5 paisatges de primavera


Toc, toc, toc! La primavera truca a la porta i ens espera a l'altra banda. Els dies s'allarguen i el sol no abrasa, és el gran moment de l'esclat de la flora, i tot plegat convida a sortir de casa i a viure els paisatges tan magnífics que hi ha al país. Si no saps per on començar, t'hem fet una selecció per gaudir l'essència de la primavera

1. Puig de l'Àliga

Enfila't a aquest cim de 460 metres d'altitud a cavall entre l'Alt Penedès i el Garraf per observar el vast i esplèndid paisatge que ofereix en primavera tant el massís del Garraf com els camps de vinyes penedesenques. Un ascens que pots fer a peu o amb bicicleta!

2. La Roca Foradada

Un altre lloc de postal. Des del punt on podem deixar el vehicle, amb una caminada d'uns vint minuts entre una frondosa arbreda formada per castanyers, alzines i arbres de ribera farem cap a la Roca Foradada, al terme de Cantonigròs. Una cascada, aigües de cristall i les parets de pedra que envolten la gorga ens estan esperant!

3. Turó de les Clivelleres

Amb 744 metres d'altitud i formant part del municipi de Mediona, des del Turó de les Clivelleres hi divisaràs des del mar fins a la plana del Penedès, la serra de Collserola o Montserrat. La pujada no té gran dificultat, si bé és cert que en alguns moments el desnivell és pronunciat.

4. Mirador de Can Tres Quarts

La nostra darrera proposta se situa a l'extrem nord dels cingles de Bertí, amb les seves impressionants parets. Podeu fer un itinerari que va de Centelles fins al Mirador de Can Tres Quarts: coneixereu antigues masies i gaudireu de magnífiques panoràmiques!

5. Sant Miquel del Fai

Aquest indret del Vallès Oriental és una preciositat tot l'any. Ara bé, en èpoques de sequera pot ser que les cascades no baixin amb tota la seva energia. Per tant, a la primavera, només que l'hivern hagi estat un xic generós amb les nevades, o si fa uns dies que ha plogut, trobaràs un Sant Miquel del Fai plenament bucòlic i amb tota la força.

  • Tingues en compte que l'entrada a Sant Miquel del Fai està tancat per reformes fins a l'estiu!


Més informació: