Sis rutes en bicicleta per fer en família

Calçat esportiu, roba còmoda, casc i una bicicleta. Això és tot el que necessites si vols passar un dia fantàstic pedalant a prop de casa. Surt a passejar en família, gaudeix de la natura i coneix la història amb aquestes sis rutes per fer amb bicicleta que et proposem a continuació.

Can Pedret a Rosal

Un itinerari divertit, apte per a tots els públics i molt recomanable per passar-ho bé tot resseguint l’antic traçat de l’ara desaparegut Carrilet, que connectava el Berguedà de nord a sud i va ser capital pel desenvolupament econòmic i industrial de la comarca. L’excursió compleix amb tots els requisits per gaudir d’una jornada idíl·lica: una ruta plana, tranquil·la, ombrívola, vora del riu i amb parada a espais emblemàtics del Berguedà com l’església de Sant Quirze, una ermita preromànica del segle III. A l’interior s’han reproduït les pintures murals tal com es veien a l’edat mitjana. Per arribar-hi s’ha de travessar el pintoresc pont de Pedret, un pont d’arcs medievals molt ben conservat que a més és un lloc ideal per remullar-se els peus o fer la foto o el Tik Tok de rigor per publicar a les xarxes.

És una ruta lineal de 10 quilòmetres (5 km d’anada i 5 km de tornada) que transcorre per la via verda, des de l’antiga colònia Cal Rosal fins al pont de Pedret, tot seguint el curs del Llobregat. L’itinerari va seguint el GR-270, que està perfectament senyalitzat amb marques blanques i vermelles. En aquest enllaç podeu veure el circuit de manera detallada.

Ruta del riu Tordera

Ja ho diu el seu nom, a ruta de la Tourdera, és l’oportunitat fantàstica per sortir a fer un tour tot vorejant la riera d’Arbúcies i el riu Tordera. És un itinerari amb personalitat pròpia, ple de contrastos sorprenents que connecten el massís del Montseny amb les platges de la Mediterrània.

La ruta es pot fer en diferents trams, tant a peu com amb bicicleta. Si vas amb els petits de la casa, et recomanem fer el tram entre Malgrat de Mar i Palafolls. Es tracta d’un agradable passeig de 7 quilòmetres. Comença a l’estació de tren de Malgrat de Mar, on trobaràs el primer plafó de la ruta i pedala en direcció cap a platges i la desembocadura de la Tordera, fins a arribar al poble de Palafolls.

A la pàgina web de Tourdera.cat, pots veure els trams actius i tenir un mapa interactiu de les excursions. A més a més, pots trobar-hi informació addicional com els principals punts d’interès o els equipaments del servei.

L’Anella Verda de Vic

L'Anella Verda és un circuit  moderat de 32 km que envolta la capital d’Osona. Si el fas, podràs gaudir d’una jornada enmig de diferents paratges naturals i espais històrics sensacionals. És un recorregut llarg, i si vas amb infants, t'aconsellem que planifiquis una escapada per passar-hi el dia sencer. Trobaràs ben segur, diversos llocs per descansar, ja que el circuit està magníficament equipat amb zones de pícnic, fonts i parcs pels nens.  

Tota l'anella està senyalitzada amb unes indicacions que conformen una taca taronja sobre fons verd. El camí està marcat de forma bidireccional (en qualsevol dels dos sentits) i s’hi pot accedir per qualsevol punt.  Si vols, pots descarregar-te el plànol de la zona.

Masies de Llevant

La ruta de les Masies de Llevant és una agradable excursió circular de 10 km ideal per fer en família, sobretot a la primavera o tardor. Recorre els voltants de la població de Matadepera a través d’un extens paratge boscós amb pistes amples i sense dificultat tècnica. Amb aquesta sortida, podràs gaudir de l’excepcional Parc Natural de Sant Llorenç de Munt, observar masies que formen part de la història cultural del municipi.

Un bon punt de partida pot ser el poliesportiu municipal de Matadepera. Un cop allà, dirigeix-te  cap a la font de la Tartana i remunta suaument fins que trobis el torrent de Can Solà. L’excursió continua fins al Mont-rodon, des d’on s’inicia el descens final per tornar al municipi.

Vinyes de Sitges

Aquesta és una ruta excel·lent  per pedalejar entre les vinyes i el Parc del Garraf. Una excursió circular de 25 km amb un paisatge pintoresc que combina vinyes, masies, castells (incloent-hi l'icònic Castell de Ribes) i la mar de fons. És una sortida una mica més tècnic ideal per a famílies amb joves o grups d’amics.

El circuit comença a la vila de Sitges. Un bon punt de sortida és davant de l’emblemàtic Museu de Maricel. Des d'aquesta coneguda institució de la ciutat, es pedala en direcció l'Avinguda de les Flors per remuntar cap a la torre de Can Bruguera.

Allà, cal seguir una pista paral·lela a les vinyes en direcció Torrent de les Gralles, des d'on s'arriba al poble de Sant Pere de Ribes. Un cop al municipi, podeu visitar el representatiu Castell de Ribes, i tornar al punt de partida passant per l'autòdrom de Terramar.

Podeu acabar la ruta gaudint del majestuós mar d’aigua cristal·lina, o visitant la coneguda església de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Delta del Llobregat

Si ets amant de la fauna i els ocells, aquesta ruta és per a tu! Una excursió circular, amb un terreny pla i apte per tots els públics. Només hauràs de preocupar-te de pedalar i fer silenci per no espantar ocells i animals... podràs veure fins a 350 espècies diferents!

Durant l'itinerari també hi ha edificis històrics, com la caserna dels Carrabiners o El semàfor del Delta, i al final del circuit, arribes al millor observatori per veure com s'enlairen els avions. Un espectacle que no et deixarà indiferent.

Hi ha tres itineraris, tots ells senyalitzats. Si comences a la zona de Cal Tet-Ca l'Arana (itineraris 1 i 2, de 3 i 5 km respectivament) podràs veure la fantàstica imatge panoràmica del riu i contemplar-ne la fauna. En canvi, si tries com a inici per la zona de la Bunyola (Itinerari 3, de 4 km) podràs veure els edificis dels Carrabiners i el Semàfor. 


Més informació:

Camí de Pedret a Cal Rosal
Ruta de la Tourdera
L’Anella Verda de Vic
Masies de Matadepera
Ruta de les Vinyes
Circuit en bicicleta pel Delta del Llobregat

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal