Fes de paleontòleg!

Les comarques de Barcelona amaguen un patrimoni paleontològic molt ric, que permet fer un viatge fascinant en el temps geològic. Jaciments de conservació excepcional on podràs descobrir esquelets, ossos, ous, mamífers i fins i tot, petjades de dinosaures! Recursos que t'ajudaran a entendre l'evolució de la nostra ascendència.

Et proposem començar per la riquesa que et depara l'entorn dels Hostalets de Pierola, a l'Anoia. Una de les zones més importants de la paleontologia a Catalunya i al món. Un dels territoris més rics en fòssils de primats de l'època del Miocè i on es va fer la troballa més important en l'estudi de l'evolució dels homínids: el Pierolapithecus catalaunicus, també conegut com a Pau. Vine i endinsa't en l'apassionant món dels fòssils. Al Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica dels Hostalets podràs gaudir d'una pila d'activitats com ara tallers on els més menuts podran ser paleontòlegs per un dia o visitar l'exposició permanent "Una finestra al Miocè" on tocar fòssils de més de dotze milions d'anys. I no et perdis, per fer en família, les P@leorutes, una nova aventura interactiva per aprendre, jugar i despertar el teu jo més científic. Tres itineraris multimèdia que et permetran retrocedir dotze milions d'anys i endinsar-te en l'ecosistema del Miocè.

Continua el recorregut viatjant 65 milions d'anys endarrere. En aquesta ocasió, desplaçant-te al Berguedà, a Fígols, al jaciment de Fumanya. Una antiga explotació de carbó a cel obert on s'han descobert milers de petjades, ossos i ous de dinosaures. Un dels jaciments amb restes de fòssils de dinosaures del Cretaci Superior més importants d'Europa i declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Les visites guiades que organitza el Museu de les Mines de Cercs et permetran aprendre com era la vida dels dinosaures a casa nostra fa 65 milions d'anys. 

I acaba el viatge pel món de la paleontologia al Museu de l'Institut Català de Paleontologia (ICP) a Sabadell. On et podràs convertir en paleontòleg reproduint quatre investigacions reals de l'ICP, visitar  un laboratori de restauració de fòssils, veure la realitat virtual amb fòssils en 3D i gaudir d'audiovisuals que recreen els paisatges de fa 66 milions d'anys.


Дополнительная информация :

Centre de Restauració i Interpretació Paleontològic
Dinosaures Fumanya
Museu de l'Institut Català de Paleontologia

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal