Una dosi d'adrenalina

Pujar les escales de les torres de la Sagrada Família o recórrer tots els carrerons del Barri Gòtic es pot considerar esport. Però, si el que estàs buscant és alguna cosa més que suar hauràs de sortir de la Ciutat Comtal... que no de la província. Què et sembla una xutada d'adrenalina i un bonic paisatge natural que acompanyi el teu exercici? Si t'agrada el turisme actiu a la província de Barcelona no t'avorriràs amb cap d'aquestes quatre opcions: oci aquàtic a Santa Susanna, rutes i "Humor Amarillo" a prop del Parc Natural del Montseny, parets de roca i vistes d'infart a Vallcebre i un repte personal a Castelldefels.

I, qui som nosaltres que ens atrevim a proposar-te res? Som la Sara i el JAAC, una italiana i un madrileny enamorats de Barcelona i autors del blog de viatges Salta Conmigo, on trobaràs articles sobre la província de Barcelona i també sobre la resta del món.

De motos d'aigua a vela a Santa Susanna

Anem cap a l'estació nàutica de Santa Susanna, a la costa del Maresme. El primer que pensaràs serà en platges i turisme familiar. I no et faltarà raó: els castells inflables a la sorra i els grans hotels són bona prova d'això. Però també trobaràs adrenalina i una certa aventura en format de motos d'aigua, navegació en catamarà, caiac, windsurf, paddle surf… Ho fan tan bé en els dos aspectes que tenen un segell distintiu com a destinació de turisme familiar i un altre de destinació turística esportiva. Fins i tot, pels que vulguin allunyar-se una mica de la sorra, de l'aigua i de la sal hi ha rutes de senderisme i un centre BTT. Ningú a la família es quedarà sense el que més li agradi.

La natura a prop del Parc Natural del Montseny

Des del més clàssic a un parc natural, les rutes de senderisme, fins a les proves del mític concurs "Humor Amarillo", passant per rutes en bicicleta, a cavall i fins i tot en segway 4x4. Molt a prop del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ho tens tot. Si t'estàs preguntant què és això de l'humor groc és que ets molt jove. Parlem de proves d'habilitat com una lluita amb bastons sobre un cilindre que va girant, caminar per una passarel·la mòbil esquivant les pilotes que et van llençant la resta del grup o saltar contra portes per a obrir-te camí per un pista gairebé americana. Segur que t'han entrat ganes de provar-les totes. A més, hi ha coses més “senzilles” com el tir amb arc.

Vies ferrades a Vallcebre

Al Berguedà, concretament a Vallcebre, la gent es puja per les parets, literalment. Nosaltres no arribem a l'escalada, però ens vam atrevir amb les vies ferrades. Què són les vies ferrades? Són vies d'escalada equipades amb una línia de seguretat i ajudes, com  graons clavats en la pedra, perquè qualsevol pugui sentir-se una mica alpinista. Que no s'espanti ningú, l'equip de seguretat inclou, a més del casc, un arnès i dues cordes que estan permanentment assegurades a la via i a més, tot el recorregut es fa amb dues guies. Si alguna vegada has vist un parc d'aventura en els arbres, és semblant, però en la roca. L'extra, quan arribes a l'alt de la via, és gaudir de les vistes del Pirineu, per a tornar a perdre l'alè que acabaves de recuperar.

L'Olímpic Cable Park de Castelldefels

Mai no havíem sentit a parlar del wakeboard o surfesquí. Ho confessem, som uns antiquats - el fet de no saber que era humor groc ja dona pistes -. Però sí que havíem provat l'esquí aquàtic. Si tu tampoc saps que és el surfesquí, estem parlant d'una mena d'esquí aquàtic amb taula on el palonier - l'aferrament amb la corda - està enganxat a un cable ski. Massa termes estranys, no? El cable ski és un sistema que mou els paloniers seguint un recorregut rectangular sobre l'aigua amb un motor. En poques paraules, no hi ha vaixell tirant la corda. Així que, per provar-ho, ens vam apropar a l'Olímpic Cable Park de Castelldefels. Què podia sortir malament? Doncs tot i res. Tot perquè per molt que ho vam intentar no vam ser capaços d'aguantar l'estrebada del cable i, menys encara, de posar-nos drets sobre la taula. I res perquè això no va treure ni un pèl de diversió, a més vam gaudir de les acrobàcies dels que de veritat en sabien.

Velocitat, aventura, força, precisió i adrenalina, que et sembla un mica d'aventura a les província de Barcelona? 


Més informació:

Maresme Turisme Esportiu
Berguedà Turisme
Turisme del Baix Llobregat
Parc Natural Reserva de la Biosfera del Montseny
De la vía ferrata de Vallcebre al Pedraforca al blog de Salta Conmigo
Articles de la província de Barcelona al blog de Salta Conmigo

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal