Tourdera, una ruta ideal per fer un bicicleta o caminant

Del Montseny a la Mediterrània, en bicicleta o caminant, t’espera un camí increïble... Estàs preparat per descobrir els paratges naturals que envolten el riu Tordera i la Riera d'Arbúcies? Resseguint els diferents trams d'aquest itinerari, podràs gaudir de l'esport i meravellar-te amb un recorregut únic, on els paisatges i la riquesa del patrimoni et deixaran bocabadat.

Des de la Font Bona de Sant Marçal, en ple parc natural del Montseny, fins a Blanes o Malgrat de Mar, ja a la mar Mediterrània, el riu Tordera i la Riera d'Arbúcies flueixen entre boscos, prats, canyissars, pobles i viles, fent un viatge que, ara, gràcies a la iniciativa del Tourdera, tu també pots fer de moltes maneres.

La Ruta de la Tordera i la Riera d'Arbúcies (el Tourdera), és un itinerari senyalitzat, d'uns 70 quilòmetres de distància i al voltant de 1.800 metres de desnivell. Veient les distàncies, potser pensaràs que es tracta d'una ruta llarguíssima, però no pateixis, perquè està dividida en trams de dificultat baixa, moderada o més exigent, per tal que puguis decidir què fer en funció de les ganes, el temps i la preparació que tinguis.  

Així doncs, es tracta d'un recorregut ideal perquè facis a peu o en bicicleta. De fet, si t’agrada aquesta segona idea, però no tens bicicleta pròpia, tens moltes opcions de llogar-ne una en funció del tram on vulguis passar el dia. En alguna de les poblacions per on transcorre la ruta, com ara Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, Arbúcies, Sant Celoni o Sant Esteve de Palautordera, hi trobaràs diverses botigues on fer el lloguer i gaudir d’un dia que ben segur anirà tot rodat! 

A més, la ruta té moltes opcions d'enllaç amb el transport públic, que podràs trobar a la mateixa web del Tourdera. D’aquesta manera, podràs fer moltes seccions del recorregut sense necessitat d’agafar el cotxe, una forma molt més econòmica i sostenible de gaudir de la ruta.

Per acabar-ho d’adobar, si tens ganes de viure un cap de setmana totalment immers en el Tourdera o vols estar uns quants dies gaudint d’aquesta ruta, tens diverses opcions d’allotjament al llarg del camí. Algunes d’elles, com ara l’Aqua Hotel Silhouette & Spa, l’Hotel Alegria Maripins i el Sumus Hotel Monteplaya, a part de ser ideals per relaxar-te després d’un dia d’activitat, també són opcions que respecten el medi ambient i per això gaudeixen del segell Biosphere. Si no ho tens clar, fes una ullada a la seva oferta i instal·lacions per acabar de quedar convençut!

En definitiva, aquest és un recorregut ideal per fer amb amics, família o pel teu compte. A més durant el trajecte, no només podràs meravellar-te amb els increïbles paisatges naturals que envolten la Tordera, des de la Costa Brava fins al Montseny, sinó que també podràs descobrir l’impressionant patrimoni cultural i social que s'ha anat forjant al voltant d'aquest riu amb un recorregut de gairebé 62 quilòmetres.

Gràcies al calendari d'activitats del Tourdera, no et perdràs ni una gota de l’oferta cultural a les diferents poblacions que envolten el riu. Activitats com ara la Celebració de la Mare de Déu de l’Esperança de la Batllòria, el pessebre vivent de Blanes, mercats com el de Tordera cada diumenge i diverses celebracions tradicionals t’esperen durant el trajecte. No ho dubtis més i comença a buscar data per anar a descobrir el Tourdera!


Més informació:

El Tourdera
La ruta per trams
Calendari d'activitats
Segell Biosphere
Aqua Hotel Silhouette & Spa
Hotel Alegria Maripins
Sumus Hotel Monteplaya

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal