3 rutes per l'Anoia

L'Anoia és una comarca per redescobrir, i la millor forma, és fer-ho caminant. El seu paisatge encara agrícola convida a la calma i a mirar l'horitzó. Deixa't impressionar per les seves torres i castells i ressegueix la història dels seus protagonistes. Et proposem tres rutes aptes per a tota la família, si esteu acostumats a caminar. 

1. De Vilanova del Camí a Collbàs i castell de Claramunt 

Ruta circular des de Vilanova del Camí a l’ermita de Collbàs amb parada obligada al Castell de Claramunt, una talaia medieval sobre la comarca de l'Anoia que conserva un impressionant aspecte de fortalesa i es pot visitar. L’any 2009, el castell de Claramunt va rebre el guardó Catalunya Nostra en la categoria de “castells públics”, que premia les millors propostes de restauració i dinamització dels castell del país. De fet, és en aquest indret que se celebren festes tan populars com l’Aplec del Castell, al maig, o el festival de música Anoia Folk, al juliol. Quan enfilis per la serra de Collbàs, també toparàs amb l'ermita de la Mare de Déu de Collbàs que data del segle XIII. En total, són unes quatre hores i mitja que també pots fer en bicicleta. 

2. Ruta de la batalla dels Prats de Rei 

Ruta circular pels escenaris d'una de les batalles més importants i nombroses de la Guerra de Successió que va tenir lloc al segle XVIII. La ruta de la batalla de Prats de Rei també passa per la torre de la Manresana i pels pous d'aigua que van tenir un important paper en aquesta batalla. Una proposta d'una mica més de quatre hores amb poc desnivell i apta per a tota la família. A Prats del Rei també podeu visitar el Museu Josep Castellà que recull les restes trobades en aquest nucli urbà tant de l’època dels ibers com de la vila romana, anomenada Sigarra, que estaria en l’origen de l’actual població. Un racó que permet veure en la frontera amb l’actual comarca de la Segarra la successió de cultures en el nostre territori. 

3. De Sant Joan a Sant Quintí de Mediona 

Una proposta fàcil a prop de l'Anoia (els municipis són del Penedès, a la frontera amb l'Anoia), ideal per anar amb nens acostumats a caminar perquè és un recorregut entretingut, amb parades per descobrir formacions rocoses i el paisatge del congost. Entre Sant Joan i Sant Quintí de Mediona, una ruta senzilla, de tres hores i 40 minuts i gairebé 15 quilòmetres. Si podeu visitar el nucli antic de Sant Quintí de Mediona no serà difícil que coincidiu amb alguna festivitat local. El calendari d’aquest poble està ple d’activitats populars: les catifes de flors, els pessebres vivents i diverses festes tradicionals que tenen lloc durant tot l’any. La que té més renom és la fira Mata-Degolla, que és la recreació d’un dels episodis més sagnants que van protagonitzar els veïns del poble durant la Guerra de Successió.  


Més informació:

Anoia Turisme
La Pobla de Claramunt
Prats de Rei
Sant Quintí de Mediona

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal