Barcelona, ruta de miradors


Avui ens proposem fer de turistes a Barcelona. Però no anirem a la Sagrada Família ni al Parc Güell, sinó que ens plantegem veure la ciutat des d’una altra perspectiva: des de diferents miradors de la ciutat. Buscarem quina panoràmica es veu des de dalt d’un monument, també la veurem des de diferents transports i, per últim, pujarem a dos dels punts més elevats de Barcelona per admirar-la. Amb aquestes pistes, sabeu quins miradors visitarem?

Ens hi portaran en Carles i la Cris, del blog de viatge en català wetravel.cat, en un itinerari per la ciutat 100% sostenible. Aquesta ruta pels miradors de la ciutat la farem en transport públic o d'oci i caminant, mirant de ser el màxim responsables amb el medi ambient. Per això us especificarem com arribar a cada punt. Aquest és el planing:

 • 10.00h Mirador de Colom
 • 11.30h Telefèric de Montjuic
 • 12.00h Mirador de l’Alcalde
 • 12.30h Barcelona Bus Turístic
 • 14.00h Dinar a restaurant Mussol Casp
 • 16.00h Carretera de les Aigües
 • 17.30h Mirador de Sarrià
Les vistes des de Colom

Mirador de Colom

Mentre baixem per les Rambles el veiem al fons, imponent, com sempre. Avui, però, ens mirem el mirador de Colom de forma diferent. La Cris serà el primer cop que hi puja i en Carles no recorda l’última vegada que hi va ser. Ens fa il·lusió pujar a una de les icones de Barcelona. Descobrim que el monument va ser obra de Gaietà Buhigas i que va ser inaugurat l’1 de juny de 1888 en el marc de l’Exposició Universal. També ens expliquen que la columna medeix 51,3 metres i l’estàtua 7,7, que el dit fa 50 centímetres i no assenyala Amèrica sinó Mallorca. I nosaltres que ens pensàvem que indicava el nou continent!

El monument a Colom

Què es veu des de Colom?

Més curiositats: només s’hi pot pujar amb ascensor de 3 en 3. Sí, l’espai és reduït i no és d’estranyar, la columna només fa 2,25 metres de diàmetre. Però el trajecte és ràpid i les panoràmiques mereixen la pena. Als nostres peus, les Rambles semblen una gran zona verda (mai ens havíem fixat que hi havia tants arbres), també contemplem el barri Gòtic, el Port Vell, Montjuïc i el Tibidabo. I al fons, en la llunyania, veiem com sobresurt la Sagrada Família. Comencem el dia amb una bonica panoràmica 360º.

Com arribar-hi: El tren des de la Garriga ens deixa a plaça Catalunya. Des d’allà caminem fins al final de les Rambles per pujar a Colom.

En Carles i la Cris de wetravel.cat al mirador de Colom

Telefèric de Montjuic

Sí que havíem estat a Montjuïc, però mai hi havíem pujat amb el telefèric i és una experiència més que recomanable perquè és un mirador excepcional. Va agafant alçada poc a poc i et dona unes vistes de la ciutat diferents, ja que et fa l'efecte que la sobrevoles. En el primer tram, sota els nostres peus veiem el Poble Sec i tota la Ciutat Vella, si fixem la vista a l’horitzó també veiem la catedral, la torre Agbar, la Sagrada Família i el Tibidabo al fons. En el tram que ens porta fins el castell, s’agafa una millor perspectiva del port i la façana marítima. El telefèric salva un desnivell de gairebé 85 metres i pot transportar 2.000 persones per hora.

Com arribar-hi: Sortint de Colom, ens dirigim a l’avinguda del Paral·lel. A la parada del metro també es pot agafar el funicular de Montjuïc, que ens porta al peu del telefèric de Montjuïc.

En Carles al telefèric de Montjuïc

Mirador de l’Alcalde

Baixem a la parada Mirador i ens trobem un seguit de terrasses enjardinades que ens porten fins el punt del conegut com a mirador de l’Alcalde, amb unes vistes excel·lents de la ciutat de Barcelona i el seu litoral. En primer pla tenim el port amb el moll de la Fusta i, lluny, la torre Mapfre, l’hotel Ars i la platja de la Barceloneta. Si ens fixem més a l’interior, anem trobant, de dreta a esquerre els monuments més significatius de la ciutat com Colom, l’edifici de la capitania marítima, la torre Agbar, la catedral i la Sagrada de Família, entre molts d’altres. Un punt ideal per jugar a trobar les construccions més rellevants de la ciutat. 

Com arribar-hi: El telefèric només té 3 parades. La primera et deixa al Castell i la segona al Mirador, on baixem per anar al mirador de l’Alcalde.

