3 rutes al Montseny

Si busques un lloc amb paisatges bonics de muntanya a prop de Barcelona, el Parc Natural del Montseny et sorprendrà. Declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO, aquest massís ha estat l'escola d'excursionisme de bona part dels catalans, l'espai on molts aficionats al senderisme s'han penjat la motxilla a l'esquena per primera vegada. T'expliquem tres propostes per descobrir-ho.

1. De Viladrau a Collformic

Aquest tram és la vuitena etapa de la ruta de llarg recorregut del Meridià Verd que es va crear pel 200 aniversari del Sistema Mètric Decimal. L'etapa recorre el nord del Parc Natural del Montseny entre boscos de castanyers, alzines, roures i faigs, passa pel santuari de l'Erola i ascendeix fins al paratge de Sant Segimon. A pocs quilòmetres de Collformic es troba la localitat del Brull, que és a prop d’un poblat iber emmurallat que va ser descobert a mitjans dels anys seixanta. L’anomenen muralla ibèrica del Montgròs i és un dels sistemes defensius més ben conservats de l’època. 

2. De Collformic a Cànoves

També segueix la ruta del Meridià Verd, des de Collformic. És una passejada bonica pel Pla de la Calma que baixa per la vall de Vallforners fins a Cànoves. Guarda una mica de temps i forces per apropar-te fins a Can Cuc i el castanyer monumental del mateix nom, sobretot si vas amb nens perquè els encantarà! També l’anomenen castanyer gros de la Casa del Bosc i és l’arbre més gruixut de tot Catalunya. Tant que l’any 1960, un carboner s’hi va instal·lar durant un any i mig. Està situat dins el terme municipal de Cànoves i Samalús, al Vallès Oriental i, de fet, és considerat “arbre monumental” per la Generalitat de Catalunya. 

3. De Montseny a Tagamanent

Aquesta proposta, és la primera etapa d'una ruta de gran bellesa que, si t'agrada l'excursionisme, no pots deixar de fer: els Tres Monts.  Per la vall de la Tordera i després per al vall de la Castanya puja fins al Pla de la Calma des d'on gaudiràs d'unes vistes increïbles. Guarda també una mica de temps per fer l'ascensió al cim del Tagamanent, on podràs fer un mos al Restaurant El Bellver La Calma i, si vas amb nens, visitar la Casa Museu l'Agustí, que ofereix una visita guiada per tots els racons de la masia d'en Fèlix Agustí, que n'era el propietari a finals del segle XVIII. A l’interior, s’hi poden contemplar objectes de l'època i gaudir de les músiques, les olors i les imatges que acompanyaven un dia qualsevol la família que hi va viure. Una opció per a tots els públics que permet fer-se una idea de com era la vida quotidiana d'una família pagesa de muntanya a Catalunya.

  • Oblida't d'embussos, fums i aparcaments. Utilitza el servei públic integrat de Bus parc i practica el turisme sostenible per arribar fins al Parc Natural del Montseny. Parcs naturals sí, però amb civisme.


Més informació:

Parc Natural del Montseny
Santuari de l'Erola
Viladrau Turisme
Cànoves
Restaurant el Bellver la Calma

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal