5 paisatges d'estiu


Potser l'estiu et coincideix amb el temps de vacances, i per tant és quan tens més estones lliures. Si a això hi afegim que els dies són llargs, i que hi ha un munt de llocs fascinants a les comarques de Barcelona, ja et pots desprendre de la mandra, emportar-te aigua refrescant, i començar a recórrer aquests espais realment encisadors tot i el sol de justícia.

1. Ermita de Sant Mateu

A quasi 500 metres d'altitud i tan a prop del mar, asseguts a l'ombra, la brisa marina arriba de forma reparadora. Ens trobem al terme municipal de Premià de Dalt, en una ermita, Sant Mateu, d'origen romànic i documentada des del segle X. Hi podem anar per exemple seguint la Ruta de l'Esquirol, un itinerari circular que no presenta complicacions i en què estarem protegits per l'ombra dels pins.

2. Camí vora Ter

Encara que faci dies que no plou, pel Ter sempre hi baixa aigua, i aquest camí a la vora el riu és especialment atraient a l'estiu, ja que gran part del seu recorregut és planer i no et farà suar gaire, i els arbres de ribera amb el fullam en el seu punt àlgid et protegiran de la calor. Pots fer algun dels trams, o prendre't aquest trajecte pel GR 210 com un repte i dedicar-hi diverses jornades.

3. Sitges

Si féssim un concurs per triar una imatge d'estiu costanera de les comarques de Barcelona, ens atrevim a aventurar que la panoràmica de Sitges quedaria en posició molt destacada. I és que aquesta població del Garraf val la pena tot l'any, però és amb la canícula quan pren més vida, les platges bullen i els carrers de façanes blanques ens ofereixen un munt d'atractius culturals. Així doncs, no podíem oblidar Sitges en aquesta selecció de paisatges d'estiu.

4. Bosc de Gresolet

És cert que a la primavera i sobretot a la tardor els boscos presenten més varietat cromàtica que no pas a l'estiu. Però això no vol dir que li haguem de fer un lleig a aquesta estació, i que les zones boscoses no ens meravellin també durant el temps de la calor intensa. I si no ja ens ho diràs quan vagis al Bosc de Gresolet, al terme de Saldes, que amb la seva abundant i diversa vegetació, amb l'avetosa més extensa del Berguedà i el Pedraforca a tocar, és un lloc preciós i molt recomanable per conèixer en plena canícula.

5. Castell de Cardona

És un altre lloc al qual es pot anar en qualsevol època de l'any, però a l'estiu, sobretot quan el dia ja comença a davallar, des d'aquí dalt notarem la fresca del capvespre de les comarques d'interior, mentre albirem el paisatge bagenc. A més a més, i si ens permeteu una mica de "psicologia barata", té un punt de refrescant observar a tocar una muntanya blanca en aquesta època, encara que no sigui per la neu.

 

  • Fes una ullada a aquests consells en cas de practicar activitat física a l'estiu!


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.