Turisme per a gent curiosa

Et mou la curiositat?

Volem fer-te una pregunta: et consideres una persona curiosa? Tens interès per entendre i descobrir sempre coses noves o ets dels que simplement et deixes portar? Si ets del primer grup, et donem la benvinguda a un gran moviment que vol impulsar el turisme cultural (entès com tot allò que genera coneixement) i de proximitat a les comarques de Barcelona i que fomenta una manera sostenible de fer turisme. És el Turisme per a Gent Curiosa. 

Aquí hi trobaràs tot tipus de propostes per fer amb la parella, amics i família, i poder conèixer aquells racons i tresors del territori i la cultura de les comarques barcelonines. Quin tipus de propostes? Idees que van des de les visites guiades a monuments i patrimoni, rutes de cicloturisme o propostes per a winelovers, fins a plans sorprenents com scape rooms en entorns inesperats. Tot plegat per gaudir del territori i la cultura amb els cincs sentits i per tornar a casa havent après coses interessants. 

Si t’estàs preguntant si aquest moviment és per a tu, la resposta és SÍ! És per a tothom. 

I si ara et preguntem... Et consideres una persona curiosa? T’apuntes al moviment?

Propostes per a gent curiosa
Idees per a gent curiosa

La imatge tòpica que molt sovint tenim de la revolució industrial ens porta a l’imaginari d’un món masculí i, per això, pot resultar tan interessant “Les dones del tèxtil al Masnou", un recorregut seguint les veus de les protagonistes per la història de les fàbriques d’aquest municipi del Maresme. 

<p>Museu Molí Paperer de Capellades</p>

La conca del Llobregat va ser l’espai on la revolució industrial es va fer més present a Catalunya. Les comarques del Berguedà, Bages, Anoia i Baix Llobregat van veure com les colònies fabrils aplegaven diverses activitats, moltes relacionades amb la indústria tèxtil que va viure un moment d’eclosió

<p>Plaça Major de Vic</p>

Ja fa uns quants anys (el 1931!) que Miquel Llor va escriure Laura a la ciutat dels sants, novel·la d'èxit ambientada a Vic, ciutat rebatejada com a Comarquinal. Des d'aleshores Vic ha canviat molt... o potser no tant? La boira hi segueix present molts dies, i els espais emblemàtics de la capital d'Osona ja atreien visitants: la plaça Major, la Catedral, els carrers del centre... Una població amb molta història i patrimoni i que sens dubte cal conèixer.