La Cris al mirador de l'Alcalde de Barcelona

Barcelona Bus Turístic

Per tenir una altra mirada de la ciutat, decidim pujar al Barcelona Bus Turístic per fer part de la ruta vermella. Un recorregut de 45 minuts ens porta des del final del Telefèric fins a Plaça Catalunya. No hi va directe, sinó que ressegueix tot el litoral passant pel moll de la Fusta, el Port Vell i arriba fins al Port Olímpic. Un mirador diferent dels atractius més importants del litoral barceloní. De tornada, passa pel parc de la Ciutadella i puja per la Via Laietana fins a la ronda Universitat i la plaça Catalunya.

Com arribar-hi: Agafem el telefèric de baixada fins la tercera i última parada, el parc de Montjuïc, la mateixa per on hem pujat. Som a l’avinguda de Miramar i allà mateix trobem una parada de la ruta vermella del Barcelona Bus Turístic.

La ruta vermella del Barcelona Bus Turístic

Dinar al Mussol Casp

El Mussol és una cadena de restaurants de cuina catalana que destaca per tenir carta i menús tancats. En els últims anys s’ha posicionat com un dels llocs on anar a provar els plats més típics. Escalivada, verdures a la brasa, botifarra amb mongetes o bacallà amb samfaina són alguns dels plats més tradicionals que podeu tastar.

Com arribar-hi: des d’on ens deixa el Barcelona Bus Turístic a plaça Catalunya, caminem 5 minuts fins el carrer Casp, on hi ha el Mussol.

El restaurant Mussol Casp

Carretera de les Aigües

Coneguda per ser un dels espais d’esbarjo, per caminar, córrer o anar en bicicleta dels barcelonins, nosaltres hem descobert que la carretera de les Aigües també és un bon lloc per gaudir de les vistes de la ciutat des de la part alta. Amb el parc de la Serra de Collserola a una banda i la ciutat a l’altra, no trobem millor punt per passejar després de dinar. Un mirador en forma de carretera que et permet anar variant la perspectiva de la part occidental de la ciutat, però sempre amb la torre de Collserola a la vista.

Com arribar-hi: des de plaça Catalunya, agafem els Ferrocarrils de la Generalitat fins al Peu del Funicular de Sarrià. Allà caminem fins a la carretera de les Aigües i la fem fins al mirador de Sarrià.

La carretera de les Aigües, un altre mirador de Barcelona

Mirador de Sarrià

Dona una altra visió esplèndida de la part oest de la ciutat. Des del mirador de Sarrià, a primer pla hi trobem el barri de Sarrià que dona lloc a la ciutat que s’estén fins el mar. També és un bon punt per jugar a situar els edificis més emblemàtics de la ciutat.  Nosaltres, a part de tornar a veure la torre Agbar i la Sagrada Família entre d’altres, ens agrada situar Colom, Montjuïc i el telefèric i pensar que fa unes hores hem estat allà.

Com arribar-hi: al mirador de Sarrià està a la carretera de Vallvidrera i només s’hi pot arribar en cotxe. Aprofitem un dia que visitem uns amics per completar aquesta ruta. Però sinó disposeu de vehicle, penseu que just a sobre d’aquest mirador, per on passa la carretera de les Aigües també hi ha un punt a Google senyalitzat com a mirador de Sarrià.

En Carles i la Cris de wetravel.cat al Mirador de Sarrià

Informació pràctica

 • Mirador de Colom. Obert de dilluns a diumenge de 8.30 a 20.30h té un preu de 6 euros per persona. L’última hora per pujar és les 20h. Si agafeu l’entrada online, tindreu un 10% de descompte.
 • Telefèric de Montjuïc.  Costa 12,70 euros pujar i baixar i obre cada dia de 10h a 21h a l’estiu. Març, abril, maig, i octubre tanca a les 19h i la resta de mesos a les 18h. Si agafeu el bitllet online, tindreu un 10% de descompte.
 • Barcelona Bus Turístic. 30 euros tot el dia, pots pujar i baixar tants cops com vulguis i et donen un llibret descompte per altres atractius de la ciutat. Si agafeu el bitllet online, tindreu un 10% de descompte.
 • Mirador de l’alcalde. L’accés a les terrasses del mirador és lliure.
 • Mussol. Podeu fer carta o algun menú tancat i té un preu d’uns 20 euros per persona.
 • Mirador de Sarrià. L’accés al mirador de Sarrià és lliure.
 • Transport. El funicular i els Ferrocarrils de la Generalitat formen part del Transport Metropolità de Barcelona. Els bitllets senzills costen 2,20 euros per trajecte. Contempleu la possibilitat de si us surt més a compte comprar una T-10 per 10,20 euros i utilitzar-la un altre dia. Per la ruta que us proposem gastareu 3 trajectes per persona.


Дополнительная информация :

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.