a través de visites comentades i també de vols en llibertat que es desenvolupen en un mirador natural davant de tots els visitants.

3. Camí del Samsó 

Una proposta a la comarca de l'Alt Penedès, el Camí del Samsó recorre l'alta conca del riu Foix i de la riera de Pontons, una excursió de cinc hores de durada per un entorn rural entre vinyes, masies, boscos i petites poblacions. Se surt de la plaça de la Vila de Torrelles de Foix i poca estona després es topa amb l’ermita de Sant Joan de la Muntanya, on val la pena apropar-s’hi tant per la riquesa arquitectònica –és un edifici romànic del segle XI– com per la panoràmica que ofereix. Passat el coll de la Creu de Sapera, hi ha Les Dous, àrea recreativa amb unes fonts de 35 dolls envoltats per un gran salt d’aigua i un berenador on poder dinar i passar el dia.

4. Ruta del Sol blau 

Proposta per gaudir d'unes magnífiques vistes de la comarca del Baix Llobregat de cinc hores de durada, la Ruta del Sol blau fa una volta pels turons que envolten la població de Torrelles de Llobregat. El punt de partida és la plaça de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, però un cop se surt de l’entramat urbà ja es troba una masia, la de Can Reinal. Un dels moments més espectaculars de la ruta és, una mica més endavant, quan es puja al cim del Puig de Vicenç que ofereix una panoràmica sobre el delta del Llobregat, el Garraf, Collserola i Barcelona.

5. Batalla dels Prats de Rei 

Ruta circular per la comarca de l'Anoia que ressegueix els principals escenaris d'una de les batalles més rellevants de la guerra de 1714. La ruta de la Batalla de Prats de Rei és una excursió de més de quatre hores de durada pels camins on van lluitar més de 57.000 homes a principis del segle XVIII. La batalla de Prats de Rei va tenir lloc el 1711, tres anys abans de la caiguda de Barcelona. Hi va participar un gruix important de les tropes i comandaments del país. Després de quatre mesos, el mariscal Starhemberg va obligar l’exèrcit borbònic a fugir a Lleida, però el conflicte va acabar el 1714 amb la derrota de Catalunya i la pèrdua de les llibertats nacionals del país. El setge de la capital és un dels episodis més cruents. De fet, la Diada Nacional de Catalunya se celebra cada 11 de setembre perquè va ser un dia com aquest que la ciutat va caure a mans de les tropes de Felip V. A Els Prats de Rei també podeu visitar el Museu Josep Castellà on descobrireu la història de l’antic poblat ibèric i de la vila romana de Sigarra.


Дополнительная информация :

Descobreix Osona
Tona
Descobreix el Vallès Oriental
Cim de les Àligues
Sant Feliu de Codines
Descobreix l’Alt Penedès
Torrelles de Foix
Les Dous
Descobreix el Baix Llobregat
Torrelles de Llobregat
Descobreix l’Anoia
Prats de Rei
Museu Josep Castellà

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal