Pícnic i bolets, dia rodó

Un dels majors secrets dels catalans són les coordenades on, cada tardor, les famílies surten a collir o caçar els bolets. Aquí et descobrim alguns indrets que són propicis per trobar-ne als peus dels arbres, això sí, no podem garantir que n'hi hagi perquè els bolets depenen de factors varis climatològics i de l'entorn. Recorda collir només els bolets que coneguis bé i ser respectuós amb la natura. Algunes de les àrees de pícnic que venen a continuació tenen barbacoes, així que podries arribar a cuinar els bolets que has collit.

Àrea de pícnic de Falgars (La Pobla de Lillet)

Aquesta és una gran àrea de pícnic molt propera al Santuari de Falgars, a la serra muntanyosa de Falgars. Els boscos del voltant del santuari estan carregats de bolets, motiu pel qual et recomanem que hi vagis a la tardor. Ara bé, tampoc pateixis si la tardor no coincideix amb les teves vacances perquè en aquest paratge s’hi està a gust tot l’any. Pel que fa als serveis de l’àrea de pícnic, hi trobaràs tres àrees diferenciades de pícnic que, en total, contenen 13 taules de fusta, una vintena de barbacoes i també lavabos.

Àrea de pícnic Coll de Bauma (Gisclareny)

Aquest és un ideal si ets dels que els agrada perdre’s per la muntanya perquè queda molt apartat de la civilització i totalment integrat a la natura. Consta de dues taules de fusta i quatre barbacoes, i també un espai gegant per jugar o passejar. Si tens sort hauràs de caminar ben poc per trobar algun bolet. Només tingues en compte que si hi ha previsió de pluges millor aplaçar-ne la visita, l’accés es produeix per una pista forestal amb algun tros complicat que no és aconsellable amb pluja.

Àrea de pícnic La Serra (Saldes)

A la falda del Massís del Pedraforca, hi trobaràs una àrea ben ombrejada i fresca on hi trobaràs nou taules de fusta i vuit barbacoes. També hi ha lavabos i una font. Si acabes optant per aquesta opció, ja veuràs que, malgrat està a banda i banda de la carretera, el bosc t’acaba abraçant per tots costats.

Àrea de pícnic La Guardiola (Parc Natural del Montseny)

En ple Parc Natural del Montseny, al mig del bosc trobaràs aquesta àrea de pícnic ombrívola que té deu taules de pedra agrupades en dos blocs. Com tots aquells on es troben bolets, és un indret fresc i en funció de l’època de l’any, hi pot arribar a fer força fred. L’entorn és frondós i, malgrat és un racó molt tranquil, de tant en tant veuràs passar algun boletaire ben carregat. L’àrea de pícnic de La Guardiola compta amb lavabos i una gran zona d’aparcament.

Àrea de pícnic La Plana del Coll (Parc Natural del Montseny)

De camí al Turó de l’Home, en el punt d’inici de les excursions, hi trobaràs aquesta àrea de pícnic al costat d’un gran aparcament i el punt d’informació. Les quatre taules disponibles queden sota el bosc, la majoria estan ombrejades. Des d’aquí, pots optar per fer alguna de les excursions recomanades als plafons o per endinsar-te al bosc a buscar bolets.


Дополнительная информация :

Santuari de Falgars
Massís del Pedraforca
Parc Natural del Montseny

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal