Viatja de la ma d'Oliba per terres de comtes, abats i bisbes i descobreix castells, esglésies, monestirs i paisatges increïbles. L’Anoia, el Bages, Osona, el Berguedà, el Ripollès i la Cerdanya són testimonis del seu pas ara fa 1.000 anys.

IDEES DE VIATGE

5 joies del romànic a la natura

Romànic i natura formen una combinació perfecta per qualsevol escapada. Descobreix el  patrimoni històric de les comarques de Barcelona envoltat d'arbres i verdor. 

Oliba, un visionari de l'any 1000

Pacificador i espiritual, el bisbe Oliba va ser clau en la cultura catalana. Es commemoren 1.000 anys del seu episcopat. 

Descobreix el Vic del bisbe Oliba

La ciutat de Vic viu marcada per la petjada que hi va deixar el bisbe Oliba. Els passejos pel centre, pel museu i la catedral, et mostren el seu llegat.

Camí Oliba: trekking, romànic i natura

Catalunya té el seu equivalent al camí de Santiago i és el camí Oliba, uns 200 quilòmetres que recorren el llegat del bisbe i abat més emblemàtic de Catalunya coincidint amb el mil·lenari de l'inici del seu episcopat.

Oliba i tres museus amb tresors del romànic

Les pedres del romànic se'ns apareixen nues a molts pobles, però el color de les pintures que guardaven al seu interior, el pots descobrir als museus on es guarden aquests tresors. Et proposem on fer-ho

Descobreix el llegat d'Oliba a Montserrat

Tot i que Vic i Ripoll són potser els municipis on la petjada del bisbe Oliba és més coneguda, també va fundar el monestir de Montserrat. Romànic i natura, tot en una visita. 

MÉS IDEES DE VIATGE

Els contrastos de l'art romànic

De l'església de Sant Jaume de Frontanyà al monestir de Sant Cugat, una ruta per les joies romàniques de les comarques de Barcelona.

Monestir de Sant Cugat

6 curiositats que segurament no coneixies d'un dels edificis medievals més importants d'Europa.  

Camins al cel

Una selecció de 4 rutes per a pelegrins moderns.

Terra de castells

Descobreix les fortificacions més destacades de l'Anoia medieval

Guies temàtiques