Pícnic a prop de Barcelona per gaudir de la tardor


Si t’agrada passar el dia a fora fent una excursió per la muntanya, t’agradarà conèixer aquests cinc racons naturals on pots parar a dinar sense desconnectar de la natura. Els que us proposem són especialment bonics a la tardor. Així que si t’agrada gaudir d’aquesta estació i de l’explosió de colors que la caracteritza, apunta aquestes 5 àrees de pícnic dels voltants de Barcelona. Tot i que en aquesta època de l’any comença a refrescar en alguns punts de la geografia catalana, encara és agradable estar a l’aire lliure.

Àrea d’esplai d’Hortsavinyà (Tordera)

Al bell mig del Parc Natural del Montnegre i el Corredor trobaràs aquesta encantadora àrea de pícnic. La reconeixeràs perquè està justament al punt d’informació del parc d’Hortsavinyà al costat del qual també hi ha una escola i l’antiga parròquia de la població, Santa Eulàlia o Sant Llop. L’àrea de pícnic consta de 10 taules de pedra força properes entre elles i, al costat de les taules, hi ha un prat on els menuts podran córrer, jugar o descansar. Pregunta al punt d’informació si vols fer una mica de senderisme per la zona. Al punt d’informació, també hi ha banys però sovint estan temporalment fora de servei. Truca-hi abans d’anar-hi si vols saber si els podràs utilitzar (937443327).

GPS: 41°40'3.21"N 2°37'45.77"E

Àrea de pícnic Parc del Reguissol i Arborètum (Santa Mª de Palautordera)

Aquest parc gegant, que en realitat són dos que s’ajunten, és un llogaret preciós i molt complet per passar el dia. Hi ha vuit taules sota una arbreda on a la tardor hi trobaràs una immensa catifa de fulles. Per accedir a les taules hauràs de creuar una petita riera per un pont. Si t’hi fixes, a l’Arborètum trobaràs gran varietat d’arbres propis del Montseny senyalitzats, alguns que realment llueixen a la tardor. A més de l’àrea de pícnic, el Parc del Reguissol compta amb uns antics safareigs, un auditori, una font, una àrea de jocs infantils i banys.

GPS: 41°41'28.95"N 2°26'27.66"E

Àrea de pícnic del Molí Nou (Moià)

Als afores de Moià, trobaràs aquest parc que a la tardor és més agradable que en qualsevol estació de l’any. Compta amb vuit taules, n’hi ha de pedra i de fusta. Veuràs que set d’elles estan a l’entrada del parc i la vuitena és en un racó amagada al costat de l’alberg que també és dins del parc. Pels voltants de l’àrea del Molí Nou, hi passen dues rieres, que quan porta aigua una d’elles fa algun petit salt. Una bona opció per completar el dia és seguir la pista forestal per s’arriba, al final hi trobaràs un embassament!

GPS: 41°49'11.14"N 2° 6'13.21"E

Àrea recreativa Paller de Baix (Bagà)

Situat a 2 km del poble i davant mateix del Santuari del Paller trobaràs aquesta àrea recreativa, que consta de 14 taules i quatre barbacoes repartides en dos nivells molt espaiosos. Al Paller de Baix, també hi ha un font i molt espai per jugar i, al costat del santuari, un bar restaurant amb terrassa. L’espai pertany al Parc Natural del Cadí Moixeró: les opcions per fer passejades estan servides!

GPS: 42°15'58.88"N 1°52'32.65"E

Àrea de pícnic de Can Casades (Santa Fe del Montseny)

Al jardí de l’oficina d’informació del Parc Natural de Santa Fe del Montseny, hi ha tres taules de fusta amb molta ombra. Compte que, fins i tot a l’inici de la tardor, pot fer-hi fred. Vine preparat! Ara bé, l’espai està equipat amb banys i una font; i a més hi ha força espai perquè la canalla pugui passar-hi bones estones. Si us acosteu a Can Casades, no us perdeu la volta al Pantà de Santa Fe, a la tardor es converteix en una explosió de colors com poques.

GPS: 41.77344, 2.46348


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.