2 rutes familiars i amb aigua


No cal que busquis més arguments per treure la família del sofà, aquí tens 2 rutes fàcils i amb tots els ingredients perquè ningú vulgui quedar-se a casa. Totes dues tenen l'aigua com a protagonista, et proposem remuntar la riera del Tenes per passar sota l'espectacular salt d'aigua de Sant Miquel del Fai i resseguir la riera de Mediona per anar de Sant Quintí fins a Sant Joan de Mediona i observar com l'aigua ha transformat el paisatge. 

1. Fins a Sant Miquel del Fai

Gairebé un passeig, ideal per fer amb els més petits. Posa't les botes i gaudeix d'anar remuntant el riu Tenes des de Riells del Fai fins a Sant Miquel del Fai, conjunt arquitectònic singular on tota la família podrà caminar sota cascades. Només 2 hores d'excursió! El recinte, però està tancat per obres. Durant la ruta podreu contemplar els cingles de Bertí, un espai natural protegit que separa les comarques del Moianès i del Vallès on trobareu també l’església romànica de Sant Pere de Bertí, el santuari de Puiggraciós i El Clascar o Castell de Bertí a més de contemplar uns paratges inèdits per l’especial configuració de la serralada. Altres indrets per gaudir de la màgia dels salts d’aigua són: les Coves de Sant Miquel i el salt d’aigua del Rossinyol.

 

2. De Sant Joan a Sant Quintí de Mediona

Una proposta fàcil i familiar, ideal per anar amb els més petits perquè és un recorregut entretingut, amb parades per descobrir formacions rocoses i el paisatge del congost. Entre Sant Joan i Sant Quintí de Mediona, una ruta senzilla, de 3 hores i 40 minuts i gairebé 15 kilòmetres. A mig camí hi trobareu el Castell de Mediona, una construcció del segle X que és visitable i que permet veure elements destacats del romànic català. Dins del castell, l’antiga església de Santa Maria, del segle XII mereix una visita amb deteniment pel seu bon estat de conservació. A Sant Joan de Mediona també podeu fixar-vos en les nombroses construccions tradicional de pedra seca que trobareu que servien d’aixoplucs del pagesos i per guardar les eines de les vinyes. Al centre del municipi podeu visitar l’església de Sant Joan que guarda uns importants capitells romànics. A Sant Quintí podeu visitar un altre espectacle de la natura lligat a l’aigua: la gruta de les Deus, descoberta el 1941 i que conté dos naixements d’aigua, un d’ells amb 23 fonts i l’altre amb un rec.


Més informació: