Atenció!
Aquesta pàgina ja no està operativa i en breu desapareixerà. El blog de Barcelona és molt més queda ara integrat dins la web barcelonaesmoltmes.cat.
ANAR A LA WEB DE BCN+


Els cims més mítics

Arribar a dalt de tot d'una muntanya, fer un cim, sempre comporta una sensació de culminació, de creuar la meta, d'objectiu acomplert. Si a més a més aquest cim és el més alt d'un territori, o un dels més estimats, o un dels que el seu nom s'associa a llegendes o a moments històrics, aleshores aquestes sensacions encara s'incrementen. En les següents línies recollim els que considerem els cims més mítics de les comarques de Barcelona, tots recomanables per conèixer i provar d'arribar al capdamunt!

Pedraforca

Si de muntanyes emblemàtiques parlem, sens dubte el llistat l'ha d'obrir el Pedraforca, el segon cim més alt de la demarcació de Barcelona, amb 2.506,4 m. Allò que el fa atractiu, però, no és tant l'altura, que també, sinó sobretot la peculiar forma, amb els dos pollegons i l'enforcadura, i el fet de no formar part de cap serralada, alçant-se majestuós enmig del paisatge. Hi ha diversos camins per pujar-hi, però cal tenir en compte que es necessita una certa preparació física.

Els 4 del Montseny

Uns diuen que el cim més mític del Montseny és el Matagalls, d'altres diuen que ni parlar-ne, que és el Turó de l'Home (1.706 m), que per això és el més alt; hi ha qui sent especial debilitat per les Agudes; i encara hi ha qui prefereix el Turó de Tagamanent, que, tot i ser força més baix que els anteriors (1.056 m), ja comptava amb un castell que el coronava l'any 945, on avui hi ha l'església de Santa Maria, d'origen romànic. Serem salomònics i direm que cadascun té els seus atractius i és tota una experiència endinsar-s'hi i arribar al cim, com han fet tants milers de caminadors en aquesta pàtria de l'excursionisme que és el Parc Natural del Montseny, declarat per la UNESCO Reserva de la Biosfera

Sant Jeroni

Montserrat és mítica tota ella, però el seu cim culminant és Sant Jeroni, amb 1.236 m, i punt de confluència de tres comarques: Anoia, Bages i Baix Llobregat. Fa uns quants anys era més fàcil arribar dalt gràcies al vertiginós funicular aeri que s'enfilava per la paret del serrat del Moro; avui toca fer una excursió des de l'esplanada del monestir, amb centenars de graons que ens esperen i algun fort pendent.

La Mola

És la muntanya més alta del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, amb 1.102 m, i també el lloc on es troba el monestir romànic de Sant Llorenç. Els seus cingles li confereixen una fesomia singular i pel camí es troben formacions espectaculars, com ara el monòlit del Cavall Bernat. Pujar-hi no comporta grans dificultats, i més tenint en compte que amb vehicle motoritzat s'arriba als 800 m. La Mola comparteix protagonisme en el Parc Natural amb el Montcau, no gaire més baix (1.056 m). 

  • Al Berguedà, més enllà del Pedraforca, hi ha molts altres cims que superen els 2.000 m: el Puigllançada, el Cap de la Gallina Pelada, el Cap d'Urdet, les Penyes Altes de Moixeró...
  • Durant la nostra visita o estada en el medi natural, siguem curosos i mantinguem una bona actitud. Parcs naturals sí, però amb civisme.


Més informació:

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Parc Natural del Montseny
Turisme del Berguedà
Montserrat

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal