Penedès360, la comarca al teu ritme!

Un territori vitivinícola ple de contrastos, amable pel seu relleu amb els que el volen conèixer a peu, amb cicloturisme o amb BTT. És l'Alt Penedès, comarca propera al mar, de clima privilegiat, i en què l'oferta gastronòmica, cultural i, és clar, enoturística, fan de la visita una experiència molt agradable, qui sap si inoblidable. El projecte Penedès360 et permet recórrer-la per etapes, tant a peu com sobre dues rodes.

Ruta Slow Bike

La plana penedesenca és ideal per descobrir-la amb bicicleta, sense presses, com proposa la Ruta Slow Bike - Penedès360. L'itinerari, circular i dividit en quatre etapes, no presenta grans dificultats, i a més de les vinyes et permetrà conèixer castells, monestirs, ermites, petits pobles o construccions de pedra seca. Cadascuna de les etapes té entre 35 i 49 km, amb un desnivell acumulat que mai passa dels 600 metres. Vilafranca del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Torrelles de Foix o Sant Sadurní d'Anoia són alguns dels indrets que travessa. 

Amb mountain bike

La Ruta Slow Bike té una "cosina" a la mateixa comarca, la Ruta BTT – Penedès360, en aquest cas més tècnica, per a persones amb una mínima preparació, i que s'enfila per les muntanyes penedesenques. L'itinerari està previst per fer en tres, quatre o cinc dies, i en aquest darrer cas el recorregut total és de 281 km, amb un desnivell acumulat de 7.000 m. Els trams fan "incursions" a la comarca del Garraf i arriben a poblacions costaneres com Sitges.

Per als senderistes

Si allò que prefereixes és caminar, a l'Alt Penedès també trobaràs una ruta circular que, al llarg de vuit etapes, et permetrà conèixer a fons la comarca. És de dificultat mitjana, ja que estem parlant d'un recorregut total de 151 km amb un desnivell acumulat de 4.000 m. Parteix de Sant Sadurní d'Anoia, i passaràs per poblacions com Sant Pau d'Ordal, Banyeres del Penedès, Sant Martí Sarroca o Sant Quintí de Mediona.

  • Des d'Enoturisme Penedès també et poden fer itineraris a mida, en funció del temps disponible o d'allò que vulguis veure.


Més informació:

Penedès360
Enoturisme Penedès
Turisme Vilafranca del Penedès
Patronat Municipal de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia
Garraf Turisme

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal