Festes tradicionals, activitats culturals, itineraris guiats a la natura... Si vols estar al dia de l'agenda del cap de setmana a les comarques de Barcelona, no t'ho perdis!

Espai Oliba

01/04/2018 - 23/12/2018 Vic

T'imagines fer un viatge en el temps rere els passos de l'abat i bisbe Oliba? Visita l'espai d'interpretació on, mitjançant un audiovisual, un interactiu i una guia multimèdia passejaràs pels comtats catalans de l'any 1000 tot descobrint els principals punts d'interès de la Ruta de l'abat i el bisbe Oliba.

On?

Museu Episcopal de Vic

Plaça del Bisbe Oliba 3 -

Espai d’interpretació d’Oliba

El romànic, la Pau i Treva de Déu, el feudalisme i el vassallatge. Descobreix la Catalunya de l'any 1000, una terra de frontera, en plena efervescència constructiva, on Oliba n'és un dels principals protagonistes, en un moment clau de la història de Catalunya i d'Europa. Aquest espai de reduïdes dimensions, però amb una gran riquesa d’informació, es situa a la recepció del Museu Episcopal de Vic.

L’Espai Oliba és el resultat del desplegament del projecte Interreg “Oliba, fundador d’Europa” finançat per la Unió Europea. Proposa una ruta transfronterera que recorre els principals escenaris de la vida i l’obra d’Oliba amb dues possibilitats de recorregut: una primera ruta a peu seguint els camins del bisbe i abat Oliba i una segona en cotxe. En tots dos casos el recorregut permet conèixer i gaudir d’alguns dels indrets, paisatges i monuments més representatius del patrimoni material i immaterial dels antics comtats catalans.

 Web

Documents adjunts