El Camí ignasià, ruta espiritual


L'objectiu de fer el camí Ignasià també és, per a alguns, caminar en silenci i avançar en paral·lel pels camins terrenals i espirituals; adquirir una bona forma física, però també espiritual. La ruta ofereix tota mena d’eines i exercicis que guien els pelegrins en aquest viatge interior

L’herència més important de sant Ignasi de Loiola són els seus Exercicios espirituales, un seguit de pregàries vocals i mentals que el van ajudar a desempallegar-se de pensaments inútils i a treballar la salut de la seva ànima. Una guia proposa seguir aquests exercicis i, etapa rere etapa, pregària rere pregària, realitzar un procés de creixement personal. L’objectiu principal, en paraules del sant, és «vèncer-se i ordenar la pròpia vida, sense determinar-se per cap afecció que sigui desordenada.» 

Desconnectar de la vida quotidiana és un dels reptes principals de qui fa el camí espiritual. En les dues darreres etapes, d’Igualada a Montserrat i de Montserrat a Manresa, ofereix espais idonis per al recolliment interior: paisatges infinits, camins estrets, imatges evocadores com la de la silueta de la muntanya de Montserrat a contrallum retallada en l’horitzó, les petites esglésies i ermites que esquitxen el camí o els grans temples del monestir de Montserrat i la Seu de Manresa. Seguint els exercicis espirituals en aquests escenaris corprenedors és més fàcil fer un parèntesi en les preocupacions mundanes. Dormir als albergs de pelegrins o a les cel·les del monestir de Montserrat, per exemple, ajuda a viure encara més l’experiència. Al final del camí, espais com la Santa Cova de Manresa, on ofereixen tallers de cap de setmana i diferents propostes de formació espiritual, aporten satisfacció personal i gratitud.     
 

La importància de la meditació

Alliberar-se de les ansietats i les distraccions és essencial per començar a meditar. Caminar al ritme de la teva respiració t'ajuda a concentrar-te en l’exercici del dia. Segurament apareixeran les distraccions i els pensaments inútils. Cal deixar-los passar per concentrar-se en el passatge del dia i els temes clau per a la meditació que es troben en la guia del camí espiritual. Escriure en un diari els sentiments i pensaments que has tingut durant el trajecte pot ajudar-te a recollir l’experiència i a gaudir-ne. 
 

Pren-ne nota...

Abans d'emprendre la marxa, el pelegrí necessita obtenir una credencial en alguna de les institucions vinculades al camí Ignasià. Aquest document facilita l'acolliment del caminant en albergs i ajuntaments i, alhora, certifica la seva peregrinació si se segella almenys una vegada per dia caminat. Les credencials tenen un preu simbòlic de 0,50 €. Els segells s'aconsegueixen en qualsevol institució (ajuntament, centre social…) o local (bar, botiga, alberg…) de les poblacions que es travessen


Дополнительная информация :

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.