6 coses a fer a Bagà


Fundada pels senyors de Pinós l'any 1233, la vila de Bagà es troba en un racó privilegiat dels Pirineus, arrecerada per cims majestuosos, i mostrant encara orgullosa edificacions de la baixa Edat Mitjana, els seus segles de més esplendor. Però Bagà és també present i futur, actuant de motor econòmic de l'Alt Berguedà, i amb mercats i festes tradicionals molt concorreguts. Et proposem 6 coses que has de fer a Bagà!

Arriba't al Santuari de Paller

La Mare de Déu de Paller, una de les marededéus trobades, és la patrona de Bagà, i la seva devoció es remunta al segle XIII. El Santuari es troba als afores de la vila, a uns dos quilòmetres, en un bell indret al cor del Parc Natural del Cadí- Moixeró. Més enllà del valor arquitectònic del temple, l'indret també és ideal com a punt d'inici de rutes de descoberta del Parc.

Recorre el Camí de la Serra

De la multitud de rutes que es poden fer per Bagà i els seus entorns, et proposem la del Camí de la Serra, per ser senzilla –fins i tot hi trobaràs bancs per seure–, quasi circular i plena d'encants. El punt culminant és un mirador amb una panoràmica excepcional de la vila i de la vall de Bastareny

Coneix el Palau de Pinós

El Palau ja era la residència dels Barons de Pinós el segle X. Avui, aquest Bé Cultural d'Interès Nacional acull el Centre Medieval i dels Càtars i l'Oficina de Turisme. No deixeu de veure-hi les pintures i murals romàntics.

Festeja la Fia-Faia

Declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO –conjuntament amb totes les falles del Pirineu–, la Fia-Faia té lloc cada 24 de desembre des de temps immemorials com una litúrgia de culte al foc. Els fallaires pugen a una muntanya i encenen una foguera quan comença a fer-se fosc, i tot seguit transporten les faies cap a la vila. Tot plegat acaba a la plaça Porxada amb danses i jocs de foc.

Atipa't a la Festa de l'Arròs

Si vas a Bagà el segon diumenge de febrer, trobaràs els vilatans celebrant la Festa de l'Arròs, una cita que té els seus orígens en temps remots. Se serveixen més de dues mil racions de paella i al llarg de la jornada es fa el tradicional Ball Cerdà i una fira de productes alimentaris artesanals.

Endinsa't al Mercat Medieval

Bagà té molt present els seus temps més lluminosos, com ho demostra el fet que cada any organitzi un intens Mercat Medieval que obre portes el segon dissabte de juliol i les tanca el tercer diumenge del mateix mes. S'hi fan multitud d'activitats, com ara demostracions d'oficis antics, parades amb productes de la comarca, o la posada en escena de la llegenda del Rescat de les Cent Donzelles. Al sopar medieval de la plaça Porxada també hi seràs ben rebut, sempre, això sí, que vagis vestit per a l'ocasió!

 

  • No gaire lluny de Bagà ens queda l'emblemàtic i fotogènic cim del Pedraforca, i algunes excursions ens permetran acostar-nos-hi i observar-lo. Informa-te'n a les oficines de turisme!


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.